Top news community
Καλοσωρίσατε!
Για να έχετε όλες τις λειτουργίες διαθέσιμες θα πρέπει να συνδεθείτε ή να δημιουργήσετε νέο λογαριασμό . Καλή πλογήση!

Top news community
Καλοσωρίσατε!
Για να έχετε όλες τις λειτουργίες διαθέσιμες θα πρέπει να συνδεθείτε ή να δημιουργήσετε νέο λογαριασμό . Καλή πλογήση!

  Θες να γίνεις συντονιστής;   Δες εδώ

Μη Συνδεδεμενος Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε

Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας Πήγαινε κάτω  Μήνυμα [Σελίδα 1 από 1]

#1
  GAMSgr

GAMSgr
Ιδρυτής
Ιδρυτής
Dino Crisis 2 Dino-crisis-2-review-73-1459103071

Dino Crisis 2

Ένα sequel...δεινόσαυρος!
Σήμερα στην στήλη Retro και ως συνέχεια του άρθρου για το Dino Crisis που είχαμε γράψει, θα αναφερθούμε στο ομώνυμο sequel, με το οποίο η Capcom κατάφερε μέσα σε μόλις ένα χρόνο να αποδείξει τι ήθελε εξ αρχής να πετύχει με την σειρά της, αλλά και να αναγκάσει τους κατόχους PlayStation να...ανυπομονούν για την συνέχεια (η οποία κατέληξε στην μέτρια έκδοση του 2003 για το Xbox). Ναι, όπως αντιλαμβάνεστε, ο τρόμος των δεινοσαύρων επέστρεψε κι αυτή τη φορά οι developers εισήγαγαν ακόμη περισσότερα Action στοιχεία.
Dino Crisis 2 Dino-crisis-1

Επιστροφή στο μέλλον
Ένα χρόνο μετά το πείραμα του Dr.Kirk που άφησε πίσω του αρκετούς νεκρούς, τα σχέδια της time machine του είναι πλέον σε κυβερνητικά χέρια. Βέβαια για να έχετε λόγο ύπαρξης ως πρωταγωνιστές αντιλαμβάνεστε ότι τα πράγματα δεν πήγαν καθόλου καλά, ως είθισται άλλωστε σε τέτοιες περιπτώσεις. Οι δενόσαυροι κατάφεραν και επέστρεψαν στη Γη. Το ερώτημα είναι ποιος θα καταφέρει και πάλι να διώξει την απειλή. Και εδώ η απάντηση είναι αυτονόητη καθώς αναλαμβάνει δράση η κοκκινομάλλα Regina με την ειδική ομάδα T.R.A.T. Σύμφωνα με το νέο σενάριο ωστόσο, η ομάδα σας κατασπαράχθηκε από μια ξαφνική επίθεση με αποτέλεσμα να μείνουν μόλις τρεις επιζώντες. Από εκεί που το team ξεκίνησε για την αποστολή του, τώρα πλέον όχι απλά μετράει απώλειες, αλλά του αρκεί απλά και μόνο να επιβιώσει.
Dino Crisis 2 Dino-crisis-2
Με το Dino Crisis 2, η Capcom μας χαρίζει ένα άκρως αξιόλογο Action-Adventure. Η διαφορά είναι ότι σε αυτή την έκδοση δίνεται μεγαλύτερη βάση στο Action στοιχείο και έτσι θα νιώσετε πιο πολύ ότι παίζετε κάποιο Shooter παρά Survival Horror. Υπάρχει η ατμόσφαιρα που θυμίζει ταινίες όπως το The Lost World: Jurassic Park και Predator αλλά δεν είναι τόσο τρομακτική πλέον καθώς έχει ξεφύγει από τη νοοτροπία του original τίτλου. Ένα ενδιαφέρον στοιχείο στην συγκεκριμένη έκδοση είναι ότι πέρα από τη Regina ελέγχετε και τον Dylan, αλλά αυτό συμβαίνει μόνο σε συγκεκριμένα σημεία που ορίζει το σενάριο. Η δυνατότητα αυτή αν μη τι άλλο προσθέτει μία ποικιλία στο gameplay.

Η σημαντική διαφορά στο gameplay σε σύγκριση με το πρώτο Dino Crisis είναι οι βελτιώσεις στον χειρισμό που κάνουν την εμπειρία σας πολύ πιο ευχάριστη. Όσον αφορά στα όπλα, ο χαρακτήρας σας μπορεί να κάνει dual-wield. Κρατώντας δύο όπλα, μπορεί να φυλάει το ένα για κάθε εχθρό και ένα δεύτερο για να το διευκολύνει σε δύσκολες στιγμές όταν πλησιάζει μια αγέλη πεινασμένων ερπετών. Η προσθήκη αυτή είναι αρκετά έξυπνη από την πλευρά των developers. Υπάρχουν γρίφοι, αλλά όπως και στο παρελθόν, είναι τόσο εύκολοι που δεν θα ιδρώσετε καθόλου στο να τους προσπεράσετε. Επιπλέον υπάρχουν σημεία κατά τη διάρκεια του gameplay όπου συμβαίνει καταδίωξη και η οπτική αλλάζει σε First-Person στα δεδομένα ενός Rail Shooter (με στυλ που θυμίζει Virtua Cop) όπου πυροβολάτε τα διάφορα κτήνη μετά μανίας! Όλα αυτά εκτελούνται εύκολα καθώς ο χειρισμός είναι άψογος. Aπλά στο ξεκίνημά του, οι αρχάριοι του είδους θα χρειαστείτε λίγο εκμάθηση έως ότου εξοικειωθείτε.
Dino Crisis 2 Dino-crisis-3
Τα Arcade Shooting στοιχεία κάνουν δυναμική την εμφάνισή τους, καθώς καθώς κατά τη διάρκεια της περιπλάνησής σας στο κόσμο του Dino Crisis 2 εκτελείτε kills τα οποία ανάλογα με την απόδοσή σας καταλήγουν σε combos. Όσο μεγαλύτερα combos κάνετε, τόσο περισσότερα “Extinction points” μαζεύετε. Τα Extinction points τα ξοδεύετε στη συνέχεια σε διάφορα computers (που χρησιμεύουν ως save points) για να ξεκλειδώσετε όπλα, να κάνετε upgrade στα ήδη υπάρχοντα ή να εξοπλιστείτε με health packs και ammo. 

[size=16]Ένα από τα καλύτερα δείγματα δουλειάς της Capcom στο Action genre, μετά το Resident Evil.

Οι εχθροί του παιχνιδιού, κοινώς τα αγαπημένα μας ερπετά, εμφανίζονται αυτή τη φορά ακόμη πιο όμορφα και τρομακτικά. Πλέον η ποικιλία των δεινοσαύρων έχει αυξηθεί, τόσο στα είδη, όσο και στα μεγέθη τους. Το A.I. τους έχει βελτιωθεί, εμφανίζονται πιο επιθετικοί και είναι ταχύτεροι στις κινήσεις τους. Κατά βάση αποτελούν ακόμη μεγαλύτερη πρόκληση.
Dino Crisis 2 Dino-crisis-4
Γίνε ο δεινόσαυρος!
Αφού ολοκληρώσετε το main story του Dino Crisis 2 ξεκλειδώνετε ένα νέο mode, το Extra Crisis. Σε αυτό θα βρείτε δυο gameplay modes, τα Dino Colosseum και Dino Duel.
Το Colosseum είναι ένα Survival mode όπου επιλέγετε το χαρακτήρα με τα δικά του pre-set όπλα ο οποίος πρέπει να πολεμήσει ορδές επιθέσεων από συγκεκριμένους δεινόσαυρους. Αφού το ολοκληρώσετε θα ανταμειφθείτε με διάφορα trophies ανάλογα την απόδοσή σας.
Το Dino Duel είναι ένα mode στο οποίο μάχεστε ως δεινόσαυρος και αντιμετωπίζετε άλλα ερπετά με τρόπο και στυλ που θυμίζει Fighting game. Ολοκληρώνοντας αυτό το mode σε υψηλό επίπεδο δυσκολίας ξεκλειδώνετε χαρακτήρες και δεινόσαυρους τους οποίους μπορείτε να αγοράσετε με τα Extinction points. Αμφότερα τα δυο modes έχουν ενδιαφέρον και βοηθάνε στην επέκταση της διάρκειας του τίτλου ο οποίος δυστυχώς ολοκληρώνεται μέσα σε 4-5 ώρες ή ακόμα και 3 ώρες αν είστε βετεράνος της σειράς Resident Evil ή έχετε τερματίσει το αρχικό Dino Crisis. Όπως αντιλαμβάνεστε, η Capcom επιχείρησε να καλύψει την αχίλλειο πτέρνα της με αυτά τα modes προκειμένου να αυξήσει το replayability


Υψηλότερα production values
Ευτυχώς το Dino Crisis 2 ξέφυγε από το design του προκατόχου τυ και χρησιμοποίησε κανονικά pre-rendered backgrounds όπως το κλασσικό Resident Evil. Θα μείνετε άφωνοι μόλις δείτε την αχανή ζούγκλα, τις πεδιάδες και την βάση. Οι χαρακτήρες και οι δεινόσαυροι αποτελούνται από περισσότερα πολύγωνα και διαθέτουν αρκετές λεπτομέρειες. Ομολογώ ότι σε γενικές γραμμές έχει γίνει πολύ καλή δουλειά στο τομέα των γραφικών και οι αλλαγές είναι εμφανέστατες. 

Dino Crisis 2 Dino-crisis-5
Ο ήχος δίνει το δικό του ρεσιτάλ καθώς δένει απίστευτα αρμονικά με τα υπέροχα γραφικά που διαθέτει ο τίτλος και την όλη ατμόσφαιρα που το περιβάλλει. Υπάρχουν διαφορετικά εφέ για κάθε όπλο, για κάθε επιφάνεια που περπατάει ο χαρακτήρας σας μέχρι και διαφορετικές κραυγές για τους δεινόσαυρους που αφήνουν πίσω τους τα εγκόσμια. Συν τις άλλοις, Η Capcom για άλλη μια φορά έκανε επίδειξη δυνατοτήτων και ικανοποίησε τα αυτιά του κάθε δύσπιστου. Η μουσική δημιουργεί σασπένς και σας προετοιμάζει για τυχόν επιθέσεις που πρόκειται να συμβούν. Τα voice-overs είναι αρκετά προσεγμένα και οι ήχοι από δεινόσαυρους που πρόκειται να ξεπηδήσουν σαν κρατάνε στη τσίτα.


Ένα εκατομμύριο χρόνια πριν, έτη φωτός μπροστά 
Μπορεί η απογοήτευση πολλών χρηστών σε σχέση με τα όσα περίμεναν από το πρώτο Dino Crisis να έφερε λιγότερες πωλήσεις στο sequel, ωστόσο οφείλουμε να παραδεχθούμε ότι η Capcom έκανε το χρέος της. To Dino Crisis 2 έχει κάτι το ξεχωριστό. Ξεκινάτε τη περιπέτειά σας, νιώθετε ότι έχετε στα χέρια σας ένα Survival Horror game και στην πορεία γίνεστε μέρος μίας μεγάλης περιπέτειας, στην προσπάθεια των αγαπητών μας ηρώων να επιβιώσουν. Σε κάθε περίπτωση, όσοι δεν το έχουν τιμήσει και βρήκαν στο πρώτο Dino Crisis αρκετά θετικά στοιχεία, αξίζει να το δοκιμάσουν. 

Θετικά:
- Προσεγμένα για την εποχή γραφικά
- Απίστευτη δράση και γρήγοροι ρυθμοί
- Βελτιωμένος χειρισμός
- Μεγάλη ποικιλία από όπλα και διαφοροποιήσεις στο gameplay
- Ευρεία γκάμα δεινοσαύρων με προηγμένο A.I. 

Αρνητικά:
- Μικρή διάρκεια
- Όσοι ανυπομονούσατε για αποκλειστικά Survival Horror sequel θα απογοητευτείτε

Προσφέρει τόνους δράσης και περιπέτειας, ειδικά στους dino fans.
πηγή
[/size]

http://www.best-gaming.net/

Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας Επιστροφή στην κορυφή  Μήνυμα [Σελίδα 1 από 1]


Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης

phpBB2 forum με ForumGreek | Video games | Internet games | ©phpBB | Δωρεάν φόρουμ υποστήριξης | Αναφορά κατάχρησης | Πρόσφατες συζητήσεις