Top news community
Καλοσωρίσατε!
Για να έχετε όλες τις λειτουργίες διαθέσιμες θα πρέπει να συνδεθείτε ή να δημιουργήσετε νέο λογαριασμό . Καλή πλογήση!

Top news community
Καλοσωρίσατε!
Για να έχετε όλες τις λειτουργίες διαθέσιμες θα πρέπει να συνδεθείτε ή να δημιουργήσετε νέο λογαριασμό . Καλή πλογήση!

  Θες να γίνεις συντονιστής;   Δες εδώ

Μη Συνδεδεμενος Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε

Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας Πήγαινε κάτω  Μήνυμα [Σελίδα 1 από 1]

#1
  BLUE FOX

BLUE FOX
Ιδρυτής
Ιδρυτής
Τα ματωμένα εγκαίνια και η εκτέλεση στη Βούλα DONh.md

Τα ματωμένα εγκαίνια και η εκτέλεση στη Βούλα Tlo0j10
Η πρόσκληση προς όλους τους φίλους της «My Services» για τα εγκαίνια του σταθμού αυτής της εταιρείας security στη Γλυφάδα (λεωφόρος Βουλιαγμένης 24) έγραφε ώρα προσέλευσης 19.30. Μισή ώρα περίπου αργότερα στην περιοχή του Πανοράματος Βούλας κάποιοι πυροβόλησαν έξι φορές έναν από τους μετόχους της επιχείρησης αυτής, τον Γιάννη Μακρή.

Σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις, το θύμα δέχτηκε έξι πυροβολισμούς. Τρεις βολίδες έπληξαν τον Γιάννη Μακρή, δύο στο στήθος και μία στην πλάτη, ενώ τέσσερις κάλυκες βρέθηκαν στο έδαφος, δίπλα στο αυτοκίνητο μάρκας smart.

(Το σημείο της δολοφονίας)

Η εταιρεία My Services δεν είναι υπόθεση μιας start up. Είχε ιδρυθεί εδώ και καιρό και μέχρι πολύ πρόσφατα στο μετοχολόγιο με ποσοστό 20% συμμετείχε και ο πρώην υπουργός της Νέας Δημοκρατίας Άρης Σπηλιωτόπουλος.

Για κάποιους λόγους οι κύριοι μέτοχοι τον απομάκρυναν και τον έθεσαν εκτός εταιρείας.

Τα ματωμένα εγκαίνια και η εκτέλεση στη Βούλα Image

(Απόσπασμα από το μετοχολόγιο στο οποίο αναφέρεται το όνομα του κ. Σπηλιωτόπουλου)

Το παρόν μετοχολόγιο της εταιρείας My Services έχει ως εξής: το 40% κατέχει κάποιος Άρης Μπρούμας, επίσης ένα 20% διαθέτει ο επιχειρηματίας Θ. Τ. και το 40% κατείχε ο δολοφονημένος Γιάννης Μακρής.

Όταν στηνόταν η εταιρεία, είχαν ενημερωθεί  οι κύριοι μέτοχοι για το παρελθόν του Γιάννη Μακρή. Για την ακρίβεια, σύμβουλοί τους, τους είχαν αποτρέψει να συνεργαστούν μαζί του, επειδή το θύμα της χθεσινής δολοφονίας ήταν εμπλεκόμενο σε υποθέσεις ναρκωτικών τόσο στην Αυστραλία όσο και στην Ελλάδα. Παρ' όλα αυτά, η εταιρεία στήθηκε. Στα εγκαίνια του σταθμού της My Services στην περιοχή της Γλυφάδας γράφτηκε το αιματηρό φινάλε αυτής της βραχύβιας συνεργασίας με τον Γιάννη Μακρή, ο οποίος στην πιάτσα της Αθήνας και της Μυκόνου ήταν γνωστός και ως «Αυστραλός».


Τα ματωμένα εγκαίνια και η εκτέλεση στη Βούλα Image

Τα ΜΜΕ της Αυστραλίας βρίθουν πληροφοριών και λεπτομερειών για τον βίο και την πολιτεία της οικογένειας Μακρή. Φαίνεται πως η φάμπρικα των ναρκωτικών ήταν οικογενειακή υπόθεση. Ειδικότερα, το 2014 ο πατέρας του Στέλιος Μακρής συνελήφθη, όπως γράφεται, για κατοχή 50 κιλών μεθαμφεταμίνης (MDMA).

Παράλληλα, σύμφωνα με τα αυστραλιανά δημοσιεύματα, η οικογένεια Μακρή είναι συνδεδεμένη με την εγκληματική οργάνωση των Κομαντσέρος. Πρόκειται για μία σκληρή οργάνωση μοτοσυκλετιστών τύπου «Hell Angels» με έντονη εγκληματική δράση στην Αυστραλία, όπως επισημαίνει η «Daily Mail» σε άρθρο της με ημερομηνία 24 Φεβρουαρίου 2018.


Τα ματωμένα εγκαίνια και η εκτέλεση στη Βούλα Image

Οι Κομαντσέρος

Τα ματωμένα εγκαίνια και η εκτέλεση στη Βούλα Image

Για την ιστορία, ο Γιάννης Μακρής το 2007 ήταν συνέταιρος με την οικογένεια του Τζον Ιμπραήμ σε ένα κέντρο διασκέδασης. Η επιχείρηση πτώχευσε σχεδόν αμέσως και το 2009 ο συνεργάτης του Γιάννη Μακρή κατήγγειλε πως έγινε απόπειρα δολοφονίας κατά του αδελφού του.

To 2013, δηλαδή πριν από πέντε χρόνια, η αυστραλιανή έκδοση της «Daily Telegraph» κατέγραφε τα εξής στοιχεία για τον Γιάννη Μακρή:

Ο… ορκισμένος εχθρός της οικογένειας Ιμπραήμ, Ι.Μ., συνελήφθη από τις Αρχές όταν αποφάσισε να εγκαταλείψει την Αυστραλία και να μείνει στην Ελλάδα με την ερωμένη του, μοντέλο του Playboy. Το 2013, το τοπικό δικαστήριο του Β. Σύδνεϋ πληροφορήθηκε ότι ο… ζούσε στην Ελλάδα με την έγκυο φίλη του, Β.Κ. Tο ζευγάρι, μάλιστα, ήταν γνωστό στην Ελλάδα, καθώς φωτογραφιζόταν σε ταμπλόιντ περιοδικά κι εφημερίδες. Ο Μ. είναι καταδικασμένος για διακίνηση ναρκωτικών και ήταν επιχειρηματικός εταίρος στο «Kings Cross – John Ibrahim», ένα νυχτερινό κέντρο διασκέδασης της Οξφόρδης. Το 2007 το μαγαζί χρεοκόπησε. Δύο χρόνια αργότερα (2009) κατηγορήθηκε για απόπειρα δολοφονίας του αδελφού του συνεταίρου του. Ο Μ. είναι επίσης κτηματομεσίτης, ο οποίος «μοιράζει» τον χρόνο του ανάμεσα στην Ελλάδα και την Αυστραλία. Επίσης, έχει συλληφθεί από τις Αρχές και για οδικές παραβάσεις και η ποινή του ήταν η εκτέλεση καταναγκαστικών έργων.

Τα αυστραλιανά όργανα διαφθοράς «ξεσκονίζουν» τα περιουσιακά στοιχεία και τις δραστηριότητες του πολυεκατομμυριούχου Ι.Μ. στην Αυστραλία. Οι δραστηριότητές του θεωρούνται εγκληματικές και παράνομες από τις αυστραλιανές Αρχές. Η επιτροπή εγκλημάτων της Αυστραλίας (το αντίστοιχο ελληνικό ΣΔΟΕ) αποτάθηκε στο Ανώτατο Δικαστήριο, ζητώντας να δικαιολογήσει ο Μ. το πόθεν έσχες του, τον «ανεξήγητο πλούτο» και κατ' επέκταση να πληρώσει ανάλογο πρόστιμο στην Πολιτεία, σύμφωνα με τον νόμο. Ο ίδιος έχει καταδικαστεί για διακίνηση ναρκωτικών (εμπορία) τον Σεπτέμβριο του 2005 και φυλακίστηκε για δύο χρόνια και τρεις μήνες.

Σύμφωνα με τον νόμο «περί περιουσιακών στοιχείων», οι καταδικασθέντες πρέπει να δικαιολογήσουν όλα τα περιουσιακά τους στοιχεία και να αποδείξουν ότι η «αυτοκρατορία» τους δεν εμπεριέχει καμία παράνομη δραστηριότητα. Η Επιτροπή Εγκλημάτων έχει ήδη δεσμεύσει μια κατοικία του Μ. στο Surry Hills, ένα συγκρότημα κατοικιών στο Marrickville και ένα διαμέρισμα (μέχρι να αποδείξει ο Μ. το «πόθεν έσχες» του). Ελέγχει, επίσης, την κτηματομεσιτική του επιχείρηση «Macris JAT Developments», ζητώντας από τον Μ. να δηλώσει κι άλλα περιουσιακά στοιχεία που οι Αυστραλοί υποπτεύονται ότι έχει παράνομα. Φέρεται πως ο 40χρονος κατέχει επίσης ένα μερίδιο αντιπροσωπείας αυτοκινήτων πολυτελείας στο Kingsgrove που ονομάζεται «Jemson Motors» ή ότι παίρνει από εκεί προμήθειες.

24 ώρες πριν από τη δολοφονία του Γιάννη Μακρή στο Πανόραμα Βούλας, η σύζυγός του Βικτώρια Καρύδα, η οποία συμμετέχει στην εκπομπή «My Style Rocks», είχε έρθει σε λεκτική αντιπαράθεση με την κριτή του show Μπέττυ Μαγγίρα, η οποία, μιμούμενη την παίκτρια, είχε αναφερθεί στον σύζυγό της.

Πληθώρα καταγγελιών κατά της εταιρείας security

Ανατρέχοντας σε πρόσφατες αναρτήσεις στο διαδίκτυο μπορεί κάποιος να παρατηρήσει ακόμη και από επίσημα υπουργικά χείλη πως έχουν καταγραφεί πολλές και σοβαρές καταγγελίες κατά της εταιρείας My Services τόσο όσον αφορά στην αποδοτικότητά της αλλά και την αποτελεσματικότητά της. Ταυτόχρονα έχουν καταγραφεί και καταγγελίες εργαζομένων για τις επικρατούσες συνθήκες εργασίας.

Ακόμη και ο υπουργός Χρήστος Σπίρτζης είχε καταφερθεί κατά των εταιρειών που είχαν αναλάβει τη φύλαξη χώρων μέσων μαζικής μεταφοράς και είχε προτείνει την παύση των συμβολαίων με ιδιωτικές εταιρείες και την ανάθεση με το ίδιο ύψος αμοιβής της φύλαξης των χώρων αυτών από την Ελληνική Αστυνομία.

Επίσης, από καταγγελίες συνδικαλιστικών σωματείων προκύπτουν και ερωτήματα σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο η «My Services» κέρδιζε διαγωνισμούς, όπως συνέβη και στην περίπτωση του Ασπροπύργου, όπου η συγκεκριμένη εταιρεία φαίνεται να αποκλείεται από τη συνέχιση ενός project τον μήνα Απρίλιο και τον μήνα Μάιο, δηλαδή 30 μέρες μετά, να ξανακερδίζει τη δουλειά. Με λίγα λόγια, σχετικά με την επιχειρηματική δραστηριότητα της εταιρείας My Services επικρατεί ένα ομιχλώδες τοπίο.

Οι σχέσεις του Γιάννη Μακρή με τους Κομαντσέρος και ο καβγάς στη Μύκονο

Αν παρατηρήσει κάποιος με προσοχή τα δημοσιεύματα, ακόμη και πρόσφατα, των αυστραλιανών ΜΜΕ γύρω από την υπόθεση Γιάννη Μακρή, θα αντιληφθεί πως ο δολοφονημένος επιχειρηματίας είχε επαφές αλλά και επιχειρηματικές σχέσεις με δύο διαφορετικές φατρίες: τους Hawi και τους Ιμπραήμ. Το αφεντικό των Hawi ήταν ο Μαχμούτ, ο οποίος κάποια στιγμή δολοφονήθηκε. Και το αφεντικό των Ιμπραήμ είναι ο Μάικ, αδελφός του Τζον, με τους οποίους ο Γιάννης Μακρής διατηρούσε το κέντρο διασκέδασης στην Αυστραλία.


Τα ματωμένα εγκαίνια και η εκτέλεση στη Βούλα Image

Όπως όμως φαίνεται, ο Γιάννης Μακρής ήταν εξαιρετικά δραστήριος και στη Μύκονο. Το καλοκαίρι του 2013 στο εν λόγω νησί ο επιχειρηματίας βρέθηκε στο επίκεντρο βίαιου επεισοδίου με την ομάδα των Λιβανέζων. Πρόκειται για την οικογένεια Ιμπραήμ από την Αυστραλία, με τους οποίους είχε προηγούμενα. Υπενθυμίζεται πως η οικογένεια Ιμπραήμ είχε καταγγείλει τον Γιάννη Μακρή πως αποπειράθηκε να δολοφονήσει τον Μάικ Ιμπραήμ, συνεταίρο του στο κέντρο διασκέδασης. Η ιστορία όμως είχε και συνέχεια. Το 2012 η οικογένεια Ιμπραήμ κατηγορείται για απόπειρα δολοφονίας του Γιάννη Μακρή αυτήν τη φορά. Η βεντέτα, δηλαδή, με τους «Λιβανέζους» καλά κρατούσε. Έτσι εξηγείται και ο μεγάλος καβγάς που στήθηκε στο «Paradise» της Μυκόνου.

Όπως προαναφέρθηκε, η οικογένεια Μακρή στην Αυστραλία διατηρούσε στενές σχέσεις με τη σπείρα των Κομαντσέρος που λυμαίνεται την πιάτσα των ναρκωτικών στα αστικά κέντρα.

Η απάντηση του Άρη Σπηλιωτόπουλου:

Για «κυνήγι μαγισσών και ποινικοποίηση της επαγγελματικής του δραστηριότητας» κάνει λόγο ο Άρης Σπηλιωτόπουλος με αφορμή δημοσιεύματα τα οποία τον συσχετίζουν με τον Γιάννη Μακρή, που δολοφονήθηκε το βράδυ της Τετάρτης (31/10) στη Βούλα.

Η ανακοίνωση του Άρη Σπηλιωτόπουλου:

«Με αφορμή τα σχετικά δημοσιεύματα, που επιχειρούν να με φωτογραφίσουν, χωρίς να με κατονομάζουν, με ευκαιρία την χθεσινή δολοφονία του επιχειρηματία στην Βούλα και να μου αποδώσουν οποιαδήποτε μορφής συνεργασία μαζί του, δηλώνω ότι:

Το φθινόπωρο του 2015 μου προτάθηκε από τον βασικό μέτοχο, μιας από τις μεγαλύτερες εταιρείες facility management, επαγγελματική συνεργασία για την σύσταση εταιρείας στον χώρο των ξενοδοχειακών επιχειρήσεων.

Συμμετείχα στην ίδρυση της εταιρείας την 14η Οκτωβρίου 2015 με αποκλειστικό καταστατικό σκοπό την παροχή υπηρεσιών Facility Managment σε ξενοδοχεία και εκλέχθηκα Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος.

Αποχώρησα αμέσως από το Διοικητικό Συμβούλιο μετά την παρέλευση δέκα πέντε ημερών και γι΄αυτό δεν υπάρχει οποιαδήποτε συναλλαγή, που να έχει πραγματοποιηθεί μέσω τραπεζικών λογαριασμών και συστημάτων πληρωμής της εταιρείας με την υπογραφή μου.

Ουδέποτε κατέβαλα την μετοχική εισφορά μου και ουδέποτε υπέγραψα έγγραφο της εταιρείας.
Κατόπιν τούτων λόγω της ουσιαστικής αποχώρησής μου από το πρώτο δεκαπενθήμερο και λόγω των πολλαπλών αρνήσεών μου καταβολής της εταιρικής εισφοράς στον σχηματισμό του εταιρικού κεφαλαίου, λόγω της ειλημμένης απόφασής μου να αποχωρήσω, ολοκληρώθηκε η πλήρης αποδέσμευσή μου και τυπικά τον Μάρτιο του 2016.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της τυπικής παραμονής μου στην εταιρεία δεν είχα οποιαδήποτε παροχή σε είδος.

Όλα τα ανωτέρω καταδεικνύονται και προκύπτουν από δημόσια έγγραφα και από τις κατά νόμο εταιρικές δημοσιεύσεις.

Πέραν της γνωριμίας μου με τον αρχικό βασικό μέτοχο ουδεμία γνώση ή επαγγελματική σχέση είχα με τους λοιπούς μετόχους της εταιρείας.

Γίνεται αμέσως αντιληπτό, ότι η όποια αποσπασματική και συνεπώς αυθαίρετη αναφορά σε επαγγελματική μου συνεργασία με εταιρεία, που κάποιος εκ των μετόχων και πάντως όχι ο βασικός, προκαλεί το κοινωνικό ή οποιοδήποτε άλλο ενδιαφέρον, απορρέει από την αναγνωρισιμότητά μου από την πολιτική μου δραστηριότητα.

Δεν μπορώ να πιστέψω ότι το 2018 ποινικοποιείται συμπερασματικά η επαγγελματική δραστηριότητα κάποιου που αρνήθηκε έμπρακτα να είναι επαγγελματίας πολιτικός και παραιτήθηκε της βουλευτικής ιδιότητάς του, χωρίς να του ζητηθεί.

Θα είναι αφέλεια ότι αυτό το “κυνήγι μαγισσών” δεν έχει να κάνει με την αναζήτηση των όποιων προθέσεών μου, εν όψει παρατεταμένης προεκλογικής περιόδου».


Πηγή: Zougla

Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας Επιστροφή στην κορυφή  Μήνυμα [Σελίδα 1 από 1]


Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης

Forumgreek.com | ©phpBB | Δωρεάν φόρουμ υποστήριξης | Αναφορά κατάχρησης | Πρόσφατες συζητήσεις