Top news community
Καλοσωρίσατε!
Για να έχετε όλες τις λειτουργίες διαθέσιμες θα πρέπει να συνδεθείτε ή να δημιουργήσετε νέο λογαριασμό . Καλή πλογήση!

Top news community
Καλοσωρίσατε!
Για να έχετε όλες τις λειτουργίες διαθέσιμες θα πρέπει να συνδεθείτε ή να δημιουργήσετε νέο λογαριασμό . Καλή πλογήση!

  Θες να γίνεις συντονιστής;   Δες εδώ

Μη Συνδεδεμενος Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε

Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας Πήγαινε κάτω  Μήνυμα [Σελίδα 1 από 1]

#1
  GAMSgr

GAMSgr
Ιδρυτής
Ιδρυτής
Yesterday Origins Review Yesterday-Origins-3-890x606
Το Yesterday Origins βρέθηκε στα χέρια μου τον τελευταίο καιρό και οφείλω να παραδεχτώ ότι μου άφησε μία συμπαθέστατη και αξιόλογη εμπειρία, καθώς σίγουρα αποτελεί ένα adventure game που μπορεί να κεντρίσει το ενδιαφέρον των φίλων του είδους.
Το παιχνίδι κυκλοφόρησε στις 10 Νοέμβρη φέτος, 4 χρόνια μετά το πρώτο Yesterday, και ακολουθεί την ιστορία του John Yesterday. Ένα πρώτο θετικό του παιχνιδιού είναι ότι, ακόμα και αν δεν έχεις παίξει το πρώτο παιχνίδι της σειράς, δε χρειάζεται να ανατρέχεις σε Wikis και YouTube, καθώς μπορείς να ακολουθήσεις τον τίτλο της Pendulo Studios με χαρακτηριστική άνεση, με το πρώτο παιχνίδι να σου δίνει ένα ωραίο bonus γνώσης. Όπως μάλλον κατάλαβες και από τον τίτλο, το παιχνίδι έχει να κάνει με τον ίδιο τον JohnΠώς έφτασε να είναι αθάνατος, τι κάνει τώρα, τι γνώμη έχει για το σατανισμό (spoiler alert: μάλλον δε τον χαλάει) κ.λπ.
Yesterday Origins Review Yesterday-Origins-1-1024x576
Έχοντας στην ιδιοκτησία τους το παλαιοπωλείο/γκαλερί του πατέρα της Pauline, το ζευγάρι των δύο πρωταγωνιστών αντιμετωπίζει μία σειρά από οικονομικά προβλήματα, τα οποία μία μυστηριώδης επιχειρηματίας έρχεται να λύσει, με αντάλλαγμα μία καινούρια περιπέτεια που θα θυμίσει στο John πώς έφτασε να πιει το φίλτρο της αθανασίας και θα μας διδάξει ότι αν μια γυναίκα είχε την επιλογή να αυτοκτονεί κάθε χρόνο επιστρέφοντας στη ζωή χωρίς ρυτίδες, θα το έκανε (εντάξει, ελπίζω πως αυτή ήταν η αυτοκτονική εξαίρεση).
Yesterday Origins Review Yesterday-Origins-6-1024x576
Το Yesterday Origins αρχίζει με τη μέρα που η Ιερά Εξέταση συλλαμβάνει τον κεντρικό ήρωα ως… «γιο του Σατανά» και από τον πρώτο γρίφο καταλαβαίνεις κάποια πράγματα… Αρχικά, ότι θα πρέπει να είσαι προσεκτικός και έτοιμος (ή έτοιμη) να μπεις στο κλίμα του παιχνιδιού. Ύστερα, ότι τα γουρούνια δεν απολαμβάνουν να τα τσιγκλάς με καυτό σίδερο (δε μπορείς να αποφύγεις αυτό το συμβάν αν θες να επιζήσεις για το υπόλοιπο παιχνίδι). Μετά από λίγα λεπτά ενασχόλησης με το παιχνίδι δεν θα αργήσεις να καταλάβεις ότι οι γρίφοι που θα χρειαστεί να λύσεις είναι μπόλικοι, ενώ ένα ενδιαφέρον στοιχείο του gameplay είναι ότι μπορείς να ελέγξεις τόσο John όσο και την (επίσης αθάνατη) κοπέλα του, Pauline.
Yesterday Origins Review Yesterday-Origins-10-1024x576
Το story παρουσιάζει κάποια plot holes, αλλά σε  δεν είναι τόσο εξόφθαλμα ώστε να χαλάσουν την συνολική εμπειρία του Yesterday Origins. Το παιχνίδι σου παρουσιάζει την επιλογή να διαλέξεις πώς θα φερθείς σε ένα χαρακτήρα με τον οποίο συζητάς, ένας μηχανισμός αρκετά συμπαθητικός, αλλά χωρίς μεγάλο αντίκρισμα στην εξέλιξη του παιχνιδιού. Το σενάριο κρατάει ένα αξιοπρεπές χιουμοράκι, κάτι που σίγουρα θα εκτιμήσουν όλοι οι gamers. Ακολουθώντας την παραδοσιακή δομή των old-school point ‘n click adventures, έχεις στη διάθεση σου ένα inventory που κάνει expand όταν τοποθετείς τον κέρσορα στο κάτω μέρος της οθόνης, από όπου μπορείς να χρησιμοποιήσεις, να εξετάσεις και να συνδυάσεις τα αντικείμενα ή να εναλλάσσεις το John με την Pauline. Οι επιλογές σου κάνουν collapse όταν δε τις χρειάζεσαι, και έτσι η εμπειρία σου με το παιχνίδι γίνεται πιο «ζωντανή».
Yesterday Origins Review Yesterday-Origins-5-1024x576
Το artwork του παιχνιδιού είναι αξιοπρόσεκτο, καλοφτιαγμένο και γουστόζικο και τα visuals ξεχωρίζουν για τον καρτουνίστικο χαρακτήρα τους. Κάτι που μου έκανε μάλλον κακή εντύπωση ήταν το voice acting του παιχνιδιού, το οποίο ως επί το πλείστον με άφηνε με έκφραση “at least you tried”. Κάποιοι ηθοποιοί, πάντως, έκαναν αρκετά καλή δουλειά στο χαρακτήρα που ενσάρκωσαν. Οι ήχοι πέραν των ηθοποιών είναι ιδιαίτερα αληθοφανείς, με το soundtrack να είναι ίσως το πιο όμορφο στοιχείο του παιχνιδιού, πάντα ταιριαστό στο σκηνικό και ιδιαίτερα ψυχαγωγικό συνολικά.
Yesterday Origins Review Yesterday-Origins-9-1024x576
Όσον αφορά εμένα, το δεκαωράκι μου (βάλε-βγάλε) το πέρασα μπαίνοντας όλο και πιο βαθιά στο παρόν και το παρελθόν των πρωταγωνιστών και τα μυστήρια που τους περιβάλλουν, με περίσσειο ενδιαφέρον και μια αίσθηση περηφάνειας μετά από κάθε λυμένο γρίφο. Το παιχνίδι σε αφήνει (μέχρι ενός σημείου) να επιλέξεις εάν θες τον εύκολο ή το δύσκολο δρόμο, με την επιλογή να χρησιμοποιείς hints όταν δε ξέρεις τι να πατήσεις. Τέλος, παρότι το παιχνίδι συμβουλεύει να χρησιμοποιήσεις χειριστήριο, εγώ και το ταπεινό ποντικάκι μου δε συναντήσαμε προβλήματα.
Yesterday Origins Review Yesterday-Origins-2-1024x576
Αυτά είναι όσα χρειάζεται να γνωρίζεις για το Yesterday Origins πριν επισκεφτείς τη σελίδα του στο Steam (κοστίζει 29,99€), όπου θα δεις το trailerάκι σου και θα μπορέσεις να αδράξεις την ευκαιρία να βυθιστείς κι εσύ στην ιστορία που παντρεύει παρελθόν, μέλλον, μυστήριο και μπόλικο χιούμορ. 
Ανάπτυξη: Pendulo Studios Έκδοση: Microids Διάθεση: Enarxis Dynamic Media






[size=60]79[size=33]%

[/size]
[/size]


The Good


  • Ο ήχος είναι σε άλλο επίπεδο εντελώς

  • Το artwork δε θα σε αφήσει ασυγκίνητο

  • Η ιστορία δε βιάζεται να τελειώσει, δίνοντας μια αρκετά πλούσια εμπειρία περιπέτειας


ΠΗΓΗ:http://www.gameslife.gr/yesterday-origins-review-36314

The Bad


  • Ενίοτε παρουσιάζει plot holes
  • Voice acting στα όρια του... meh


85 %ΓΡΑΦΙΚΑ

86 %ΗΧΟΣ

75 %GAMEPLAY

http://www.best-gaming.net/

Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας Επιστροφή στην κορυφή  Μήνυμα [Σελίδα 1 από 1]


Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης

Forumgreek.com | ©phpBB | Δωρεάν φόρουμ υποστήριξης | Αναφορά κατάχρησης | Πρόσφατες συζητήσεις