Δημοσιεύθηκε Σαβ 17 Δεκ - 15:49:35
Υλικά:
- 1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 13 αυγά
- 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
- 5 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- 2 κουταλιές της σούπας ξύδι ή λεμόνι
- 2 κουταλάκια του γλυκού σόδα μαγειρικής
- 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
[size]
Υλικά για το σιρόπι
[/size]- 2 ποτήρια του νερού ζάχαρη
- 1/2 ποτήρι του νερού μέλι
- 1 ποτήρι του νερού νερό
Εκτέλεση:
Τρίβουμε το λάδι με το αλεύρι. Προσθέτουμε τα αυγά, μετά τη σόδα διαλυμένη στο ξύδι ή το λεμόνι, τη ζάχαρη, το αλάτι και ζυμώνουμε, μέχρι η ζύμη να γίνει σφιχτή. Την αφήνουμε 1 ώρα να ξεκουραστεί.Ανοίγουμε λεπτό φύλλο και κόβουμε με τη ροδέλα διάφορα σχήματα (τετράγωνα ή ορθογώνια κομμάτια ή λωρίδες). Φτιάχνουμε φιόγκους ή θηλιές ή ό,τι άλλο θέλουμε και τηγανίζουμε σε μπόλικο καυτό ελαιόλαδο.
Στο μεταξύ έχουμε βράσει σε ένα κατσαρολάκι για 5-6 λεπτά τα υλικά για το σιρόπι και βουτάμε μέσα τις δίπλες. Τις τοποθετούμε σε μία πιατέλα και τις πασπαλίζουμε με κανέλα και καρύδια κοπανισμένα.