Top news community
Καλοσωρίσατε!
Για να έχετε όλες τις λειτουργίες διαθέσιμες θα πρέπει να συνδεθείτε ή να δημιουργήσετε νέο λογαριασμό . Καλή πλογήση!

Top news community
Καλοσωρίσατε!
Για να έχετε όλες τις λειτουργίες διαθέσιμες θα πρέπει να συνδεθείτε ή να δημιουργήσετε νέο λογαριασμό . Καλή πλογήση!

  Θες να γίνεις συντονιστής;   Δες εδώ

Μη Συνδεδεμενος Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε

Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας Πήγαινε κάτω  Μήνυμα [Σελίδα 1 από 1]

#1
  GAMSgr

GAMSgr
Ιδρυτής
Ιδρυτής
FIFA 17 Review FIFA-17-10-890x606
Η λογική που ακολουθείται με τα sports games που κυκλοφορούν σε ετήσια βάση είναι γνωστή. Oι developers (μην έχοντας και άπλετο χρόνο στη διάθεση τους, αφού μιλάμε για development cycle που κρατάει 9 μήνες στην καλύτερη περίπτωση) επιχειρούν να διατηρήσουν έναν στέρεο κορμό, μία βάση και πάνω σε αυτό να κτίσουν το επόμενο game τους, χωρίς να καταφεύγουν σε «πειραματισμούς» που αλλάζουν δραματικά την φόρμουλα. Τα FIFA games των τελευταίων ετών δείχνουν να ακολουθούν τον παραπάνω «κανόνα», καθώς τα μικρά tweaks και οι μίνι-αλλαγές στο gameplay μπορεί να μην εντυπωσιάζουν, αλλά αν μη τι άλλο χαρίζουν στο παιχνίδι την απαραίτητη «νότα φρεσκάδας». Το FIFA 17 από την μεριά του όμως είναι μία μάλλον διαφορετική περίπτωση και αυτό οφείλεται σε δύο παράγοντες: O  πρώτος έχει να κάνει με την εισαγωγή του «The Journey», ενός narrative-based mode που κάλλιστα θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως η μεγαλύτερη αλλαγή που είδε ο κόσμος του FIFA εδώ και καιρό και ο δεύτερος είναι η υιοθέτηση της Frostbite Engine, η οποία κάνει το ντεμπούτο της σε FIFA game. Για να δούμε λοιπόν εάν αυτοί οι δύο παράγοντες (μαζί με τις γνωστές καθιερωμένες αλλαγές), κατορθώνουν να δώσουν  έναν τόνο διαφορετικότητας στη φετινή έκδοση του παιχνιδιού της EA Sports.
FIFA 17 Review FIFA-17-9-1024x576

Let the Journey begin!

Το FIFA παραδοσιακά είναι ένας τίτλος που βρίθει από gameplay modes και το μόνο σίγουρο είναι ότι το game της EA Sports δεν καταντάει σχεδόν ποτέ «βαρετό». Ξεκινώντας από τους «παλιούς γνώριμους», για μία ακόμη χρονιά περιλαμβάνεται το FIFA Ultimate Team mode, το οποίο παίζει… «μεγάλη μπάλα» κρατώντας αμείωτο το ενδιαφέρον των gamers. Οι μηχανισμοί του Ultimate Team mode δεν επιδέχονται αμφισβήτησης, καθώς το FUT προσφέρει μία εξαιρετικά πλούσια και μεστή εμπειρία παιχνιδιού που διακρίνεται για το υψηλό επίπεδο πρόκλησης και το πλήθος των επιλογών που προσφέρει στους gamers. Υπάρχουν άπειροι συνδυασμοί και αμέτρητες πιθανότητες για να δημιουργήσετε την δική σας «Dream Team» (χρησιμοποιώντας ακόμη και ορισμένους μυθικούς – μπαλαδόρους), με το FIFA Ultimate Team να αυξάνει κατακόρυφα την αντοχή του FIFA 17 στο χρόνο. Αν και θέλει να του αφιερώσετε μπόλικο χρόνο το εν λόγω mode στη φετινή έκδοση γίνεται ακόμη καλύτερο και με νέα επίπεδα πρόκλησης το FUT γίνεται ακόμη πιο ενδιαφέρον.
FIFA 17 Review FIFA-17-1-1024x576
Το δεύτερο βασικό mode που επιστρέφει από τα παλιά, είναι το Career, το οποίο χωρίζεται σε δύο τμήματα όπου οι gamers μπορούν να επιλέξουν ανάμεσα στο Manager Career και στο Player Career. Στην πρώτη περίπτωση ουσιαστικά μπαίνουν στο κουστούμι του γενικού αρχηγού – manager της ομάδας που επιλέγουν (από τα διαθέσιμα αγγλικά πρωταθλήματα), ρυθμίζοντας και καθορίζοντας μία σειρά από παραμέτρους που αφορούν στη συνολική διαχείριση της αγαπημένης τους ομάδας σε διαδοχικές ποδοσφαιρικές σεζόν. Η δεύτερη περίπτωση έχει έναν πιο «προσωποκεντρικό» προσανατολισμό, καθώς ουσιαστικά παρακολουθεί τα βήματα ενός ανερχόμενου ταλέντου μέχρι να φτάσει από τα αλώνια στα ποδοσφαιρικά σαλόνια και με την απόσυρση του από την ενεργό δράση να αναλάβει κι εκείνος τα ηνία μίας ομάδας. Ουσιαστικά το Career δεν έχει μεγάλες αλλαγές σε σύγκριση με την περσινή έκδοση, αν και έχουν προστεθεί ορισμένοι νέοι ενδιαφέροντες στόχοι που χαρίζουν μεγαλύτερη ποικιλία. Σε γενικές γραμμές, το Career έχει έναν πιο old-school προσανατολισμό και απευθύνεται σε εκείνους που επιθυμούν να παίξουν ένα λιγότερο «περίπλοκο» mode σε σύγκριση με το FUT. Φυσικά από το μενού του FIFA 17 δεν θα μπορούσε να λείπει και η επιλογή για παιχνίδι σε δεκάδες διαφορετικά ποδοσφαιρικά τουρνουά (περιλαμβάνονται περισσότερα από 50 tournaments αλλά και το γυναικείο παγκόσμιο κύπελλο), όπως επίσης και ένα αρκετά χρήσιμο training mode.
FIFA 17 Review FIFA-17-3-1024x576
Το καλύτερο βέβαια το αφήσαμε για το τέλος, καθώς όπως προαναφέραμε, η μεγάλη αλλαγή έχει να κάνει με την εισαγωγή του The Journey, μίας προσθήκης που θα θυμίσει ανάλογες προσεγγίσεις που έχουμε δει σε ένα άλλο αθλητικό game, το NBA 2K. Σκεφτείτε το σαν ένα είδος ταινίας που αφηγείται τη ζωή ενός αστέρα του παγκοσμίου ποδοσφαίρου και το ταξίδι του από την αφάνεια μέχρι την πλήρη καταξίωση. Στο Journey οι gamers αναλαμβάνουν το ρόλο του Alex Hunter, ενός φιλόδοξου νεαρού ποδοσφαιριστή, ο οποίος θέτει σαν στόχο του μία μέρα να φτάσει στο Έβερεστ του παγκοσμίου ποδοσφαίρου και να παίξει στα σαλόνια της Premier League, δημιουργώντας τον δικό του ποδοσφαιρικό μύθο.  Στο επίκεντρο της ιστορίας του Alex βρίσκονται οι ηθικές επιλογές που θα κάνει (οι οποίες θα επηρεάσουν τόσο τον ίδιο όσο και τους ανθρώπους γύρω του) και σε συνδυασμό με το έντονο role-playing στοιχείο (που προκύπτει από την απόδοση του Alex τόσο στον αγώνα όσο και στην προπόνηση), το The Journey αποτελεί σίγουρα μία αξιόλογη προσθήκη, η οποία έλειπε από το FIFA franchise. Με υψηλά production values, καλές ερμηνείες και μία unique ποδοσφαιρική ατμόσφαιρα να κυριαρχεί, αναμφίβολα το The Journey αποτελεί μία άκρως ενδιαφέρουσα προσθήκη που δίνει μία νέα και πιο διασκεδαστική διάσταση στο single player κομμάτι του FIFA 17.
FIFA 17 Review FIFA-17-7-1024x576
Ολοκληρώνοντας την αναφορά μας στα διαθέσιμα gameplay modes του FIFA 17, αξίζει να σημειώσουμε ότι και για μία ακόμη φορά περιλαμβάνονται solo και co-op online modes (Seasons), online friendly matches και το διασκεδαστικό Pro Clubs που δίνει τη δυνατότητα για 11 vs. 11 matches. Χωρίς ιδιαίτερες διαφορές σε σύγκριση με την περσινή έκδοση, το online κομμάτι βασίζεται στις ίδιες συνηθισμένες νόρμες.
FIFA 17 Review FIFA-17-12

Στο χορτάρι!

Μία ποδοσφαιρική παροιμία αναφέρει ότι όλες οι διαφορές λύνονται στο χορτάρι, γιατί καλά τα πλούσια gameplay modes, ωστόσο ο χειρισμός και η αίσθηση είναι και πάλι επιπέδου «Champions League», προσφέροντας μία αυθεντική εμπειρία η οποία «ακροβατεί» αρμονικά μεταξύ του arcade παιχνιδιού και του πιο ρεαλιστικού simulation. Αυτό που μπορούν να διαπιστώσουν εύκολα οι πιο έμπειροι παίκτες είναι ότι το FIFA 17 δίνει μεγάλη έμφαση στο επιθετικό παιχνίδι και στον εξαιρετικά γρήγορο ρυθμό, πράγμα που σημαίνει ότι για να εξυπηρετηθεί ο συγκεκριμένος σκοπός, οι βαθιές μπαλιές (που τρυπούν την αμυντική διάταξη) γίνονται με μεγαλύτερη ευκολία.
FIFA 17 Review FIFA-17-2-1024x576
Το στοιχείο που κάνει το FIFA 17 να ξεχωρίζει σε σχέση με την περσινή έκδοση είναι ότι έχει προσεχθεί ιδιαίτερα το γρήγορο shoot, αλλά και η άμεση και γρήγορη εναλλαγή του ρυθμού (υπάρχει η διαρκής αίσθηση ότι η μπάλα κινείται πάνω – κάτω). Σε γενικές γραμμές, το physical game κυριαρχεί, ενώ δεν γίνεται να μην αναφερθούμε στο πόσο πιο καλά λειτουργεί η αμυντική λειτουργία του παιχνιδιού σε σύγκριση με την περσινή έκδοση. Παράλληλα, revamped είναι και οι μηχανισμοί των «στημένων φάσεων», για αυτό χρειάζονται μπόλικη προπόνηση (ειδικότερα όταν εκτελείτε corners και fouls) Σε γενικές γραμμές, οι φετινές προσθήκες και τα μικρά tweaks έχουν κάνει το παιχνίδι να είναι πιο γρήγορο και επιθετικογενές.
FIFA 17 Review FIFA-17-5-1024x576
Όπως προαναφέραμε μία από τις μεγαλύτερες αλλαγές στο νέο τίτλο της EA Sports έχει να κάνει με την εισαγωγή της Frostbite Engine, η οποία αν μη τι άλλο πραγματοποιεί μία τεράστια αισθητική αλλαγή. Το εν λόγω graphical upgrade προσθέτει πόντους τόσο στην εξωτερική εμφάνιση των παικτών (κάνοντας τους ποδοσφαιριστές να φαίνονται πιο «real» από ποτέ), ενώ επίσης συμβάλλει τα μέγιστα στην αναβάθμιση των σταδίων και της ατμόσφαιρας τους, εστιάζοντας περισσότερο στις μικρές λεπτομέρειες (που όμως μετράνε)! Επιπλέον, η Frostbite αναβαθμίζει τα animations των ποδοσφαιριστών, έτσι ώστε η κίνηση να είναι πολύ πιο φυσιολογική, ενώ δε γίνεται να μην αναφερθούμε στις εκπληκτικά αληθοφανείς εκφράσεις των προσώπων των ποδοσφαιριστών, οι οποίες είναι πραγματικά too-good-to-be true! Η μοναδική παραφωνία με την αναβαθμισμένη engine είναι ότι κάποιοι παίκτες από «φτωχότερες» και λιγότερο γνωστές λίγκες εμφανίζονται περισσότερο generic σε σύγκριση με τους αντίστοιχους παίκτες που παίζουν στην Premier League. Στην εξαιρετική Frostbite προσθέστε και το εκπληκτικό commentary και για μία ακόμη φορά το μόνο βέβαιο είναι ότι δεν θα μείνετε παραπονεμένοι για την σούπερ ποδοσφαιρική ατμόσφαιρα που δημιουργείται εντός του αγωνιστικού χώρου.
FIFA 17 Review FIFA-17-8-1024x576
Τόσο ο χειρισμός, η αίσθηση και η γραφική απεικόνιση «παίζουν» μεγάλη μπάλα, με το παιχνίδι να φανερώνει για μία ακόμη φορά τα υψηλά production values του τίτλου. Φυσικά, υπάρχουν και ορισμένα fouls στον τίτλο της EA Sports, τα οποία ναι μεν μπορεί να μην προκαλούν κάποιο σοβαρό «τραυματισμό» στο παιχνίδι, αλλά δε γίνεται να μην αναφερθούμε σε αυτά.  Για παράδειγμα το online κομμάτι εμφάνιζε μία σειρά από τεχνικής φύσεως προβλήματα (όπως για παράδειγμα ήταν η AI των τερματοφυλάκων ή τα physics), με τους servers να μην φημίζονται πάντως και πάλι για την σταθερότητα τους (καθιστώντας το online πάλι το «ντεφορμέ» κομμάτι του παιχνιδιού, αλλά με περιθώρια βελτίωσης στο μέλλον). Παράλληλα, ίσως να χρειαζόταν λίγη παραπάνω δουλειά στο The Journey mode και κυρίως σε ότι έχει να κάνει με την εξέλιξη της ιστορίας του εκολλαπτόμενου ποδοσφαιριστή Alex Hunter, η οποία σε ορισμένα σημεία εμφανίζεται κάπως αδύναμη. Κατά τ’ αλλά όμως, και παρά τα όποια μικροπροβλήματα η EA Sports κατορθώνει και φέτος να σταθεί στο υψηλό επίπεδο, δημιουργώντας μία άκρως ολοκληρωμένη ποδοσφαιρική εμπειρία.
FIFA 17 Review FIFA-17-4-1024x576

Στη σέντρα!

Το FIFA 17 βαδίζει στα ίδια ποιοτικά στάνταρ που μας έχει συνηθίσει τα τελευταία χρόνια προσθέτοντας όμως στο μείγμα ένα story mode που αν μη τι άλλο αναβαθμίζει το single player και δίνει στους fans της στρογγυλής θεάς έναν παραπάνω λόγο για να ασχοληθούν με το παιχνίδι. Αν και δεν ανακαλύπτει τον τροχό (μην περιμένετε κάτι το επαναστατικά διαφορετικό εδώ), το νέο FIFA διαθέτει την απαραίτητη νότα φρεσκάδας που χωρίς να παραποιεί την συνταγή, καθιστά την gaming εμπειρία που προσφέρει ακόμη πιο αρεστή.
Ανάπτυξη:EA Canada Έκδοση: EA Sports Διάθεση: Bandai Namco Hellas






[size=60]90[size=33]%[/size][/size]



The Good


  • Story Mode
  • Frostbite Egnine
  • Υψηλά production values
  • Γρήγορος ρυθμός




  • **ΠΗΓΗ:http://www.gameslife.gr/fifa-17-review-49632
  • 92%ΓΡΑΦΙΚΑ
    90 %ΗΧΟΣ
     GAMEPLAY 87 %


[size]

The Bad

[/size]

  • Online κομμάτι
  • Μην περιμένετε κάτι το επαναστατικό


92 %ΓΡΑΦΙΚΑ

90 %ΗΧΟΣ

87 %GAMEPLAY89 %ΑΝΤΟΧΗ

http://www.best-gaming.net/

Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας Επιστροφή στην κορυφή  Μήνυμα [Σελίδα 1 από 1]


Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης

phpBB2 forum με ForumGreek | ©phpBB | Δωρεάν φόρουμ υποστήριξης | Αναφορά κατάχρησης | Πρόσφατες συζητήσεις