Top news community
Καλοσωρίσατε!
Για να έχετε όλες τις λειτουργίες διαθέσιμες θα πρέπει να συνδεθείτε ή να δημιουργήσετε νέο λογαριασμό . Καλή πλογήση!

Top news community
Καλοσωρίσατε!
Για να έχετε όλες τις λειτουργίες διαθέσιμες θα πρέπει να συνδεθείτε ή να δημιουργήσετε νέο λογαριασμό . Καλή πλογήση!

  Θες να γίνεις συντονιστής;   Δες εδώ

Μη Συνδεδεμενος Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε

Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας Πήγαινε κάτω  Μήνυμα [Σελίδα 1 από 1]

#1
  GAMSgr

GAMSgr
Ιδρυτής
Ιδρυτής
Pokemon Sun and Moon Review Pokemon-Sun-and-Moon-1-890x606
To Pokemon franchise αποτελεί μέρος της ζωής μας από το 1996, καθώς η «τρέλα» που ξεκίνησε πριν από περίπου 20 χρόνια δεν λέει να κοπάσει. Το 2016 που ολοκληρώνεται σε λίγες μέρες θα μπορούσε κάλλιστα να ανακηρυχθεί σε «Χρονιά Pokemon», καθώς  με την επανακυκλοφορία των Red, Blue και Yellow αλλά και με την φρενίτιδα που προκάλεσε το Pokemon Go, όλη η υφήλιος ασχολήθηκε για ένα πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα με τα χαριτωμένα πλάσματα που δημιούργησε ο Ιάπωνας Satoshi Tajiri. Το κερασάκι στην τούρτα αποτελεί η κυκλοφορία του νέου Pokemon game, ονόματι Pokemon Sun and Moon, το οποίο ολοκληρώνει ουσιαστικά την 20η επέτειο των Pokemon (με καλό ή κακό τρόπο, αυτό είναι κάτι που θα το δούμε στις γραμμές που ακολουθούν).
Pokemon Sun and Moon Review Pokemon-Sun-and-Moon-10-1024x670

Παράδοση και… ανανέωση!


Κατά γενική ομολογία, η συνταγή με τα Pokemon δεν έχει μεταβληθεί ιδιαίτερα από την εποχή που το Game Boy μεσουρανούσε. Σε όλα αυτά τα χρόνια υπήρξαν φυσικά ορισμένα tweaks, τα οποία χάριζαν την απαραίτητη νότα φρεσκάδας, ωστόσο ο κεντρικός πυρήνας του gameplay παρέμεινε απαράλλαχτος. Το main concept γνωστό, γίνε ένας Pokemon Master, συγκεντρώνοντας, εκπαιδεύοντας και αναβαθμίζοντας όσο το δυνατόν περισσότερα Pokemon. Φυσικά για να φτάσεις στην κορυφή θα πρέπει να δώσεις ατελείωτες μάχες, οι οποίες βασίζονται σε ένα παραδοσιακό turn-based μοντέλο το οποίο συναντούμε σε μυριάδες JRPG. To Pokemon Sun and Moon δεν παρεκκλίνει της παραπάνω δοκιμασμένης συνταγής (πως θα μπορούσε άλλωστεWink, αλλά πιστέψτε μας η Game Freak φρόντισε να την εμπλουτίσει σε τέτοιο βαθμό, σε σημείο που να δίνεται η αίσθηση στον παίκτη ότι το νέο game της σειράς διαφέρει σε μεγάλο βαθμό από τα προηγούμενα παιχνίδια της σειράς…
Pokemon Sun and Moon Review Pokemon-Sun-and-Moon-9-1024x614
Ας τα πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή… Το setting του Pokemon Sun and Moon είναι η εξωτική Alola, μία φανταστική τοποθεσία η οποία είναι εμπνευσμένη από την Hawaii (Aloha… Alola, you get the point). Ο κεντρικός ήρωας που θα υποδυθείτε μόλις που έχει μετακομίσει στην Alola μαζί με την μητέρα του, ανοίγοντας ένα νέο κεφάλαιο στη ζωή του. Εκεί ο πρωταγωνιστής μας θα συναντηθεί με τον καθηγητή (και expert στα Pokemon) Kukui και από εκείνη τη στιγμή θα επιχειρήσει να γίνει ο κορυφαίος των κορυφαίων Pokemon Masters. Με το που θα επιλέξετε το Pokemon που θα σας συνοδεύσει στο ταξίδι σας (μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα στα Litten, Rowlet ή Poppilo) αμέσως ξεκινάτε την εξερεύνηση σας στην Alola region (η οποία απαρτίζεται από διαφορετικές νησιωτικές εκτάσεις) και προσπαθείτε να πλαισιώσετε το Pokedex σας με όσο το δυνατόν περισσότερα Pokemon. Όσοι gamers έχουν ασχοληθεί με το σύμπαν των Pokemon games στο παρελθόν, σίγουρα θα βρουν ένα «οικείο» περιβάλλον στο Pokemon Sun and Moon.
Pokemon Sun and Moon Review Pokemon-Sun-and-Moon-8-1024x614
Κρίνοντας το story, είναι εμφανές ότι οι δημιουργοί του Pokemon Sun and Moon δούλεψαν πολύ πάνω στη ανάπτυξη μίας engaging ιστορίας, η οποία εξερευνάει εις βάθος τον κόσμο των Pokemon και παράλληλα επικεντρώνεται στους χαρακτήρες, οι οποίοι σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν «κομπάρσους», αλλά παίζουν σημαντικό ρόλο στην διαμόρφωση τόσο του story όσο και της εξέλιξης του παιχνιδιού. Αυτό που κατάφεραν οι developers ήταν να δημιουργήσουν έναν κόσμο που διαπνέεται από ξεχωριστή ζωντάνια και παρόλο που οι διάλογοι είναι λίγο βαρετοί και αποτελούν την «αχίλλειος πτέρνα» της ιστορίας, ωστόσο το feeling ότι ο gamer αποτελεί «μέρος» αυτού του κόσμου είναι διάχυτο και γίνεται αντιληπτό από τις πρώτες κιόλας στιγμές του παιχνιδιού.
Pokemon Sun and Moon Review Pokemon-Sun-and-Moon-3-1024x614
Το νέο setting βέβαια δεν είναι όμως για το «θεαθήναι», καθώς μέσω αυτού περατώνεται μία αλλαγή  που είναι σημαντικότερη που είδαμε τα τελευταία χρόνια σε Pokemon game. Αντί πλέον ο παίκτης να καλείται να καταλάβει μία σειρά από Pokemon gyms για να αναρριχηθεί στην κορυφή, εδώ υπάρχουν μία σειρά από trials (combat και non-combat), τα οποία ουσιαστικά προετοιμάζουν βήμα – βήμα πριν από την μεγάλη σύγκρουση με κάποιο Pokemon ανώτερης μορφής (Totem), το οποίο ανήκει στον «θεματοφύλακα» κάθε νησιού. Προτού φτάσει στη μεγάλη αναμέτρηση και ο παίκτης καταφέρει να ολοκληρώσει μία σειρά από trials, τότε  αποκτάει έναν Z-Crystal, ένα αντικείμενο το οποίο μπορεί να δώσει στα Pokemon του μία σειρά από πανίσχυρες κινήσεις. Με την ολοκλήρωση των trials ουσιαστικά ξεκλειδώνονται νέες περιοχές – νησιά του νησιωτικού συμπλέγματος της Alola. Εκεί που οι developers διαπρέπουν είναι ο τομέας της διαφορετικότητας, καθώς κάθε περιοχή ξεχωρίζει, προσφέροντας έτσι ένα γοητευτικό περιβάλλον που σε καλεί να το εξερευνήσεις σπιθαμή προς σπιθαμή και να ανακαλύψεις όλα τα μυστικά που κρύβει.
Pokemon Sun and Moon Review Pokemon-Sun-and-Moon-4-1024x614
Πέραν της βασικής αυτής (δομικής) αλλαγής σε σύγκριση με τα προηγούμενα games της σειράς, στο Sun and Moon ένα στοιχείο που ενδυνάμωσαν οι δημιουργοί της Game Freak έχει να κάνει με την ανάπτυξη του «δεσμού» ανάμεσα στον trainer και στα Pokemon. Το συγκεκριμένο feature ονομάζεται Pokemon Refresh και ουσιαστικά ωθεί τον παίκτη να φροντίσει τα Pokemon του, όπως θα ακριβώς θα έκανε με κάποιο pet του (ναι, μπορείτε να τα ταΐσετε ή να τα επιβραβεύσετε χαϊδεύοντας τα στοργικά). Αυτός είναι ένας μηχανισμός του gameplay όπου ουσιαστικά όσο καλύτερα περιποιηθείτε τα Pokemon σας, τόσο περισσότερο αυτά θα αποδώσουν στη μάχη. Από την άλλη εάν τα παραμελείτε μην περιμένετε και πολλά…
Pokemon Sun and Moon Review Pokemon-Sun-and-Moon-7-1024x614
Και μιας και αναφερθήκαμε στον νευραλγικό τομέα της μάχης, εδώ το μόνο βέβαιο είναι ότι το Pokemon Sun and Moon θα σας αποζημιώσει και με το παραπάνω, καθώς η εισαγωγή των εντυπωσιακών Ζ-Moves (οι οποίες βασίζονται στην ύπαρξη των Z-Crystals που αναφέραμε προηγουμένως), προσφέρει μία άλλη διάσταση φέρνοντας στο προσκήνιο την ξεχωριστή γοητεία του απρόβλεπτου, καθώς εκεί που μπορεί όλα να μοιάζουν χαμένα μία πανίσχυρη επιθετική Z-Move μπορεί να φέρει τα πάνω – κάτω στη μάχη.  Αν και μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο μία φορά στη μάχη, το αποτέλεσμα μίας Z-Move εκτός από το εντυπωσιακό «eye-candy» animation που παράγει συμβάλλει τα μέγιστα στη δυναμική της μάχης. Τέλος, δε γίνεται να μην εκθειάσουμε και το εξαιρετικά φιλικό στη χρήση Pokedex που σίγουρα θα βοηθήσει τόσο τους αρχάριους παίκτες όσο και τους βετεράνους.
Pokemon Sun and Moon Review Pokemon-Sun-and-Moon-5-1024x614

What a wonderful (Pokemon) world…


Το συνολικό campaign κρατάει παραπάνω από 30 ώρες και αυτό που σίγουρα που κάνει το Sun and Moon να ξεχωρίζει είναι η ιδιαίτερη ατμόσφαιρα, οι μοναδικοί χαρακτήρες, οι καλοστημένοι μηχανισμοί του gameplay, αλλά και οι αμέτρητες προοπτικές εξερεύνησης. Αν και κάποιες στιγμές το παιχνίδι γίνεται επαναλαμβανόμενο και προβλέψιμο (θα ήταν μάλλον πολύ δύσκολο να ξεφύγει από την ασθένεια της επανάληψης), ωστόσο υπάρχουν τόσα πολλά που μπορείς να κάνεις στον κόσμο του παιχνιδιού που σε καταφέρνει να σε κρατήσει απασχολημένο. Σε τεχνικό επίπεδο, το Pokemon Sun and Moon είναι από τα ομορφότερα παιχνίδια της σειράς που έχουμε δει σε επίπεδο visuals. Τόσο οι εκπαιδευτές όσο και τα Pokemon τους έχουν σχεδιαστεί εκπληκτικά, ξεδιπλώνοντας πλήρως τις «αρετές» του 3DS στον τομέα των γραφικών, δίνοντας ξεχωριστή έμφαση στην λεπτομέρεια. Κάποια slow-downs και frame drops που εντοπίσαμε κυρίως στις μεγάλες μάχες, δύσκολα μπορούν να χαλάσουν τη συνολική εμπειρία.
Pokemon Sun and Moon Review Pokemon-Sun-and-Moon-2-1024x614
Συνολικά, η Game Freak δημιούργησε ένα άκρως απολαυστικό και διασκεδαστικό Pokemon Game που μπορεί να προσελκύσει τόσο τους βετεράνους, όσο και εκείνους οι οποίοι δεν είχαν κυριευθεί στο παρελθόν από την «Pokemon-Mania». Με σεβασμό στην παράδοση, αλλά και «φρέσκα» εντυπωσιακά features που αλλάζουν προς το καλύτερο την ήδη πετυχημένη φόρμουλα, το Pokemon Sun and Moon είναι μεγαλύτερο, καλύτερο και πιο εθιστικό από τους προκατόχους του. Μία εμπειρία που (θες δεν θες) θα σε κάνει να κολλήσεις σίγουρα, ακόμη και εάν δεν ανήκεις στον πυρήνα των πολύ φανατικών φίλων των Pokemon.






[size=60]91[size=33]%[/size][/size]


The Good




  • Εξαιρετικός συνδυασμός του παλιού με το νέο
  • Pokemon Refresh
  • Η ύπαρξη των Z-Moves
  • Μοναδική ατμόσφαιρα
  • Ατελείωτες προοπτικές εξερεύνησης
  • Εθιστικό



The Bad




  • Οι διάλογοι καταντούν κουραστικοί
  • Μικρά Frame-drops


93 %ΓΡΑΦΙΚΑ

85 %ΗΧΟΣ

95 %GAMEPLAY

89 %ΑΝΤΟΧΗ


http://www.best-gaming.net/

Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας Επιστροφή στην κορυφή  Μήνυμα [Σελίδα 1 από 1]


Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης

Δωρεάν φόρουμ | ©phpBB | Δωρεάν φόρουμ υποστήριξης | Αναφορά κατάχρησης | Πρόσφατες συζητήσεις