Top news community
Καλοσωρίσατε!
Για να έχετε όλες τις λειτουργίες διαθέσιμες θα πρέπει να συνδεθείτε ή να δημιουργήσετε νέο λογαριασμό . Καλή πλογήση!

Top news community
Καλοσωρίσατε!
Για να έχετε όλες τις λειτουργίες διαθέσιμες θα πρέπει να συνδεθείτε ή να δημιουργήσετε νέο λογαριασμό . Καλή πλογήση!

  Θες να γίνεις συντονιστής;   Δες εδώ

Μη Συνδεδεμενος Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε

Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας Πήγαινε κάτω  Μήνυμα [Σελίδα 1 από 1]

#1
  BLUE FOX

BLUE FOX
Ιδρυτής
Ιδρυτής
Παρέμβαση του Ρουβίκωνα σε κατασκευαστική εταιρεία 2391428

Παρέμβαση του Ρουβίκωνα σε κατασκευαστική εταιρεία Tlo0j10
Παρέμβαση του Ρουβίκωνα σημειώθηκε σήμερα το πρωί στα γραφεία κατασκευαστικής εταιρείας


Όπως αναφέρεται σε κείμενο ιστοσελίδας του αντιεξουσιαστικού χώρου:

«Στην άγρια όξυνση των ταξικών αντιθέσεων που παραγματοποιείται αυξανόμενα και βιαιότερα όσο παιρνούν τα χρόνια, η αστική τάξη κάνει το εξής όλο και πιο ξεκάθαρο: συνηθίστε τις δολοφονίες των εργατών.

 Εξετάζοντας και αναλύοντας τα δεδομένα της εγχώριας παραγωγής, (από το πρίσμα της τάξης των καταπιεσμένων ) δεν μπορούμε παρά να καταλήξουμε στο συμπέρασμα πως ο 42χρονος εργάτης της Γ.Ε.Κ ΤΕΡΝΑ δολοφονήθηκε. Δολοφονήθηκε απο τις εγκληματικές ελλείψεις συντηρήσεων και ελέγχων που τα αφεντικά και οι ιθύνοντες της εταιρείας ( σε άγαστη συνεργασία με το υπουργείο εργασίας φυσικά) φρόντισαν να μη γίνουν.

Τετάρτη 7 Μαρτίου σε έργο της ΤΕΡΝΑ Α.Ε σε εργολαβία της ΨΑΡΟΣ στο Μαρκόπουλο Αττικής, κατά τη διάρκεια εργασιών στο εργοτάξιο, κόπηκε το συρματόσχοινο γερανού και το φορτίο πέφτει και καταπλακώνει εργαζόμενο της εταιρείας που δούλευε στις λαμαρίνες. Ο εργαζόμενος μετά από λίγη ώρα απεβίωσε. Η Ομοσπονδία Χειριστών, Μηχανοδηγών Και Γεωτρυπανιστών σε επιστολή της στο Υπ.Εργασίας καταγγέλει απουσλια ελέγχων του Σ.ΕΠ.Ε και πιστοποιητικών συντήρησης για πολλά μηχανήματα που χρησιμοιποιούν οι εν λόγω εταιρείες. Όσοι έχουν έστω ελάχιστη γνώση του κλάδου, θα γνωρίζουν πως οι μεγαλοεργολάβοι-μέτοχοι της ΤΕΡΝΑ ( Κωσταντίνος Ζαφείρης, Γιώργος Περιστέρης και Νικόλαος Καμπάς ) έχουν τα απαραίτητα κονέ με το Υπ.Εργασίας. Σχέσεις που τους επιτρέπουν να συνεχίζουν τα έργα τους δίχως τα απαραίτητα πιστοποιητικά. Ακόμα μια φορά αποδεικνύουν πως στο βωμό του κέρδους τους, οι εργάτες δεν είμαστε παρά αναλώσιμο υλικό.

Τα προαναφερθέντα μεγαλοαστικά καθάρματα είναι γνωστά για την αντεργατική πολιτική τους. Σωματεία εργαζομένων του κλάδου έχουν πολλάκις αναφέρει:

Μειώσεις μισθών με την πρώτη ευκαιρία.

Υπερωρίες που πληρώνονται με κανονικά ωρομίσθια, εξαναγκασμό σε υπερωρίες προκειμένου να ολοκληρώνονται ταχύτερα τα έργα, μόνιμες απειλές για απολύσεις σε περίπτωση μη συμμόρφωσης κάποιου εργαζόμενου με τα παραπάνω.

Με τη σημερινή μας παρέμβαση στέλνουμε δύο εντελώς διαφορετικά μηνύματα, σε δύο εντελώς διαφορετικές κοινωνικές τάξεις.

Προς τα αφεντικά, πως όσο μεγαλώνει η λίστα με τους δολοφονημένους ανθρώπους της τάξης που παλεύει καθημερινά για την επιβίωση της, που παράγει όλο τον πλούτο της κοινωνίας, τόσο θα εντείνουμε τις προσπάθεις μας για να περάσουμε στην αντεπίθεση με κάθε μέσο.

Προς τους εργαζόμενους του κλάδου, που έχουν να αντιμετωπίσουν εξαιρετικά δύσκολες εργασίες σε επισφαλής συνθήκες. Εν συνεχεία προς όλους τους εργαζόμενους. Για να σταματήσουν οι εργολάβοι και τα λοιπά αφεντικά,να εγκληματούν εις βάρος των ίδιων, ώστε να αυξήσουν τα εκατομμύρια τους, είναι αναγκαίοι οι ακηδεμόνευτοι, συλλογικοί και αντεργοδοτικοί αγώνες διαρκείας των ίδιων. Για να υπάρχει ελπίδα να βελτιώσουν το μέλλον τους που μοιάζει ζοφερό.

Υ.Γ Η συγκεκριμένη εταιρεία, αναπαράγει ενδοεταιρικά τα τελευταία χρόνια, έναν κώδικα ηθικής και δεοντολογίας. Να είναι σίγουροι πως την επόμενη φορά που θα κινδυνεύσει η σωματική ακεραιότητα εργαζόμενου εξαιτίας τους, θα είναι αναγκαία η επιβολή του δικού μας κώδικα ηθικής και δεοντολογίας.

Υ.Γ2 Οι ιδιοκτήτες Κωνσταντίνος Ζαφείρης, Γεώργιος Περιστέρης και ο Νικόλαος Καμπάς ( ο οποίος εκτελεί και χρέη προέδρου ) μαζί με τους αντιπροέδρους της Γ.Ε.Κ ΤΕΡΝΑ Κωνσταντίνο Βαβαλέτσκο, Μιχάλη Γουρζή, Άγγελο Μπενόπουλο και Απόστολη Ταμβακάκη, είναι οι ηθικοί αυτουργοί της δολοφονίας του 42χρονου εργαζόμενου»



Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας Επιστροφή στην κορυφή  Μήνυμα [Σελίδα 1 από 1]


Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης

Invision forum με ForumGreek | ©phpBB | Δωρεάν φόρουμ υποστήριξης | Αναφορά κατάχρησης | Πρόσφατες συζητήσεις