Top news community
Καλοσωρίσατε!
Για να έχετε όλες τις λειτουργίες διαθέσιμες θα πρέπει να συνδεθείτε ή να δημιουργήσετε νέο λογαριασμό . Καλή πλογήση!

Top news community
Καλοσωρίσατε!
Για να έχετε όλες τις λειτουργίες διαθέσιμες θα πρέπει να συνδεθείτε ή να δημιουργήσετε νέο λογαριασμό . Καλή πλογήση!

  Θες να γίνεις συντονιστής;   Δες εδώ

Μη Συνδεδεμενος Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε

Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας Πήγαινε κάτω  Μήνυμα [Σελίδα 1 από 1]

#1
  BLUE FOX

BLUE FOX
Ιδρυτής
Ιδρυτής
Ηράκλειο: Η ετυμηγορία για τη δολοφονία 17χρονου στο Ροτάσι 2394824

Ηράκλειο: Η ετυμηγορία για τη δολοφονία 17χρονου στο Ροτάσι Tlo0j10
Στις δικαστικές αίθουσες αναβίωσε την Τρίτη η φονική συμπλοκή που είχε σημειωθεί στο Ροτάσι Ηρακλείου τον Σεπτέμβριο του 2012 και η οποία είχε ως αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του ένας 17χρονος άνδρας.

Για το θανάσιμο τραυματισμό του νεαρού άνδρα με μαχαίρι, έχει ήδη καταδικαστεί –και εκτίσει την ποινή του- ένας 23χρονος –σήμερα- ντόπιος, ο οποίος κατά το χρόνο τέλεσης του συμβάντος, ήταν –και αυτός- 17 ετών.

Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο η εκδίκαση της υπόθεσης για το θανάσιμο τραυματισμό του 17χρονου, είχε γίνει από δικαστήριο ανηλίκων.

Την Τρίτη, πεντέμισι χρόνια μετά το τραγικό περιστατικό, κάθισαν στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Ηρακλείου συνολικά τέσσερα άτομα, μέλη των δύο οικογενειών, που συμμετείχαν στη συμπλοκή που έλαβε χώρα στις 21 Σεπτεμβρίου του 2012, για κτηματικές διαφορές.

Συγκεκριμένα, στο σκαμνί κάθισε ο 47χρονος πατέρας, o 24χρονος αδερφός, καθώς και ο 25χρονος γαμπρός του 23χρονου –σήμερα- άνδρα που έχει καταδικαστεί για την ανθρωποκτονία του αείμνηστου 17χρονου.

Εξάλλου, κατηγορούμενος ήταν και ο 42χρονος θείος του θύματος. Και οι τέσσερις δικάζονταν –μεταξύ άλλων- για την πράξη της συμπλοκής.

Τελικά, το δικαστήριο έκρινε ενόχους και τους τέσσερις κατηγορούμενους.

Ειδικότερα, το δικαστήριο μετέτρεψε –κατά πλειοψηφία 4-3- την κατηγορία της απόπειρας ανθρωποκτονίας που είχε αποδοθεί στο θείο του θύματος σε βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη. Τελικά στον 42χρονο κατηγορούμενο επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 3 ετών και 9 μηνών. Σημειώνεται ότι του αναγνωρίστηκε από το δικαστήριο το ελαφρυντικό του ότι τέλεσε την πράξη του υπό καθεστώς βίαιης θλίψης που προκάλεσε άδικη εναντίον του ενέργεια.

Στον αντίποδα, το δικαστήριο έκρινε ένοχο τον πατέρα και τον γαμπρό του 23χρονου για την πράξη της συμπλοκής, επιβάλλοντας σε αμφότερους ποινή φυλάκισης 2 ετών και 10 μηνών.

Τέλος, το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ηρακλείου έκρινε ένοχο και τον αδερφό του 23χρονου για συμπλοκή και πρόκληση επικίνδυνων σωματικών βλαβών, επιβάλλοντάς του ποινή φυλάκισης 3 ετών και 3 μηνών. Και στους τρεις συγγενείς του 23χρονου χορηγήθηκε το ελαφρυντικό της καλής συμπεριφοράς μετά τις πράξεις τους.

Εξάλλου και για τους τέσσερις καταδικασθέντες η ποινή μετατράπηκε σε χρηματική προς 5 ευρώ ημερησίως. Σημειώνεται, επίσης, ότι η έφεσή τους αποφασίστηκε να έχει αναστέλλουσα δύναμη.

Ηράκλειο: Η ετυμηγορία για τη δολοφονία 17χρονου στο Ροτάσι Image

Το χρονικό της τραγωδίας

Το μεσημέρι της 21ης Σεπτεμβρίου του 2012, μέλη δυο οικογενειών της περιοχής, συνεπλάκησαν για κτηματικές διαφορές, χρησιμοποιώντας μαγκούρες, μαχαίρια και πιστόλι.

Στη συμπλοκή είχε μαχαιρωθεί θανάσιμα ένας νεαρός -μόλις- 17 ετών, ενώ τραυματίστηκαν τρία ακόμη άτομα.

Σημειώνεται ότι τον Δεκέμβριο του 2014, το Τριμελές Εφετείο Ανηλίκων είχε κρίνει ένοχο -σε δεύτερο βαθμό- τον ανήλικο -τότε- δράστη της ανθρωποκτονίας, καταδικάζοντάς τον σε περιορισμό 12 ετών σε ειδικό κατάστημα κράτησης νέων.



Πηγή: neakriti

Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας Επιστροφή στην κορυφή  Μήνυμα [Σελίδα 1 από 1]


Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης

Invision forum με ForumGreek | ©phpBB | Δωρεάν φόρουμ υποστήριξης | Αναφορά κατάχρησης | Πρόσφατες συζητήσεις