Top news community
Καλοσωρίσατε!
Για να έχετε όλες τις λειτουργίες διαθέσιμες θα πρέπει να συνδεθείτε ή να δημιουργήσετε νέο λογαριασμό . Καλή πλογήση!

Top news community
Καλοσωρίσατε!
Για να έχετε όλες τις λειτουργίες διαθέσιμες θα πρέπει να συνδεθείτε ή να δημιουργήσετε νέο λογαριασμό . Καλή πλογήση!

  Θες να γίνεις συντονιστής;   Δες εδώ

Μη Συνδεδεμενος Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε

Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας Πήγαινε κάτω  Μήνυμα [Σελίδα 1 από 1]

#1
  GAMSgr

GAMSgr
Ιδρυτής
Ιδρυτής
Naruto Shippuden: Ultimate Ninja Storm 4 Naruto-shippuden-ultimate-ninja-storm-4-review

Μια αγαπημένη σειρά κλείνει με τον καλύτερο τρόπο.

Μια αγαπημένη σειρά κλείνει με τον καλύτερο τρόπο.
Ο κόσμος του Naruto, δημιουργία του ταλαντούχου ιάπωνα manga artist Masashi Kishimoto, έχει καταφέρει να προσελκύσει εκατομμύρια θαυμαστές των anime. Από το 1997 που έκανε για πρώτη φορά την εμφάνισή του ως manga έως και σήμερα, βρίσκεται ψηλά στις προτιμήσεις των fans, τόσο των manga, όσο και των anime.
H τεράστια επιτυχία του ξανθού ninja και της παρέας του είχε ως αποτέλεσμα να δούμε την δημιουργία του Kishimoto και σε άλλα είδη ψυχαγωγίας. Όπως είναι λογικό, ο Naruto Uzumaki δεν άργησε να κάνει την εμφάνισή του και στην βιομηχανία των video games. Το 2003 είχαμε την κυκλοφορία του Naruto: Konoha Ninpocho αποκλειστικά στην ιαπωνική αγορά για το WonderSwan Color, την 16-bit φορητή κονσόλα της Bandai Namco.
Naruto Shippuden: Ultimate Ninja Storm 4 Naruto-shippuden-ultimate-ninja-storm-4-1
Αξίζει να σημειωθεί ότι τα Naruto games κυκλοφορούσαν αρχικά αποκλειστικά στην Ιαπωνία. Χρειάστηκε να περιμένουμε έως το 2006 για να δούμε τα πρώτα games της σειράς και στα μέρη μας, με την διάθεση των Clash of Ninja και Ninja Council για τα Gamecube και Game Boy Advance αντίστοιχα. Έως και σήμερα, έχουν κυκλοφορήσει δεκάδες games που βασίζονται στο σύμπαν του Naruto και τα περισσότερα από αυτά έχουν σημειώσει σημαντική εμπορική επιτυχία, όπως και το αυθεντικό manga άλλωστε που έχει ξεπεράσει τα 220 εκατομμύρια σε πωλήσεις.
Το Ultimate Ninja Storm είναι το νεότερο κεφάλαιο της σειράς που πραγματεύεται τις περιπέτειες του Naruto και των φίλων του. Ξεκίνησε την πορεία του το 2008 στο PS3 και μέσα σε οκτώ χρόνια κυκλοφόρησαν συνολικά έξι games (πέντε αν δεν καταμετρήσουμε το Ultimate Ninja Storm 3 Full Burst που ουσιαστικά αποτελεί επανέκδοση με επιπλέον καλούδια). Το Naruto Shippuden: Ultimate Ninja Storm 4 αποτελεί το τελευταίο κομμάτι αυτού του κεφαλαίου που ολοκληρώνει το συγκεκριμένο saga.



Το μονοπάτι του νίντζα
Το Storm 4 συνεχίζει την ιστορία των Ultimate Ninja Storm, με τα γεγονότα να λαμβάνουν χώρα μετά τα αντίστοιχα του Storm 3 Full Burst. Κατά την διάρκεια του Fourth Shinobi World War, οι Allied Forces μάχονται ενάντια στον μυστηριώδη Tobi και τον Madara. Ο Naruto και ο Sasuke (μεταξύ άλλων) συνεχίζουν την προσπάθειά τους να γίνουν οι επόμενοι Hokage εν μέσω πολέμου. Ενός πολέμου που περιλαμβάνει μάχες με γνωστές φιγούρες του σύμπαντος του Naruto, όπως οι Hokage, τα Tailed Beasts, χαρακτήρες που επιστρέφουν ως ήρωες ή villains ή ακόμα και το ίδιο ο Divine Tree, την μεγαλύτερη ίσως πηγή Chakra. Δυστυχώς, για να αποφύγουμε τυχόν spoilers, δε μπορούμε να αναφερθούμε εκτενώς στο σενάριο για να μην αποκαλύψουμε σημαντικά σημεία της πλοκής.
Ο κόσμος του Naruto διαθέτει ένα αρκετά πλούσιο lore, με πάμπολους χαρακτήρες και ιδιαίτερες προσωπικότητες. Αν και το Ultimate Ninja Storm 4 απευθύνεται σε όλους ως ένα Fighting, η αλήθεια είναι ότι αν δεν έχετε ασχοληθεί στο παρελθόν με τα manga, το anime ή τα προηγούμενα Ultimate Ninja Storm, θα έχετε αρκετά κενά όσον αφορά το γενικότερο σεναριακό υπόβαθρο, τους χαρακτήρες και τις σχέσεις τους. Επίσης, προσωπικά βρήκα μερικούς διαλόγους ρηχούς και δίχως ιδιαίτερη ουσία. Οι χαρακτήρες πολλές φορές αναλώνονται στο να χρησιμοποιούν ως δικαιολογία για τις πράξεις τους την φιλία ή αντιδρούν υπερβολικά. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να είναι δύσκολο κάποιος να δεθεί με τους χαρακτήρες ή να συγκινηθεί από συγκεκριμένα γεγονότα.

Naruto Shippuden: Ultimate Ninja Storm 4 Naruto-shippuden-ultimate-ninja-storm-4-2
Η ιστορία παρουσιάζεται ως επί τω πλείστον μέσω σχεδόν στατικών εικόνων, χωρίς να λείπουν βέβαια και τα cutscenes που δημιουργήθηκαν με την μηχανή γραφικών του Ultimate Ninja Storm 4, ενώ πολλές φορές οι χαρακτήρες συνεχίζουν να συνομιλούν κατά τη διάρκεια της μάχης. Παρόλα αυτά, εάν είστε θαυμαστές και γνώστες του σύμπαντος του Naruto, θα απολαύσετε το story αρκετά και θα βρείτε ενδιαφέρουσες τις ίντριγκες και τις αντιπαλότητες ανάμεσα στους πρωταγωνιστές, ενώ τα plot twists θα σας εκπλήξουν ευχάριστα.
Naruto Tag Tournament
Για όσους δε το γνωρίζουν ήδη, το Ultimate Ninja Storm 4 είναι ένα 3D Fighting, με τις μάχες να διαδραματίζονται μέσα σε free-roam αρένες όπου μπορείτε να κινηθείτε ελεύθερα. Η CyberConnect2, στην προσπάθειά της να κάνει το Storm 4 προσβάσιμο για όλους, έχει διατηρήσει το απλό σύστημα μάχης και τον εύκολο στην εκμάθηση χειρισμό, προσθέτοντας ταυτόχρονα νέα στοιχεία στην γνώριμη συνταγή.
Naruto Shippuden: Ultimate Ninja Storm 4 Naruto-shippuden-ultimate-ninja-storm-4-3
Για άλλη μια φορά, μπορείτε να έχετε μια ομάδα με έως και τρεις χαρακτήρες σε 3vs3 matches. Στο Storm 4 όμως συναντάμε μια σημαντική αλλαγή που έχει κυρίως στρατηγικό ρόλο στη μάχη. Ενώ οι δύο επιπλέον χαρακτήρες που σας συνοδεύουν συνεχίζουν να λειτουργούν άριστα ως supporters, μπορείτε αυτή την φορά ανά πάσα στιγμή να θέσετε ως leader (με την χρήση του δεξιού αναλογικού μοχλού) και να χειριστείτε οποιονδήποτε χαρακτήρα της ομάδας σας, έχοντας όμως μια κοινή μπάρα ζωής και για τους τρεις. 
Αυτό το στοιχείο προσθέτει βάθος το κατά γενική ομολογία απλό combat system, αφού είναι πλέον πιο σημαντική η επιλογή των μελών του team σας, ενώ θα πρέπει να προσαρμόζετε διαφορετική στρατηγική ανάλογα με την έκβαση της μάχης. Το πιο σημαντικό στοιχείο όμως συνεχίζει να είναι ο μετρητής του Chakra, ένα resource που τροφοδοτεί τις περισσότερές σας κινήσεις, όπως μεταξύ άλλων τα Jutsus, τα Secret Techniques και τις κινήσεις αποφυγής (Substitution jutsu). Chakra μπορείτε να αναπληρώσετε με διάφορους τρόπους, όπως για παράδειγμα συλλέγοντας τις chakra spheres που πέφτουν στο έδαφος όταν ρίχνετε κάτω τον αντίπαλό σας ή κρατώντας πατημένο το σχετικό κουμπί (το Υ στην έκδοση του Xbox One). Η τελευταία επιλογή όμως σας κάνει ευάλωτους στις επιθέσεις, αφού εκείνη την στιγμή δεν μπορείτε να κινηθείτε ή να βγάλετε άμυνα.
Naruto Shippuden: Ultimate Ninja Storm 4 Naruto-shippuden-ultimate-ninja-storm-4-4
Όσον αφορά στο defense, πέρα από το active guard (με το πάτημα της δεξιάς σκανδάλης), έχετε στη διάθεσή σας μια χρησιμότατη κίνηση αποφυγής, το Substitution justu, με το οποίο πραγματοποιείτε ένα μικρό teleport και ξεφεύγετε από τα combos του αντιπάλου. Θα πρέπει όμως να δίνετε προσοχή στον αντίστοιχο μετρητή και να χρησιμοποιείτε τα substitution jutsus σας με σύνεση, αφού η σχετική μπάρα γεμίζει αργά.
Προσοχή θα πρέπει να δίνετε και στο Storm Gauge, το οποίο χρησιμοποιείται αντίστοιχα ως resource για τις support κινήσεις. Εν τω μεταξύ, το counter attack επιστρέφει, αλλά αυτή την φορά αντί να κάνει stun τον αντίπαλό σας, τον απωθεί χωρίς να του κάνει damage, ώστε να πάρετε μια ανάσα από τα αλλεπάλληλα χτυπήματά του. Παρά το nerf που έχει υποστεί πάντως, η αντεπίθεση δε παύει να είναι ένα χρήσιμο εργαλείο. Μιλώντας για εργαλεία, σε κάθε μάχη θα έχετε μαζί σας τέσσερα διαφορετικά Ninja Tools, τα οποία ενεργοποιείτε με το d-pad κι λειτουργούν ως βοηθητικά consumables περιορισμένης χρήσης.



Φιλίες, ρομάντσο, βεντέτες και... ninjas στην τσίτα.

[size=16]
Οι μάχες στο Ultimate Ninja Storm 4 συνεχίζουν να είναι πολύ εντυπωσιακές. Τα jutsus και τα secret techniques ειδικότερα, ενεργοποιούν μικρά και δεόντως απολαυστικά cutscenes. Μπορεί τα κλωτσομπουνίδια να μην έχουν το impact (ή το βάρος αν προτιμάτε) ενός Mortal Kombat, οι συνεχείς εκρήξεις όμως θα σας ικανοποιήσουν. Ίσως όμως κάποιους από εσάς να σας κουράσουν τα υπερβολικά και φανταχτερά οπτικά εφέ μετά από μερικές ώρες συνεχούς ενασχόλησης.
Ο χειρισμός είναι αρκετά εύκολος και αποκρίνεται σωστά στις εντολές σας. Το βασικό κουμπί επίθεσης είναι το B και σε συνδυασμό με τον αριστερό αναλογικό μοχλό πραγματοποιείτε τα λιγοστά combos. Όλοι οι χαρακτήρες ακολουθούν το ίδιο control scheme, οπότε δε θα χρειαστεί να απομνημονεύσετε τα combos του καθενός, γεγονός που σας δίνει την ευκαιρία να στρέψετε την προσοχή σας στην ίδια την μάχη. Θα χρειαστείτε μόλις λίγα λεπτά για να πάρετε το κολάι του χειρισμού, αφού ακόμα και οι πιο περίτεχνες κινήσεις (όπως τα secret techniques) εκτελούνται με μόλις δύο κουμπιά (Y και B). Το A.I.λειτουργεί έξυπνα την περισσότερη ώρα (πολλές φορές σε... εκνευριστικό βαθμό), αν και κάποιες φορές έτυχε ο αντίπαλος μας να στέκεται ακίνητος όταν κάναμε κι εμείς το ίδιο.
Naruto Shippuden: Ultimate Ninja Storm 4 Naruto-shippuden-ultimate-ninja-storm-4-5
Η μεγάλη των ninja σχολή
Το Storm 4 διαθέτει πλούσιο περιεχόμενο που είναι ικανό να σας κρατήσει κοντά του για αρκετό καιρό. Τόσο σε single-player, όσο και σε multiplayer περιβάλλον, θα βρείτε μια πλειάδα από διαφορετικά modes για να ασχοληθείτε και να βγάλετε το άχτι σας. Το Practice προτείνεται ως πρώτη στάση ώστε να εγκληματιστείτε με τον χειρισμό, το σύστημα μάχης και τους μηχανισμούς που το διέπουν. Μάλιστα, μέσω του Practice menu έχετε την δυνατότητα να παραμετροποιήσετε αναλυτικά την συμπεριφορά του αντιπάλου, οπότε σας δίνεται η ευκαιρία να εξασκηθείτε και ταυτόχρονα να βρείτε την τριάδα χαρακτήρων που ταιριάζει στο στυλ σας.
Το Free Battle περιλαμβάνει επίσης το VS Battle, το κλασικό ''διπλό'' ενάντια στους φίλους σας ή απέναντι στο A.I., ενώ μπορείτε να δημιουργήσετε Leagues και Tournaments έως οκτώ παικτών, επιλέγοντας τις ρυθμίσεις και τους κανόνες μάχης που επιθυμείτε. Στο Survival mode λαμβάνετε μέρος σε πολλαπλές μάχες έχοντας μια health bar, ποσοστό της οποίας αναπληρώνεται μετά από κάθε αγώνα ανάλογα με τις επιδόσεις σας.
Το κυρίως πιάτο του Ultimate Ninja Storm 4 είναι το Story mode, μέσω του οποίου θα ζήσετε και θα απολαύσετε σημαντικά γεγονότα και μάχες που βασίζονται στο lore του Naruto. Η γραμμική ιστορία του Storm 4 χωρίζεται σε τρία βασικά κεφάλαια, τον πρόλογο και τον επίλογο που περιλαμβάνουν 23 επεισόδια και τέσσερα side stories. Η συνολική διάρκεια του story mode φτάνει τις επτά ώρες στο πρώτο playthrough. Μέσα σε αυτό τον χρόνο συμπεριλαμβάνονται και τα μεγάλης διάρκειας cutscenes που πολλές φορές διαρκούν περισσότερο και από την ίδια την δράση.
Naruto Shippuden: Ultimate Ninja Storm 4 Naruto-shippuden-ultimate-ninja-storm-4-6
Οποιαδήποτε στιγμή θελήσετε, μπορείτε να επαναλάβετε τα επεισόδια που έχετε ήδη ολοκληρώσει ώστε να προσπαθήσετε να πετύχετε το πολυπόθητο S Rank σε μια μάχη, το οποίο θα σας χαρίσει περισσότερα ninja treasures και Ryo (το ingame νόμισμα του Storm 4). Με τα treasures και τα Ryo μπορείτε να αποκτήσετε από το σχετικό shop μεταξύ άλλων διάφορα cosmetic αντικείμενα για να προσθέσετε στο Collection σας.
Πέρα από τα single και team battles ενάντια σε χαρακτήρες, στο story mode θα χρειαστεί να ξεπαστρέψετε επίσης μεγάλο αριθμό από mobs, ενώ την εμφάνισή τους κάνουν κι διάφορα εντυπωσιακά boss battles. Σε κάποια από αυτά, το Storm 4 ξεφεύγει από την λογική του Fighting, με το gameplay να θυμίζει αυτό ενός arcade Shooter. Εν τω μεταξύ, κατά την διάρκεια των cutscenes εμφανίζονται συχνά κάποια interactive actions, τα γνωστά quick time events, όπου σας ζητείται να πατήσετε συγκεκριμένα κουμπιά στον λιγοστό χρόνο που σας δίνεται. Τα QTE δεν επηρεάζουν την έκβαση της σκηνής, παρέχουν απλά ένα bonus για την επιτυχή ολοκλήρωσή τους.
Αν η σχετικά μεγάλη διάρκεια του Story mode δεν σας φανεί αρκετή, υπάρχει και το Adventure mode, το οποίο αν και είναι προσβάσιμο από την αρχή, συνιστάται να ασχοληθείτε μαζί του μετά την ολοκλήρωση της βασικής ιστορίας. Στο Adventure μπορείτε να κινηθείτε α λα open-world στο Hidden Leaf Village ή σε άλλα σημεία του κόσμου που παρουσιάζονται μέσω fixed κάμερας. Τα γεγονότα του λαμβάνουν χώρα μετά τα αντίστοιχα του main story και το χαλαρό του ύφος λειτουργεί ως ένα ευχάριστο διάλλειμα από τα υπόλοιπα modes. Πρωταγωνιστικό ρόλο έχουν οι Sakura, Hinata και Naruto, τους οποίους και θα βοηθήσετε μέσω διάφορων main και side quests. Στο διάβα σας θα βρείτε επίσης διάφορα Memory Fragments τα οποία θα σας δώσουν την ευκαιρία να ξαναζήσετε παλαιότερες μάχες, αυτή την φορά μέσω του βελτιωμένου συστήματος μάχης.
Naruto Shippuden: Ultimate Ninja Storm 4 Naruto-shippuden-ultimate-ninja-storm-4-7
Η αντοχή στο χρόνο κάθε Fighting ανεβαίνει κατακόρυφα λόγω των VS battles είτε σε τοπικό περιβάλλον, είτε online. Το ίδιο ισχύει κι για το Naruto Shippuden: Ultimate Ninja Storm 4, τα ανταγωνιστικά modes του οποίου μπορούν να σας κρατήσουν για δεκάδες ώρες κολλημένους στις οθόνες σας. Όσον αφορά το online, πέρα από τα free battles, μπορείτε να πάρετε μέρος και σε ranked matches τα οποία έχουν και το περισσότερο ενδιαφέρον. Νικώντας στους αγώνες, ανεβαίνετε Ranks, ενώ οι επιδόσεις σας παρουσιάζονται στα σχετικά leaderboards.
Εκτός από τα μεμονωμένα matches, έχετε επίσης πρόσβαση σε Tournaments και leagues, καθώς και σε Endless battles, όπου συνεχίζετε να παίζετε με νέους αντιπάλους έως ότου ηττηθείτε. Ενώ το περιεχόμενο είναι πλούσιο, παρατηρήσαμε περιστασιακά προβλήματα μεlag, αν και η κατάσταση δεν είναι σε καμία περίπτωση τραγική και έχουν υπάρξει βελτιώσεις τις τελευταίες ημέρες.
Interactive anime
Τεχνικά, η εικόνα που παρουσιάζει η νεότερη δημιουργία της CyberConnect2 είναι αντάξια των προσδοκιών όλων των θαυμαστών του Naruto. Η μετάβαση της σειράς Ultimate Ninja Storm στην όγδοη γενιά κονσολών έχει πραγματοποιηθεί με τον καλύτερο τρόπο, φού τα πανέμορφα cel-shaded γραφικά δίνουν την εντύπωση ότι έχουν ξεπηδήσει από την αντίστοιχη τηλεοπτική σειρά. Από το συνολικό πακέτο που προσφέρει το Storm 4, ξεχωρίζουν τα εντυπωσιακά εφέ, ειδικά στα mini cutscenes των secret techniques.
Naruto Shippuden: Ultimate Ninja Storm 4 Naruto-shippuden-ultimate-ninja-storm-4-8
Στον ηχητικό τομέα συναντάμε ένα συμπαθητικό soundtrack και ως επί τω πλείστον καλοδουλεμένα voice overs. Οι σκληροπυρηνικοί φίλοι της σειράς σίγουρα θα επιλέξετε τα ιαπωνικά voice overs, τα οποία βρίσκονται πιο κοντά στο ύφος και την ποιότητα των αντίστοιχων του anime. Περισσότερη προσοχή θα έπρεπε να δοθεί στο lip-sync, το οποίο έχει θέματα συγχρονισμού, τόσο στην αγγλική, όσο και στην ιαπωνική γλώσσα. Το γενικό σύνολο του τεχνικού τομέα του Storm 4 πάντως δε θα σας αφήσει παραπονεμένους και σίγουρα θα σας ικανοποιήσει.
Καταιγιστική δράση, ίδια συνταγή
Το Naruto Shippuden: Ultimate Ninja Storm 4 χωρίς να προσθέτει κάτι συνταρακτικά νέο και καινοτόμο στη σειρά, κλείνει με τον καλύτερο τρόπο ένα σημαντικό κεφάλαιο. Το απλοϊκό σύστημα μάχης ίσως ξενίσει τους σκληροπυρηνικούς του genre, κρύβει όμως μέσα του ένα αρκετά διασκεδαστικό και... παρεϊστικο Fighting που θα σας κρατήσει για αρκετό καιρό κοντά του, ειδικά αν βάλετε σκοπό να συλλέξετε όλα τα αντικείμενα και να βγάλετε S Rank σε όλα τα επεισόδια του Story mode.
Με πάνω από 100 ninjas να περιλαμβάνονται στο βασικό πακέτο, διαθέτει το πιο ολοκληρωμένο ρόστερ από όλα τα προηγούμενα Ultimate Ninja Storm και σίγουρα θα βρείτε μέσα σε αυτούς τους χαρακτήρες που ταιριάζουν περισσότερο στα γούστα σας για να σας συντροφεύσουν στα online modes. Δυστυχώς, αυτή την στιγμή το netcode κρίνεται κατώτερο των προσδοκιών και ελπίζουμε σύντομα η κατάσταση να βελτιωθεί. Πέρα από τα οποία θέματά του πάντως, προτείνεται στους θαυμαστές της σειράς που θέλουν να δουν την συνέχεια της ιστορίας.
Θετικά:
- Μεγάλο ρόστερ χαρακτήρων
- Πανέμορφα cel-shaded γραφικά
- Διασκεδαστικό σύστημα μάχης
- Μεγάλη αντοχή στο χρόνο
- Ενδιαφέρουσες ανατροπές στην πλοκή
- Πλειάδα από διαθέσιμα modes
Αρνητικά:
- Τα στατικά cutscenes
- Το A.I. χρήζει βελτιώσεων
- Περιστασιακό lag στο online
- Δεν προσθέτει κάτι καινοτόμο στη σειρά
Βαθμολογία
Γραφικά: 8.5 
Ήχος: 7 
Gameplay: 7.5 
Αντοχή: 8 
Γενικά: 7.8 

Ως ένα Fighting απευθύνεται σε όλους τους φίλους του genre, οι θαυμαστές του σύμπαντος του Naruto όμως θα είναι αυτοί που θα το απολαύσουν περισσότερο.
πηγή

http://www.best-gaming.net/

Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας Επιστροφή στην κορυφή  Μήνυμα [Σελίδα 1 από 1]


Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης

Forumgreek.com | ©phpBB | Δωρεάν φόρουμ υποστήριξης | Αναφορά κατάχρησης | Πρόσφατες συζητήσεις