Top news community
Καλοσωρίσατε!
Για να έχετε όλες τις λειτουργίες διαθέσιμες θα πρέπει να συνδεθείτε ή να δημιουργήσετε νέο λογαριασμό . Καλή πλογήση!

Top news community
Καλοσωρίσατε!
Για να έχετε όλες τις λειτουργίες διαθέσιμες θα πρέπει να συνδεθείτε ή να δημιουργήσετε νέο λογαριασμό . Καλή πλογήση!

  Θες να γίνεις συντονιστής;   Δες εδώ

Μη Συνδεδεμενος Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε

Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας Πήγαινε κάτω  Μήνυμα [Σελίδα 1 από 1]

#1
  BLUE FOX

BLUE FOX
Ιδρυτής
Ιδρυτής
Κατατέθηκε στη Βουλή το νομοσχέδιο για το άσυλο 2414034

Κατατέθηκε στη Βουλή το νομοσχέδιο για το άσυλο Tlo0j10
Στη Βουλή κατατέθηκε το νομοσχέδιο που ρυθμίζει τα ζητήματα ασύλου στη χώρα μας και το πλαίσιο μέσα στο οποίο θα αντιμετωπιστεί το προσφυγικό και οι επιπτώσεις του στην ελληνική κοινωνία.

Μεταξύ άλλων με το εν λόγω νομοσχέδιο ρυθμίζονται:

- Θέματα σχετικά με τη διαμονή και την ελεύθερη κυκλοφορία των αιτούντων στην ελληνική επικράτεια.

- Ορίζεται ότι η απόφαση για περιορισμό στην ελευθερία κυκλοφορίας εντός συγκεκριμένης γεωγραφικής περιοχής λαμβάνεται για λόγους ταχείας επεξεργασίας και αποτελεσματικής παρακολούθησης των αιτήσεων παροχής διεθνούς προστασίας.

- Η αποζημίωση φυσικών και νομικών προσώπων για ζημιές που υπέστησαν οι περιουσίες τους από πράξεις προσφύγων και μεταναστών στις περιοχές των δήμων Χίου και Λέσβου όπως έχουν αποτυπωθεί στα σχετικά πρακτικά των οικείων επιτροπών.

- Επαναδιατυπώνονται οι διατάξεις με τις οποίες ρυθμίζονται θέματα χορήγησης και ανανέωσης της άδειας διαμονής πολιτών τρίτης χώρας στην Ελλάδα για επενδυτική δραστηριότητα και ως ιδιοκτήτες ακινήτων στις περιπτώσεις οικογενειακής επανένωσης, χορήγησης δελτίου διαμονής ή διατήρησης του δικαιώματος διαμονής σε πολίτες τρίτων χωρών μελών οικογένειας Έλληνα πολίτη.

- Καθορίζονται εκ νέου θέματα σχετικά με τη χορήγηση και ανανέωση άδειας διαμονής στους προαναφερόμενους πολίτες για εξαιρετικούς λόγους και για λόγους ανθρωπιστικής φύσης ή άλλους λόγους.

- Παρέχεται η δυνατότητα στον συντονιστή της αποκεντρωμένης διοίκησης να χορηγεί άπαξ κατ' εξαίρεση άδεια διαμονής διάρκειας τριών ετών αντί δύο που προβλέπεται σήμερα σε πολίτες τρίτων χωρών που διαμένουν στην Ελλάδα για επτά τουλάχιστον συνεχή χρόνια.

- Καταργείται η χορήγηση άδειας διαμονής για ανθρωπιστικούς λόγους σε γονείς ανηλίκων ημεδαπών χωρίς την καταβολή παραβόλου.

- Όπως αναφέρει στο άρθρο 7 του νομοσχεδίου οι αιτούντες άσυλο μπορούν να κυκλοφορούν ελεύθερα στην ελληνική επικράτεια ή στην περιοχή που τους ορίζεται με κανονιστικού χαρακτήρα απόφαση του διευθυντή της Υπηρεσίας Ασύλου.

Σύμφωνα με κοινοβουλευτικές εκτιμήσεις το άρθρο αυτό ενδεχομένως να ανοίγει παράθυρο για αποσυμφόρηση των νησιών από τους αιτούντες άσυλο που μέχρι τώρα παραμένουν εκεί και από εδώ και πέρα θα μπορούν να κυκλοφορούν στην ελληνική επικράτεια εκτός και αν έχει εκδοθεί άλλη απόφαση.



Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας Επιστροφή στην κορυφή  Μήνυμα [Σελίδα 1 από 1]


Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης

Forumgreek.com | ©phpBB | Δωρεάν φόρουμ υποστήριξης | Αναφορά κατάχρησης | Πρόσφατες συζητήσεις