Top news community
Καλοσωρίσατε!
Για να έχετε όλες τις λειτουργίες διαθέσιμες θα πρέπει να συνδεθείτε ή να δημιουργήσετε νέο λογαριασμό . Καλή πλογήση!

Top news community
Καλοσωρίσατε!
Για να έχετε όλες τις λειτουργίες διαθέσιμες θα πρέπει να συνδεθείτε ή να δημιουργήσετε νέο λογαριασμό . Καλή πλογήση!

  Θες να γίνεις συντονιστής;   Δες εδώ

Μη Συνδεδεμενος Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε

Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας Πήγαινε κάτω  Μήνυμα [Σελίδα 1 από 1]

#1
  BLUE FOX

BLUE FOX
Ιδρυτής
Ιδρυτής
Αδελφοποιημένες πόλεις τα Ιωάννινα με το Kiryat Ono του Ισραήλ 2376029

Αδελφοποιημένες πόλεις τα Ιωάννινα με το Kiryat Ono του Ισραήλ Tlo0j10
Αδελφοποιημένες πόλεις είναι και επίσημα τα Ιωάννινα και το Kiryat Ono του Ισραήλ, μία πόλη 40.000 κατοίκων, η οποία απέχει 10 χιλιόμετρα από το Τέλ Αβίβ.

Την Τρίτη, ο δήμαρχος Ιωαννίνων, Θωμάς Μπέγκας, υποδέχτηκε την αντιπροσωπεία των Ισραηλινών στο δημαρχείο, ενώ ακολούθησαν διεργασίες-συναντήσεις πάνω σε θέματα και τομείς που θα αναπτυχθούν στο πλαίσιο της αδελφοποίησης των δύο δήμων, όπως Προγραμμάτων και Τεχνολογίας, Παιδείας, Πολιτισμού και Κοινωνικών Θεμάτων, Κινητικότητας, Τουρισμού, Πρωτογενούς Ανάπτυξης.

Στην αίθουσα συνεδριάσεων πραγματοποιήθηκε και μία πρώτη γνωριμία της φιλοξενούμενης αντιπροσωπείας με εκπροσώπους του δημοτικού συμβουλίου Ιωαννίνων.

Αδελφοποιημένες πόλεις τα Ιωάννινα με το Kiryat Ono του Ισραήλ Image

«Εγκαινιάζουμε μία δυναμική σχέση, η οποία είμαι σίγουρος ότι θα αποδώσει καρπούς και για τους δύο δήμους» σημείωσε ο κ. Μπέγκας, ο οποίος στη συνέχεια αναφέρθηκε στους λόγους για τους οποίους οι δύο δήμοι επέλεξαν να αδελφοποιηθούν «Επιλέξαμε τον δήμο του Kiryat Ono, ο οποίος παρουσιάζει αλματώδη ανάπτυξη τα τελευταία χρόνια, αρχικά στο πλαίσιο της τουριστικής προβολής των Ιωαννίνων, καθώς θεωρούμε πολύ σημαντικό να έχουμε έναν πρεσβευτή της πόλης μας στο Ισραήλ, σε μία χώρα που αποτελεί στρατηγικό μας στόχο και με την οποία σύντομα θα συνδεόμαστε και αεροπορικά μέσω του αεροδρομίου των Ιωαννίνων» τόνισε δήμαρχος και επισήμανε: «Στόχος μας ήταν να φέρουμε ακόμα πιο κοντά τους δύο λαούς, καθότι τα Γιάννινα έχουν βαθιά χαραγμένο στην ιστορία τους το εβραϊκό στοιχείο».

Σημειώνεται πως στο Kiryat Ono εδρεύουν σπουδαία πανεπιστημιακά ιδρύματα, ενώ φημίζεται για τις νεοφυείς και καινοτόμες επιχειρήσεις του.

Ο δήμαρχος του Kiryat Ono, Israel Gal, αφού ευχαρίστησε για τη φιλοξενία, δήλωσε θαυμαστής των Ιωαννίνων και πρόσθεσε: «Τώρα διαπίστωσα από κοντά γιατί οι Ισραηλινοί επιλέγουν μαζικά να επισκέπτονται τα Ιωάννινα».

Ο κ. Gal υποστήριξε ότι οι δύο λαοί, Έλληνες και Ισραηλινοί, έχουν πολλά κοινά, συμπληρώνοντας πως η αδελφοποίηση των δύο δήμων θα συνεισφέρει στην ανταλλαγή ιδεών και προτάσεων σε πολλούς τομείς, όπως ο πολιτισμός, η παιδεία, ο αθλητισμός.

«Είμαι ευτυχής για το γεγονός ότι Ιωάννινα και Kiryat Ono θα είναι, πλέον, αδελφοποιημένοι δήμοι και θα εργαστούμε ώστε αυτή η φιλία να αποτελέσει την αφορμή για να συνδεθούν ακόμα περισσότερο οι λαοί μας» υπογράμμισε ο κ. Gal.

Ο πρόεδρος της Ισραηλιτικής Κοινότητας Ιωαννίνων, Μωυσής Ελισάφ, που ήταν παρών μίλησε για την επισφράγιση των ραγδαία βελτιωμένων σχέσεων μεταξύ των δύο λαών και δήλωσε ιδιαίτερα ικανοποιημένος που «η Ισραηλιτική Κοινότητα συνεισφέρει στην ενδυνάμωση των σχέσεων μεταξύ των δύο πόλεων».

Το πρόγραμμά της φιλοξενίας της αντιπροσωπείας, κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, περιελάμβανε ενημερωτικές ξεναγήσεις στην πόλη και την ευρύτερη περιοχή των Ιωαννίνων.



Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας Επιστροφή στην κορυφή  Μήνυμα [Σελίδα 1 από 1]


Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης

Δημιουργία Φόρουμ | ©phpBB | Δωρεάν φόρουμ υποστήριξης | Αναφορά κατάχρησης | Πρόσφατες συζητήσεις