Top news community
Καλοσωρίσατε!
Για να έχετε όλες τις λειτουργίες διαθέσιμες θα πρέπει να συνδεθείτε ή να δημιουργήσετε νέο λογαριασμό . Καλή πλογήση!

Top news community
Καλοσωρίσατε!
Για να έχετε όλες τις λειτουργίες διαθέσιμες θα πρέπει να συνδεθείτε ή να δημιουργήσετε νέο λογαριασμό . Καλή πλογήση!

  Θες να γίνεις συντονιστής;   Δες εδώ

Μη Συνδεδεμενος Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε

Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας Πήγαινε κάτω  Μήνυμα [Σελίδα 1 από 1]

#1
  BLUE FOX

BLUE FOX
Ιδρυτής
Ιδρυτής
Κακοκαιρία στην κεντρική Ελλάδα - Έκλεισαν σχολεία στη Δυτική Μακεδονία 2379155

Κακοκαιρία στην κεντρική Ελλάδα - Έκλεισαν σχολεία στη Δυτική Μακεδονία Tlo0j10
Έντονα καιρικά φαινόμενα σημειώνονται στην κεντρική Ελλάδα. Στα πεδινά βρέχει ακατάπαυστα από τα μεσάνυχτα, ενώ από υψόμετρο 200 μέτρων και πάνω χιονίζει με ιδιαίτερα μεγάλη ένταση από τις 04.00 τα ξημερώματα.

Έντονη χιονόπτωση σημειώνεται στην περιοχή του Δομοκού, με αποτέλεσμα η κυκλοφορία να διεξάγεται με δυσκολία και μόνο με αλυσίδες στον δρόμο Λαμίας - Δομοκού προς Καρδίτσα και Τρίκαλα.

Μηχανήματα της Περιφέρειας Στερεάς προσπαθούν να κρατήσουν ανοιχτό το οδικό δίκτυο, ενώ από τις 05.30 το πρωί η Τροχαία έχει στήσει μπλόκο λίγο μετά τη Λαμία και απαγορεύει τη διέλευση των φορτηγών αυτοκινήτων, υποχρεώνοντας τα Ι.Χ. να βάλουν αλυσίδες για να προχωρήσουν το ταξίδι τους προς τον Δομοκό, την Καρδίτσα και τα Τρίκαλα.

Στον δρόμο Λαμίας-Καρπενησίου, στην περιοχή του Τυμφρηστού, το χιόνι έχει φτάσει τα 30 εκατοστά και τα μηχανήματα της Περιφέρειας Στερεάς δίνουν μάχη για να μπορέσουν να κρατήσουν τον δρόμο ανοιχτό, ενώ είναι απαραίτητες οι αλυσίδες.

Στα ορεινά χωριά της δυτικής Φθιώτιδας χιονίζει ακατάπαυστα, ενώ στα πεδινά της Λαμίας βρέχει με ιδιαίτερα μεγάλη ένταση, γεγονός που προβληματίζει τους αρμοδίους, ιδιαίτερα για την κατάσταση που αναμένεται να διαμορφωθεί τις επόμενες ώρες στον Σπερχειό ποταμό.

Στα «λευκά» ξύπνησε το Καρπενήσι σήμερα το πρωί, καθώς χιονοπτώσεις σημειώνονται σε όλον σχεδόν τον Νομό Ευρυτανίας. Η έντονη βροχόπτωση, από τα μεσάνυχτα και μετά, μετατράπηκε σε χιονόπτωση και οι κάτοικοι της ευρυτανικής πρωτεύουσας ξύπνησαν με χιόνι και μέσα στην πόλη.

Ο Δήμος Καρπενησίου με ανακοίνωσή του έκανε γνωστό ότι τα σχολεία και των δύο βαθμίδων θα παραμείνουν κλειστά για σήμερα λόγω της κακοκαιρίας. Κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία λόγω κακοκαιρίας και στην περιοχή του Δομοκού στη Φθιώτιδα, όπως ανακοινώθηκε από τον Δήμο Δομοκού.


Κακοκαιρία στην κεντρική Ελλάδα - Έκλεισαν σχολεία στη Δυτική Μακεδονία Image

Κακοκαιρία στην κεντρική Ελλάδα - Έκλεισαν σχολεία στη Δυτική Μακεδονία Image

Κακοκαιρία στην κεντρική Ελλάδα - Έκλεισαν σχολεία στη Δυτική Μακεδονία Image

Στα λευκά η Λαμία/Πηγή φωτό: tvstar.gr
Κακοκαιρία στην κεντρική Ελλάδα - Έκλεισαν σχολεία στη Δυτική Μακεδονία Image

Έκλεισαν σχολεία στη Δ. Μακεδονία

Κλειστά θα είναι σήμερα τα όλα τα σχολεία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στις περιφερειακές ενότητες Φλώρινας, Γρεβενών, Καστοριάς και Κοζάνης, εξαιτίας των κακών καιρικών συνθηκών και της χιονόπτωσης που σημειώνεται από το πρωί.

Στην Εγνατία Οδό, η κίνηση των οχημάτων γίνεται χωρίς προβλήματα, ενώ χρειάζεται προσοχή από τους οδηγούς και αντιολισθητικές αλυσίδες στα οχήματα που κινούνται στο επαρχιακό και ορεινό δίκτυο της Φλώρινας, της Καστοριάς, των Γρεβενών και της Κοζάνης.

Κακοκαιρία στην κεντρική Ελλάδα - Έκλεισαν σχολεία στη Δυτική Μακεδονία Image

Χιόνι στην Κοζάνη/ Πηγή φωτό: kozan.gr
Κακοκαιρία στην κεντρική Ελλάδα - Έκλεισαν σχολεία στη Δυτική Μακεδονία Image

Παγετός στη Β. Ελλάδα

Επιδείνωση παρουσίασε από τη νύχτα ο καιρός στη βόρεια Ελλάδα, με κύρια χαρακτηριστικά τις χιονοπτώσεις σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές, αλλά και τις χαμηλές θερμοκρασίες.

Χιόνια έπεσαν τις τελευταίες ώρες σε περιφερειακούς δήμους της Θεσσαλονίκης, όπως επίσης στους Νομούς Πιερίας, Ημαθίας, Πέλλας, Κιλκίς και στην ορεινή Χαλκιδική. Χιονοπτώσεις σημειώνονται στη δυτική Μακεδονία, όπου σε πολλές περιοχές επικρατούν συνθήκες παγετού.

Κλειστός παραμένει από τις 03.00 τα ξημερώματα ο επαρχιακός δρόμος Χορτιάτη - Αγίου Βασιλείου, ενώ προς το παρόν η κυκλοφορία διεξάγεται κανονικά στους υπόλοιπους δρόμους του Νομού Θεσσαλονίκης.

Κλειστά θα μείνουν σήμερα τα σχολεία σε Ασβεστοχώρι, Χορτιάτη, Φίλυρο και Εξοχή. Το ίδιο ισχύει με τις σχολικές μονάδες του Δήμου Χαλκηδόνας, ενώ δεν θα πραγματοποιηθούν μαθήματα στις δημοτικές ενότητες Λαχανά, Βερτίσκου και Σοχού του Δήμου Λαγκαδά.

Με αντιολισθητικές αλυσίδες διεξάγεται η κυκλοφορία σε αρκετούς ορεινούς δρόμους της κεντρικής Μακεδονίας, ενώ κανονικά γίνεται η κίνηση στην ΠΑΘΕ. Στη δυτική Μακεδονία, αλυσίδες ή χιονολάστιχα απαιτούνται σε όλο το εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο, όπως επίσης στον βασικό κορμό της Εγνατίας Οδού (στους Νομούς Κοζάνης και Γρεβενών).

Ο Δήμος Έδεσσας εφιστά την προσοχή των πολιτών, καθώς λόγω του βάρους του χιονιού σπάνε τα κλαδιά των δέντρων, με αποτέλεσμα να υπάρχει κίνδυνος τραυματισμών ή φθορών περιουσιών ειδικά όσον αφορά στα αυτοκίνητα. Για τον λόγο αυτόν καλούνται οι πολίτες να δηλώσουν στον Δήμο Έδεσσας φαινόμενα με πεσμένα κλαδιά από το βάρος του χιονιού, ώστε να επιληφθούν οι αρμόδιες υπηρεσίες.

Στον Δήμο Κατερίνης, από τα ξημερώματα οι υπηρεσίες βρίσκονται σε ετοιμότητα. Με συντονισμένες ενέργειες, με τον μηχανολογικό εξοπλισμό και το ανθρώπινο δυναμικό, είναι επί ποδός, προκειμένου να μην κλείσουν οι δρόμοι. Από το πρωί επιχειρούν τρία γκρέιντερ, δύο αλατιέρες, ένας φορτωτής, δύο ειδικά εξοπλισμένα (με εκχιονιστήρα) οχήματα και τρακτέρ.

Λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών ο Δήμος Κατερίνης αποφάσισε να παραμείνουν κλειστά σήμερα τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Ομοίως, δεν θα λειτουργήσουν σήμερα, εξαιτίας της χιονόπτωσης, οι σχολικές μονάδες πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου Άργους Ορεστικού καθώς και οι παιδικοί και ο βρεφονηπιακός σταθμός του δήμου.


Μέτσοβο/Πηγή φωτό: epirus-tv-news.gr
Κακοκαιρία στην κεντρική Ελλάδα - Έκλεισαν σχολεία στη Δυτική Μακεδονία Image

Boβούσα/ Πηγή φωτό: epirus-tv-news.gr
Κακοκαιρία στην κεντρική Ελλάδα - Έκλεισαν σχολεία στη Δυτική Μακεδονία Image

H κακοκαιρία «εγκλώβισε» Κρητικούς μαθητές στη Β. Ελλάδα

Με μία ημέρα καθυστέρηση θα επιστρέψουν στην Κρήτη μαθητές της Γ' Λυκείου του Καλλιτεχνικού Σχολείου Ηρακλείου, λόγω... καιρικών συνθηκών. Τα παιδιά μαζί με τους συνοδούς καθηγητές έκαναν την πενταήμερη εκδρομή τους σε Βουλγαρία και Θεσσαλονίκη, και η επιστροφή τους ήταν προγραμματισμένη για χθες το βράδυ. Ωστόσο, οι καιρικές συνθήκες στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης προκάλεσαν ματαίωση της πτήσης.

Όλοι είναι καλά στην υγεία τους, διανυκτέρευσαν στο ξενοδοχείο «Μακεδονία Παλλάς» με έξοδα της αεροπορικής εταιρείας, και αναμένεται να επιστρέψουν σήμερα, όπως δήλωσε στο ekriti.gr ο προϊστάμενος Β/θμιας Εκπαίδευσης Ν. Ηρακλείου, Νίκος Γιγουρτάκης.



Πηγή: tvStar

Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας Επιστροφή στην κορυφή  Μήνυμα [Σελίδα 1 από 1]


Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης

Forumgreek.com | ©phpBB | Δωρεάν φόρουμ υποστήριξης | Αναφορά κατάχρησης | Πρόσφατες συζητήσεις