Top news community
Καλοσωρίσατε!
Για να έχετε όλες τις λειτουργίες διαθέσιμες θα πρέπει να συνδεθείτε ή να δημιουργήσετε νέο λογαριασμό . Καλή πλογήση!

Top news community
Καλοσωρίσατε!
Για να έχετε όλες τις λειτουργίες διαθέσιμες θα πρέπει να συνδεθείτε ή να δημιουργήσετε νέο λογαριασμό . Καλή πλογήση!

  Θες να γίνεις συντονιστής;   Δες εδώ

Μη Συνδεδεμενος Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε

Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας Πήγαινε κάτω  Μήνυμα [Σελίδα 1 από 1]

#1
  BLUE FOX

BLUE FOX
Ιδρυτής
Ιδρυτής
Κέρκυρα: Στον ΧΥΤΑ Τεμπλονίου η εισαγγελέας Πρωτοδικών Κέρκυρας 2380186

Κέρκυρα: Στον ΧΥΤΑ Τεμπλονίου η εισαγγελέας Πρωτοδικών Κέρκυρας Tlo0j10
Στο ΧΥΤΑ Τεμπλονίου βρέθηκε σήμερα η εισαγγελέας Πρωτοδικών Κέρκυρας Μαρία Τατάκη, συνοδευόμενη από τον αστυνομικό Δ/ντη Κέρκυρας Σπύρο Αλαμάνο, προκειμένου να συνομιλήσει με τους κατοίκους που προέβησαν από την περασμένη Κυριακή, στον αποκλεισμό του Χώρου Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων της περιοχής, λόγω της «ανεξέλεγκτης» όπως υποστηρίζουν εναπόθεσης των σκουπιδιών που «φράκαρε» τον ΧΥΤΑ Τεμπλονίου.

Η κ. εισαγγελεύς αφού δέχθηκε τις επεξηγήσεις των εκπροσώπων της Επιτροπής Αγώνα Μέσης Κέρκυρας, για την κατάληψη και τον αποκλεισμό του ΧΥΤΑ τους επεσήμανε ότι «η πράξη αποκλεισμού του ΧΥΤΑ αποτελεί παρανομία η οποία θα έπρεπε κανονικά να τιμωρηθεί άμεσα με συλλήψεις στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας», όμως όπως τους εξήγησε «δεν γίνεται γιατί όλοι κατανοούν την κατάσταση η οποία έχει περιέλθει η λειτουργία του ΧΥΤΑ Τεμπλονίου.

«Χάνετε το δίκιο σας και στρέφετε την κοινή γνώμη εναντίον σας» τους είπε η κ. Τατάκη, ενώ τους ζήτησε να συζητήσουν ψύχραιμα το ενδεχόμενο της λύσης της κινητοποίησής τους προκειμένου να συνεχιστεί ομαλά η αποκομιδή των απορριμμάτων και εναπόθεσή τους εντός του ΧΥΤΑ.

Να σημειωθεί ότι το επόμενο τρίμηνο, σύμφωνα με την Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κέρκυρας, αναμένεται θα βγει η απόφαση για την καταγγελία που είχε καταθέσει στα τέλη του 2015 ο Πολιτιστικός Σύλλογος Τεμπλονίου για την νομιμότητα κάτω από την οποία λειτουργεί ο ΧΥΤΑ Τεμπλονίου. Από την πλευρά τους, οι κάτοικοι της περιοχής, όπως εκφράστηκε από τον εκπρόσωπό τους Χρήστο Ουζούνογλου, πρόκειται σήμερα, μετά την επίσκεψη της Εισαγγελέως, να συνεδριάσουν προκειμένου να αποφασίσουν αν θα συνεχίσουν ή όχι την κινητοποίησή τους.

Την ίδια ώρα, όπως ανακοίνωσε ο δήμαρχος Κέρκυρας, Κώστας Νικολούζος, αύριο το μεσημέρι, στην Αθήνα, αναμένεται να πραγματοποιηθεί η συνάντηση αντιπροσωπείας του Δήμου στο Υπουργείο Εσωτερικών, στο γραφείο του υπουργού Πάνου Σκουρλέτη για το θέμα των απορριμμάτων, σύμφωνα πάντα με την απόφαση που λήφθηκε στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο για της εξέταση πρότασης του δήμου Κέρκυρας να μεταφερθούν τα απορρίμματα του νησιού, σε άλλο δήμο της χώρας.



Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας Επιστροφή στην κορυφή  Μήνυμα [Σελίδα 1 από 1]


Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης

Δωρεάν φόρουμ | ©phpBB | Δωρεάν φόρουμ υποστήριξης | Αναφορά κατάχρησης | Πρόσφατες συζητήσεις