Top news community
Καλοσωρίσατε!
Για να έχετε όλες τις λειτουργίες διαθέσιμες θα πρέπει να συνδεθείτε ή να δημιουργήσετε νέο λογαριασμό . Καλή πλογήση!

Top news community
Καλοσωρίσατε!
Για να έχετε όλες τις λειτουργίες διαθέσιμες θα πρέπει να συνδεθείτε ή να δημιουργήσετε νέο λογαριασμό . Καλή πλογήση!

  Θες να γίνεις συντονιστής;   Δες εδώ

Μη Συνδεδεμενος Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε

Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας Πήγαινε κάτω  Μήνυμα [Σελίδα 1 από 1]

#1
  BLUE FOX

BLUE FOX
Ιδρυτής
Ιδρυτής
Η Άγκυρα δεν θέτει θέμα ανταλλαγής 2384198

Η Άγκυρα δεν θέτει θέμα ανταλλαγής Tlo0j10
Καλά μαντάτα επεφύλασσε η κυβερνητική ανακοίνωση από την Άγκυρα, αφού όπως δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος στην τουρκική πρωτεύουσα, δεν τίθεται ζήτημα ανταλλαγής και άρα δεν συνδέονται οι υποθέσεις των δύο Ελλήνων στρατιωτικών στον Έβρο και η υπόθεση των 8 Τούρκων στρατιωτικών που έχουν ζητήσει πολιτικό άσυλο στην Ελλάδα.

Η δήλωση αυτή δίνει τουλάχιστον προσωρινά ένα τέλος σε μια φιλολογία η οποία αναπτύχθηκε υπέρμετρα από τα τουρκικά ΜΜΕ, σύμφωνα με την οποία, η τουρκική πλευρά θα έθετε ζήτημα ανταλλαγής των δύο Ελλήνων στρατιωτικών με τους 8 Τούρκους, «στήνοντας» ένα κλίμα ιδιότυπης ομηρίας για τον ανθυπολοχαγο και τον λοχία.


Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Bekir Bozdag

Η Άγκυρα δεν θέτει θέμα ανταλλαγής Image

Ως γνωστόν, η δίκη των δύο Ελλήνων στρατιωτικών αναβλήθηκε τη Δευτέρα για αύριο Τρίτη, ή τουλάχιστον μέχρι την επόμενη Παρασκευή. Όλη αυτή η διαδικασία που ακολούθησε τη σύλληψη των δύο Ελλήνων στρατιωτικών την Πέμπτη που μας πέρασε, μέχρι και σήμερα Δευτέρα προκάλεσε υποψίες στην ελληνική πλευρά πως κατά «μαγειρεύεται» από τις τουρκικές αρχές και για αυτό δεν επιλύθηκε το ζήτημα επί τόπου και σε επίπεδο ταξιαρχίας, χωρίς να χρειαστεί να επιληφθεί η τουρκική δικαιοσύνη για το περιστατικό. 

Το γεγονός όμως ότι η τουρκική πλευρά επέδειξε μια υπέρμετρη τυπολατρία, την ώρα μάλιστα που τα τουρκικά ΜΜΕ αντιμετώπισαν αυτό το απλό περιστατικό ως ένα μείζον ζήτημα, προκάλεσε στην Αθήνα ανησυχία.

Μετά και την επίσημη ανακοίνωση της Άγκυρας η οποία για πρώτη φορά σε κυβερνητικό επίπεδο παρενέβη στην υπόθεση, τα πράγματα επανέρχονται σε μία σχετική κανονικότητα, αφήνοντας περιθώρια στην Αθήνα να σκέφτεται πως στα αμέσως επόμενα 24ωρα το ζήτημα μπορεί και να έχει επιλυθεί. 

Η απόφαση του δικαστηρίου


«Η ένσταση για την προφυλάκιση που κατέθεσαν οι δικηγόροι των δύο Ελλήνων στρατιωτικών οι οποίοι έχουν προφυλακισθεί με την κατηγορία εισόδου σε απαγορευμένη στρατιωτική περιοχή, απορρίφθηκε από το δικαστήριο» αναφέρει η απόφαση του δικαστηρίου.

Η διαδικασία που θα ακολουθηθεί τώρα είναι η κατάθεση του κατηγορητηρίου από την εισαγγελία, η αποδοχή ή η απόρριψη της από το δικαστήριο και στη συνέχεια ο ορισμός δικασίμου.

Ο λόγος της απόρριψης είναι ότι οι δύο στρατιωτικοί δεν έχουν μόνιμη κατοικία στην Τουρκία, ενώ αναμένονται τα αποτελέσματα της έρευνας που θα πραγματοποιηθεί στα κινητά τους τηλέφωνα.



Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας Επιστροφή στην κορυφή  Μήνυμα [Σελίδα 1 από 1]


Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης

Invision forum με ForumGreek | Video games | Internet games | ©phpBB | Δωρεάν φόρουμ υποστήριξης | Αναφορά κατάχρησης | Πρόσφατες συζητήσεις