Top news community
Καλοσωρίσατε!
Για να έχετε όλες τις λειτουργίες διαθέσιμες θα πρέπει να συνδεθείτε ή να δημιουργήσετε νέο λογαριασμό . Καλή πλογήση!

Top news community
Καλοσωρίσατε!
Για να έχετε όλες τις λειτουργίες διαθέσιμες θα πρέπει να συνδεθείτε ή να δημιουργήσετε νέο λογαριασμό . Καλή πλογήση!

  Θες να γίνεις συντονιστής;   Δες εδώ

Μη Συνδεδεμενος Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε

Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας Πήγαινε κάτω  Μήνυμα [Σελίδα 1 από 1]

#1
  BLUE FOX

BLUE FOX
Ιδρυτής
Ιδρυτής
Αθωώθηκαν πατέρας και γιος που κατηγορούνταν ότι σκότωσαν συγχωριανό τους στο Πήλιο 2387601

Αθωώθηκαν πατέρας και γιος που κατηγορούνταν ότι σκότωσαν συγχωριανό τους στο Πήλιο Tlo0j10
Αθωωτική ήταν η κρίση δικαστηρίου της Λάρισας για έναν πατέρα και τον γιο του, που κατηγορούνταν ότι σκότωσαν έναν συγχωριανό τους κατά τη διάρκεια καβγά για κτηματικές διαφορές.

Πρόκειται για μια σπάνια περίπτωση, της οποίας η εξέλιξη διατήρησε αμείωτο το ενδιαφέρον του πολυάριθμου ακροατηρίου, καθώς πολλοί κάτοικοι της Ζαγοράς Πηλίου βρέθηκαν στην αίθουσα του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου για να παρακολουθήσουν την υπόθεση που είχε συγκλονίσει την περιοχή το καλοκαίρι του 2015.

Πατέρας και γιος δέχθηκαν επίθεση, ενώ βρίσκονταν στο κτήμα τους από έναν 56χρονο ο οποίος ένα μήνα νωρίτερα είχε αποφυλακιστεί και γενικά είχε επιθετική συμπεριφορά. Τις δύο πλευρές τις χώριζαν κάποιες κτηματικές διαφορές, για τις οποίες ωστόσο οι νόμιμοι ήταν πατέρας και γιος. Ο -πρόσφατα τότε-, αποφυλακισθείς δεν δίστασε να επιτεθεί στους δύο με ξύλο και με κλαδευτήρι. Αυτοί στην προσπάθειά τους να αμυνθούν απάντησαν στα χτυπήματα. Ο 56χρονος κατέληξε από αιμορραγία στα πνευμόνια.

Κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας κατέθεσαν αρκετοί μάρτυρες οι περισσότεροι υπεράσπισης, καθώς οι κατηγορούμενοι ήταν πρόσωπα που δεν είχαν δώσει το παραμικρό δικαίωμα στην περιοχή.

Από την άλλη πλευρά οι περισσότεροι ανέφεραν πως το εν τέλει θύμα, ήταν ένας άνθρωπος με επιθετική συμπεριφορά και κάποιοι δήλωσαν πως τον φοβόνταν.

«Φοβόμασταν. Ήταν επικίνδυνος» απολογήθηκε ο 30χρονος γιος και συνέχισε «Επιτέθηκε σε μένα. Ο πατέρας μου πήγε να με σώσει. Όταν έμαθα πως πέθανε δεν το πίστευα» και περιέγραψε όσα έγιναν εκείνη την ημέρα ως εξής «Τον είδα να κρατάει ένα ξύλο και ήταν έτοιμος να χτυπήσει τον πατέρα μου. Τότε του φώναξα τι κάνεις εκεί. Πήγε να χτυπήσει εμένα. Εγώ αμύνθηκα βάζοντας τα χέρια πάνω από το κεφάλι μου. Τον άρπαξα το ξύλο και το πέταξα κάτω. Αυτός έβγαλε ένα κλαδευτήρι από τη μέση του και άρχισε να με χτυπάει. Πάλι αμύνθηκα βάζοντας τα χέρια μου. Με μάτωσε. Εκείνη την ώρα είδα τον πατέρα μου να τον χτυπάει με ένα ξύλο που πήρε από κάτω. Αμέσως τον ακινητοποιήσαμε. Με απειλούσε και με έβριζε. Πίστεψα πως αν τον άφηνα θα πήγαινε να πάρει το όπλο όπως έλεγε» τόνισε και δεν τον άφησε ώσπου να έρθει η αστυνομία την οποία πήγε να ειδοποιήσει ο πατέρας.

Από την πλευρά του ο πατέρας περιέγραψε με τον ίδιο τρόπο το περιστατικό προσθέτοντας ότι «Εγώ ήθελα να σώσω το παιδί μου. Λυπάμαι πολύ. Δεν ήθελα να γίνει έτσι».

Τόνισε πως «μας απειλούσε ότι θα πάει να πάρει το όπλο από το σπίτι» και ότι «όλο το χωριό έλεγε πως αυτός (σ.σ. εννοώντας το θύμα) βγήκε από τη φυλακή, κάποιο σπίτι θα κλείσει. Μας απειλούσαν ακόμα και οι δικοί του, πως αν βγει αυτός θα περάσετε καλά».

Η αγόρευση του εισαγγελέα

Ο εισαγγελέας της έδρας, κατά τη διάρκεια της αναλυτικής αγόρευσής του, ανέφερε αρχικά κάποια στοιχεία της υπόθεσης ως αδιαμφισβήτητα. Όπως για παράδειγμα τη βίαιη και επικίνδυνη προσωπικότητα του θύματος. Στάθηκε μάλιστα στο γεγονός πως αυτός ήταν ο άνθρωπος που ξεκίνησε τη φασαρία.

Τόνισε με βεβαιότητα ότι οι δύο κατηγορούμενοι στην προσπάθειά τους να αποκρούσουν, επιτέθηκαν με σφοδρότητα με αποτέλεσμα να υποστεί το θύμα ρήξη στον πνεύμονα. Υπογράμμισε πως σε καμία περίπτωση δεν υπάρχει ανθρωποκτόνος δόλος καθώς «δεν επιδίωκαν να τον χτυπήσουν τόσο πολύ για να τον σκοτώσουν». Έφερε στην επιφάνεια τα ενδεχόμενα της ατιμωρησίας αλλά και της αθώωσης των κατηγορουμένων καθώς είπε μεταξύ άλλων πως υπό την περίσταση του φόβου έκαναν ότι έκαναν για να κάμψουν την εγκληματική επίθεση του εν τέλει θύματος.

Το δικαστήριο έκρινε αθώο τον γιο και κατά πλειοψηφία αθώο τον πατέρα κάνοντας χρήση του άρθρο 22 του Ποινικού Κώδικα περί άμυνας. Σύμφωνα με το συγκεκριμένο άρθρο δεν είναι άδικη η πράξη που τελείται σε περίπτωση άμυνας.

Το θύμα ήταν στη φυλακή για 11 χρόνια. Πέθανε ένα μήνα περίπου μετά την αποφυλάκισή του. Πατέρας και γιος μετά την απόφαση έπεσαν χαρούμενοι στις αγκαλιές συγγενών και φίλων.



Πηγή: Ελευθερία

Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας Επιστροφή στην κορυφή  Μήνυμα [Σελίδα 1 από 1]


Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης

Δημιουργία Φόρουμ | ©phpBB | Δωρεάν φόρουμ υποστήριξης | Αναφορά κατάχρησης | Πρόσφατες συζητήσεις