Top news community
Καλοσωρίσατε!
Για να έχετε όλες τις λειτουργίες διαθέσιμες θα πρέπει να συνδεθείτε ή να δημιουργήσετε νέο λογαριασμό . Καλή πλογήση!

Top news community
Καλοσωρίσατε!
Για να έχετε όλες τις λειτουργίες διαθέσιμες θα πρέπει να συνδεθείτε ή να δημιουργήσετε νέο λογαριασμό . Καλή πλογήση!

  Θες να γίνεις συντονιστής;   Δες εδώ

Μη Συνδεδεμενος Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε

Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας Πήγαινε κάτω  Μήνυμα [Σελίδα 1 από 1]

#1
  BLUE FOX

BLUE FOX
Ιδρυτής
Ιδρυτής
Νέο σπίτι για το «Χαμόγελο του Παιδιού» στη Λέσβο 2387603

Νέο σπίτι για το «Χαμόγελο του Παιδιού» στη Λέσβο Tlo0j10
Το «σπίτι της θείας Νέλλυς», ένα ανακαινισμένο εξοχικό αρχοντόσπιτο χτισμένο στα τέλη του 19ου αιώνα, που η οργάνωση «Το χαμόγελο του Παιδιού» φιλοδοξεί τα επόμενα χρόνια να το μετατρέψει σε μια ζεστή αγκαλιά για δεκάδες παιδιά που έχουν ανάγκη φιλοξενίας και φροντίδας, εγκαινιάστηκε το μεσημέρι της Παρασκευής.

Ιδιαίτερα φορτισμένος συναισθηματικά ο πρόεδρος της οργάνωσης Κώστας Γιαννόπουλος αναφέρθηκε στην προσπάθεια συνεργασίας που είχε ξεκινήσει πριν από αρκετά χρόνια με τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Λέσβου και επεκτάθηκε στη διάρκεια της προσφυγικής κρίσης. Ωστόσο όπως διευκρίνισε ο κ. Γιαννόπουλος, η οργάνωση δεν ενεπλάκη πιο ενεργά στην υπόθεση φροντίδας και περίθαλψης παιδιών την περίοδο της προσφυγικής κρίσης, δημιουργώντας μία δομή, όπως άλλες οργανώσεις, γιατί δεν επιθυμούσε να δημιουργήσει δομή αποκλειστικά για το προσφυγικό. Επιθυμία της οργάνωσης και του ίδιου προσωπικά ήταν η δημιουργία μιας δομής που θα φιλοξενούσε όλα τα παιδιά είτε ελληνόπουλα είτε προσφυγόπουλα κάτω από την ίδια στέγη.

Ωστόσο, ας σημειωθεί ότι το «Χαμόγελο του Παιδιού» από το 2016 λειτουργεί με έδρα τη Μυτιλήνη, Κινητή Ιατρική Μονάδα εντατικής θεραπείας νεογνών και παιδιών, εξοπλισμένη με θερμοκοιτίδα για την κάλυψη των αναγκών των νεογνών και των παιδιών. Η Μονάδα με έδρα τη Μυτιλήνη, ενταγμένη στο ΕΚΑΒ και στελεχωμένη με πιστοποιημένους διασώστες εργαζόμενους στον Οργανισμό πραγματοποιεί διακομιδές, ενώ η θερμοκοιτίδα βρίσκεται στην Παιδιατρική Κλινική του νοσοκομείου.

Με τη γενναιόδωρη προσφορά της αείμνηστης Κορνηλίας (Νέλλυς) Μπίνου, απέκτησε το οίκημα που εγκαινιάστηκε την Παρασκευή στην περιοχή Καγιάνι νότια της πόλης της Μυτιλήνης. «Στην προσπάθειά μας να ανακαινίσουμε το οίκημα της Θείας Νέλλυς αντιμετωπίσαμε διάφορες προκλήσεις, στις οποίες όμως ανταποκριθήκαμε με επιτυχία» είπε ο κ. Γιαννόπουλος και συνέχισε: «Το οίκημα ανακαινίστηκε στο πλαίσιο προγράμματος του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης με χρηματοδότηση της Επιτροπής Πολιτικής Προστασίας και Ανθρωπιστικής Βοήθειας της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Στην προσπάθεια ανακαίνισης πολύτιμη ήταν και η συμβολή της "Καναδικής Πρωτοβουλίας για τη Λέσβο" που συγκροτήθηκε από ομογενείς με τη βοήθεια του τότε πρέσβη του Καναδά στην Αθήνα.

Θα λειτουργήσει δε με χωρητικότητα 25 παιδιών στο πρότυπο των υπολοίπων σπιτιών της οργάνωσης ανά την Ελλάδα, όταν εξασφαλισθούν οι απαραίτητοι οικονομικοί πόροι».

Τα εγκαίνια ολοκληρώθηκαν με την απονομή τιμητικών πλακετών σε φορείς και πολίτες που υποστήριξαν την προσπάθεια είτε με προσωπική εργασία είτε με προσφορές και χορηγίες.



Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας Επιστροφή στην κορυφή  Μήνυμα [Σελίδα 1 από 1]


Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης

Forumgreek.com | ©phpBB | Δωρεάν φόρουμ υποστήριξης | Αναφορά κατάχρησης | Πρόσφατες συζητήσεις