Top news community
Καλοσωρίσατε!
Για να έχετε όλες τις λειτουργίες διαθέσιμες θα πρέπει να συνδεθείτε ή να δημιουργήσετε νέο λογαριασμό . Καλή πλογήση!

Top news community
Καλοσωρίσατε!
Για να έχετε όλες τις λειτουργίες διαθέσιμες θα πρέπει να συνδεθείτε ή να δημιουργήσετε νέο λογαριασμό . Καλή πλογήση!

  Θες να γίνεις συντονιστής;   Δες εδώ

Μη Συνδεδεμενος Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε

Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας Πήγαινε κάτω  Μήνυμα [Σελίδα 1 από 1]

#1
  GAMSgr

GAMSgr
Ιδρυτής
Ιδρυτής
Ναυμαχίες σε φουρτουνιασμένα νερά.
World of Warships World-of-warships-review
Η εταιρεία Wargaming.net μας έχει χαρίσει στο παρελθόν δύο free-to-play MMO με μεγάλη επιτυχία στο κοινό. Το World of Tanks και το World of Warplanes. Ειδικότερα, το World of Tanks έχει γνωρίσει τεράστια απήχηση, καθώς αποτελεί σήμερα ένα από τα πιο κερδοφόρα online games, εκτοξεύοντας κατακόρυφα την πορεία της Wargaming.net στο παγκόσμιο gaming στερέωμα. Με το νεότερό της τίτλο World of Warships, η Ουκρανική εταιρεία μεταφέρει τη βασική ιδέα των δύο προηγούμενων τίτλων της από τους ουρανούς και την γη στις επτά θάλασσες.

Σύμφωνα με την Wargaming.net, το World of Warships θα είναι το τελευταίο παιχνίδι που θα αναπτύξουν οι developers της με θέμα τις πολεμικές διαμάχες και θα ολοκληρώσουν με αυτό την τριλογία World of War, η οποία αποτελείται από τα τρία games που έχουν αναφερθεί παραπάνω. Έχει καταφέρει ωστόσο να ανταπεξέλθει στα υψηλά standards που έχει θέσει το World of Tanks; Η απάντηση βρίσκεται παρακάτω.

World of Warships World-of-warships-1
Άμεση επιβίβαση
Το World of Warships λαμβάνει χώρα κατά την διάρκεια του Β' Παγκοσμίου πολέμου και έχει ως κεντρικό θέμα τις ναυμαχίες που συνέβησαν εκείνο τον καιρό. Μετά την θεματολογία των τανκς και των πολεμικών αεροπλάνων σε στεριά και αέρα αντίστοιχα, περνάμε πλέον στις θαλάσσιες μάχες. Η Wargaming δεν έχει ασχοληθεί ιδιαίτερα με το σενάριο του παιχνιδιού, κάτι που βλέπουμε και στους προηγούμενους τίτλους της. Εξάλλου, το σενάριο δεν είναι ο λόγος για τον οποίο κάποιος θα επιλέξει να δοκιμάσει ένα τέτοιο MMO. Ωστόσο, θα μπορούσε να έχει δώσει μία σημασία σε κάθε ναυμαχία που εμπλέκεστε, εάν την είχε συνδέσει με πραγματικά γεγονότα και τοποθεσίες. 

Κάνοντας login, το World of Warships μας βγάζει κατευθείαν στο main menu. Από εδώ, μπορείτε να ξεκινήσετε τις ναυμαχίες σας, να διαλέξετε το πλοίο σας, να φτιάξετε το party σας μέχρι τριών ατόμων, να αναπτύξετε τα πλοία σας με νέες τεχνολογίες ή να αγοράσετε καινούρια και να επεξεργαστείτε το προφίλ και τις ρυθμίσεις σας. Έχετε στη διάθεσή σας να επιλέξετε ανάμεσα σε πέντε λιμάνια. Από αυτά αξιζει να αναφερθεί ότι το Yokosuka Port, σε συνεργασία με το manga Arpeggio of Blue Steel σας προσφέρει πλοία και αποστολές βασισμένα σε αυτό.



Το tutorial που διαθέτει το παιχνίδι είναι φτωχό, καθώς τους χειρισμούς τους μαθαίνετε μέσω YouTube videos που είναι ενσωματωμένα στον client και διατίθεται μόλις μια αποστολή για να εξοικειωθείτε με τους χειρισμούς, η οποία δεν προσφέρει tips παρά σας αφήνει να ερευνήσετε μόνοι σας τον τρόπο λειτουργίας του πλοίου. Το παιχνίδι, αν και free-to-play, διαθέτει σύστημα premium, το οποίο σας δίνει περισσότερο experience και in-gamecurrency μετά από κάθε μάχη, και premium currency μέσω των doubloons, τα οποία σας επιτρέπουν να αγοράσετε πλοία, θέσεις για αυτά στο λιμάνι και να ερευνήσετε νέες τεχνολογίες. 

Στο ντουλάπι του Davy Jones
Το gameplay είναι πρωτοποριακό και είναι και το κύριο μέρος του παιχνιδιού που θέλει να πλασάρει στο κοινό η Wargaming, κάτι που ισχύει και για τους προηγούμενους τίτλους της. Υπάρχουν τρία game modes, το Random Battle, στο οποίο συνδέεστε με το επιλεγμένο σας πλοίο στο matchmaking, το Co-op Battle, που σας βάζει αντιμέτωπους ενάντια σε bots και το Ranked Battle, στο οποίο ανεβαίνετε ranks ανάλογα με τις νίκες και την επιρροή που είχατε στην έκβαση μιας ναυμαχίας.

World of Warships World-of-warships-2
Κάθε game mode επιλέγει αυτόματα ένα από τα τρία διαθέσιμα battle types. Ξεκινάμε με το Standard, στο οποίο σκοπός σας είναι να καταλάβετε την αντίπαλη βάση ενώ ταυτόχρονα προστατεύεται την δικιά σας βάση. Στη συνέχεια έχουμε το Encounter, στο οποίο υπάρχει μία βάση και για τις δύο ομάδες και απευθύνετε σε αυτούς που προτιμούν την επίθεση και τις γρήγορες μάχες. Τέλος, βρίσκουμε το Domination, όπου υπάρχουν τρεις έως πέντε βάσεις, ανάλογα τον χάρτη. Εδώ αλλάζει λίγο ο στόχος σας, καθώς θα πρέπει να καταλάβετε και να διατηρήσετε υπό τον έλεγχό σας αυτές τις βάσεις έως ότου συλλέξετε 1000 πόντους που αποτελούν το κριτήριο για την νίκη σας. Στα τρία modes η εξολόθρευση του αντίπαλου στόλου αποτελεί αυτόματη νίκη. Το World of Warships διαθέτει 10 χάρτες στο σύνολο στους οποίους μπορείτε να πολεμήσετε. Ωστόσο, οι διαθέσιμοι χάρτες εξαρτούνται από τη βαθμίδα του πλοίου σας, κάτι που θα αναλύσουμε παρακάτω. 

Για να συμμετάσχετε σε ένα match, θα πρέπει πρώτα να έχετε επιλέξει ένα πλοίο. Υπάρχει ποικιλία μεταξύ των επιλογών σας, καθώς το World of Warships διαθέτει τέσσερα διαφορετικά είδη πλοίων του οποίου ο ρόλος είναι διαφορετικός κατά την διάρκεια της ναυμαχίας. Τα διαθέσιμα πλοία είναι τα Destroyers, Cruisers, Battleships και Aircraft Carriers. Τα Destroyers είναι μικρά και ευέλικτα πλοία τα οποία είναι εξοπλισμένα με λίγα κανόνια και καθόλου αντιαεροπορικά όπλα. Ωστόσο, διαθέτουν τον μεγαλύτερο αριθμό τορπιλών από κάθε άλλο πλοίο, καθώς και την ικανότητα να κρύβονται από άλλα πλοία με ένα smokescreen. Στόχος τους, όπως λέει και το όνομά τους, είναι να ανιχνεύσουν τα αντίπαλα Battleships και Aircraft Carriers και να τα βυθίσουν.

World of Warships World-of-warships-3
Συνεχίζοντας, έχουμε τα Cruisers, τα οποία δεν έχουν κάποιο ιδιαίτερο χαρακτηριστικό και είναι all-arounders. Στόχος τους η συνοδεία των Battleships και Aircraft Carriers παρέχοντάς τους προστασία απέναντι σε αντίπαλα πλοία. Τα Battleships αποτελούν την "καρδία" κάθε στόλου. Είναι τα πιο βαριά αλλά και τα περισσότερο εξοπλισμένα από όλα τα πλοία. Λόγω της αργής ταχύτητας τόσο του ίδιου του πλοίου όσο και των κανονιών του, θα πρέπει να σχεδιάσετε προσεκτικά το σχέδιο δράσης σας πριν καν ξεκινήσει η μάχη. Έχουν το μεγαλύτερο range από όλους, για αυτό καλό θα ήταν να κρατάτε απόσταση από το κύριο μέρος της μάχης, καθώς και την περισσότερη ζωή. Σκοπός τους να βυθίζουν οτιδήποτε βλέπουν στον ορίζοντά τους. Το τρίτο είδος είναι τα Aircraft Carriers, τα οποία δεν λαμβάνουν μέρος στην μάχη άμεσα. Σε αντίθεση με τα υπόλοιπα πλοία, κρατάνε απόσταση και βοηθούν όπου η μάχη δεν έχει καλή έκβαση. Θα πρέπει πάντα να συνοδεύονται, καθώς είναι εντελώς αβοήθητα εάν τα εντοπίσει ένα αντίπαλο Destroyer. 

Τα πλοία χωρίζονται σε βαθμίδες που ξεκινούν από την I και φτάνουν έως την X, όπως είθισται άλλωστε στα games της Wargaming.net. Όσο μεγαλύτερη η βαθμίδα ενός πλοίου, τόσο καλύτερα τα χαρακτηριστικά του και τόσο πιο εξοπλισμένο θα είναι. Ωστόσο, το matchmaking του παιχνιδιού έχει φροντίσει έτσι ώστε να έρχεστε αντιμέτωποι με πλοία από μία βαθμίδα χαμηλότερη έως και μία βαθμίδα μεγαλύτερη. Για παράδειγμα, εάν πλοηγείτε ένα πλοίο βαθμίδας IV, στο match θα βρείτε αντιπάλους και συμμάχους κατηγοριών III, IV και V. Πέρα από τα αρχικά χαρακτηριστικά κάθε πλοίου, μπορείτε να ερευνήσετε και να αγοράσετε νέες τεχνολογίες για να τα εξοπλίσετε καλύτερα.

World of Warships World-of-warships-4
Κάτι ακόμη που επηρεάζει τα χαρακτηριστικά ενός πλοίου είναι το έθνος που αντιπροσωπεύει. Μπορείτε να επιλέξετε μεταξύ Ιαπωνικών, Ρώσικων, Γερμανικών και Αμερικάνικων σκαφών. Κάθε χώρα κατασκευάζει τα πλοία της διαφορετικά. Για παράδειγμα τα ιαπωνικά battleships έχουν πιο δυνατά κανόνια από των Αμερικάνων αλλά θέλουν παραπάνω χρόνο για να γεμίσουν. Πέραν των μόνιμων αναβαθμίσεων που μπορείτε να κάνετε στα πλοία σας, υπάρχουν και κάποια consumables που θα σας βοηθήσουν περαιτέρω στην μάχη. Αυτά μπορεί είτε να ανεβάζουν προσωρινά την ταχύτητα του πλοίου σας, είτε την ταχύτητα φόρτωσης πυρομαχικών καθώς και πολλά άλλα. Τέλος το κάθε πλοίο είναι εξοπλισμένο με δύο ειδών βλημάτων, τα HE shells και τα AP shells. Τα πρώτα έχουν πιο σταθερό damage output και μπορούν να βάλουν φωτιά στο κατάστρωμα, ενώ τα δεύτερα έχουν μεγαλύτερο damage potential άλλα θα πρέπει να σημαδέψετε στα κατάλληλα μέρη του αντίπαλου πλοίου. Παρ’ όλα αυτά, το World of Warships χρειάζεται στρατηγική, συνεργασία και προσεκτικό σχεδιασμό στο πλάνο που θα εκτελέσετε εν ώρα μάχης, για αυτό μη περιμένετε να “ξεκάνετε” από μόνοι σας ολόκληρο τον αντίπαλο στόλο, ακόμα και αν έχετε το καλύτερο πλοίο στο παιχνίδι. 

Θαλασσόλυκοι στον πόλεμο
Ο χειρισμός κάθε πλοίου in-game είναι αρκετά απλός. Για να σαλπάρει το πλοίο δεν είναι αναγκαίο να κρατάτε πατημένο το W. Ρυθμίζετε την ταχύτητα του πλοίου σας με το W και το S και έπειτα μπορείτε να συγκεντρωθείτε στην πλοήγησή του. Η αλλαγή πορείας γίνεται με τα πλήκτρα A και D, ενώ το παιχνίδι διαθέτει και σύστημα αυτόματης πλοήγησης. Απλά ανοίγετε τον χάρτη και θέτετε έως και πέντε σημεία για να πλοηγηθεί αυτομάτως το πλοίο σας. 

World of Warships World-of-warships-6
[size][url][/url][/size]
Με το ποντίκι ρυθμίζετε που θα σημαδεύουν τα κανόνια σας. Πατώντας μία φορά το αριστερό κλικ ρίχνετε ένα βλήμα, κρατώντας το πατημένο βαράτε συνεχόμενα, ενώ πατώντας το δυο φόρες ρίχνετε μια ομοβροντία από όλα τα διαθέσιμα κανόνια. Κάθε βλήμα ωστόσο χρειάζεται ένα συγκεκριμένο χρόνο για να καλύψει μεγάλη απόσταση, για αυτό θα πρέπει να προβλέψετε πού θα είναι ο αντίπαλός σας την στιγμή που θα τον φτάσει το βλήμα και να σημαδέψετε αναλόγως. Αξίζει να σημειωθεί πως η τελική πορεία των βλημάτων σας βασίζεται σε έναν αλγόριθμο τυχαίας παραγωγής αριθμών (Random Number Generator), οπότε ακόμα και αν σημαδέψετε τέλεια υπάρχει πιθανότητα να αστοχήσουν όλα τα βλήματά σας. Η Wargaming έχει προβλέψει να βοηθήσει στην καλύτερη στόχευση και έχει προσθέσει λειτουργία zoom in με κυάλια για να μπορείτε να δείτε καλύτερα σε μακρινές αποστάσεις, καθώς και να ακολουθήσετε την πορεία του βλήματός σας για να δείτε πού θα προσγειωθεί. Αξίζει να τονίσουμε πως τα δευτερεύοντα όπλα σας, όπως τα αντιαεροπορικά κανόνια και οπλοπολυβόλα δουλεύουν αυτόματα και δεν χρειάζεται να τα χειρίζεστε. Ωστόσο, μπορείτε να θέσετε στόχους προτεραιότητας για αυτά, παρέχοντάς σας έτσι περισσότερη προστασία. 

Το World of Tanks πηγαίνει... παραλία.

Ατσαλένια νησιά 
Έχοντας υπόψη ότι το World of Warships έχει προωθηθεί σαν προϊόν που βασίζεται στο gameplay και στηρίζεται σε σύστημα premium για να έχει κέρδος, καταλαβαίνουμε πως οι υπόλοιποι τομείς του παιχνιδιού θα έχουν ελλείψεις. Συγκεκριμένα, τα γραφικά του παιχνιδιού έχουν απλό σχεδιασμό και δεν βοηθούν ιδιαίτερα στο immersion. 

World of Warships World-of-warships-5
[size][url][/url][/size]
Πρώτα από όλα αξίζει να αναφέρθουμε κάποια πράγματα για τα νησιά. Σε πολλούς χάρτες συναντάμε νησιά και βραχονησίδες που βοηθούν στην κάλυψη από αντίπαλα πυρά. Ωστόσο, όσες οβίδες και να βρουν πάνω τους τα νησιά παραμένουν ανέπαφα, σαν να είναι φτιαγμένα από ατσάλι. Το ίδιο ισχύει και για τα τυχόν κτίσματα που υπάρχουν πάνω σε αυτά. Το γεγονός αυτό όχι μόνο δεν βοηθάει στον ρεαλισμό, αλλά κάνει τις ναυμαχίες να μοιάζουν σαν ψεύτικες. Σκεφτείτε για παράδειγμα ότι όφειλαν να υπάρχουν στοιχεία όπως η κατεδάφιση της κορυφής ενός βουνού για καλύτερη γωνία εκτόξευσης πυρών. Πέρα από αυτό, τα σπίτια και τα δάση που είναι τοποθετημένα πάνω τους φαίνονται σαν πιόνια από κάποιο επιτραπέζιο και η λεπτομέρεια λείπει ακόμα και όταν τα βλέπεις με τα κιάλια. 
Η θάλασσα και τα πλοία, όντας το κύριο μέρος του World of Warships, είναι αρκετά πιο προσεγμένα. Εν ώρα μάχης μπορούμε να δούμε πως τα κύματα σκάνε πάνω στο πλοίο και δημιουργούν την απαραίτητη κίνηση που θα έπρεπε. Επίσης, αν μια οβίδα πέσει στην θάλασσα, δημιουργείται ο ανάλογος πίδακας νερού που θα περιμέναμε. Τα πλοία παρουσιάζουν τα κατάλληλα σημεία σκουριάς πάνω τους και όλα τα απαραίτητα στοιχεία που έχει ένα σωστό πλοίο, όπως σωστικές λέμβους και σωσίβια. Τα πλοία είναι ξεχωριστά και δεν έχουμε σημάδια ομοιότητας μεταξύ τους, κάτι που δίνει μια ευχάριστη αίσθηση. Παρ’ όλα τα θετικά τους στοιχεία, οι artists θα έπρεπε να είχαν δώσει παραπάνω έμφαση στον τομέα των γραφικών. Συγκεκριμένα, όταν δέχεστε ζημιά από ένα αντίπαλο πλοίο, η όψη του δικού σας παραμένει ίδια με εξαίρεση κάποιες μαυρίλες πάνω στο κατάστρωμα. Όλα αυτά προφανώς έγιναν για τις ανάγκες διατήρησης ενός καλύτερου [size=16]frame rate στις μάχες. [/size]


Οφείλω να ομολογήσω ότι μου προσκάλεσε δυσαρέσκεια η έλλειψη καιρικών συνθηκών και η εναλλαγή μεταξύ ημέρας και νύχτας. Πιστεύω θα έδινε μια νέα και διαφορετική αίγλη σε κάθε ναυμαχία η ύπαρξή τους, ιδιαίτερα εάν γινόντουσαν σε συνδυασμό με gameplay στοιχεία, όπως περιορισμένη ορατότητα την νύχτα και μικρότερο range ή δυσκολότερη πλοήγηση σε φουρτουνιασμένα νερά.
Ο ηχητικός τομέας του World of Warplanes είναι λιτός. Το main menu συνοδεύει μια πολεμική μουσική που θα σας κάνει να ανυπομονείτε για την επόμενή σας μάχη, αν και μετά από λίγη ώρα καταντάει μονότονη. Το soundtrack, αν και ευχάριστο, θα περάσει απαρατήρητο την περισσότερη ώρα, καθώς θα ακούτε κατά κύριο λόγο τις κανονιές των πλοίων. Οι δε κανονιές, αν και απλές, προσφέρουν την απαραίτητη αίσθηση ότι βρίσκεστε σε πεδίο πολέμου και ότι είστε συνεχώς σε κίνδυνο. Τα voice-overs είναι ελάχιστα, αφού η μόνη φορά που ακούμε κάποια ομιλία μέσα στο παιχνίδι είναι όταν δίνετε εντολές και πληροφορίες στους συμπαίκτες σας. Ωστόσο, αυτά που υπάρχουν είναι καλά εκτελεσμένα και προσθέτουν την βαρύτητα που αρμόζει σε έναν καπετάνιο.
World of Warships World-of-warships-7
[size][url][/url]

Σαλπάρουμε για νέες θάλασσες
Το World of Warships ήταν ευχάριστο τόσο στο να το εξερευνήσουμε, όσο και στο να το παίξουμε. Ωστόσο σε καμία περίπτωση δεν είναι υπόδειγμα παιχνιδιού, καθώς έχει λεπτομέρειες που θέλουν βελτίωση, όπως οι τομείς των γραφικών και του ήχου, αλλά και οι λόγοι για το replayability, τομέας ο οποίος αποτελεί το πιο αμφιλεγόμενο στοιχείο της σειράς μεταξύ των παικτών. Το World of Tanks πάντως είχε θέσει εξ αρχής ψηλά τον πήχη και δεν περιμέναμε η εν λόγω κυκλοφορία να τον ξεπεράσει, ειδικά σε μία τόσο εξειδικευμένη θεματολογία. 

Εάν παίζετε ήδη World of Tanks, πόσο μάλλον εάν έχετε "επενδύσει" κάποια χρήματα, συμβουλή μου θα ήταν να παραμείνετε εκεί, τουλάχιστον έως ότου γίνουν tweaks, κάτι που είναι στα σχέδια της Wargaming. Εάν από την άλλη είστε λάτρης της θάλασσας, τότε το μόνο που θα σας κοστίσει για να το δοκιμάσετε είναι χώρος στον σκληρό σας δίσκο και λίγη από την ώρα σας, καθώς έχουμε να κάνουμε με άλλο ένα free-to-play παιχνίδι. 

Θετικά: 
- Ενδιαφέρον gameplay
- Πρωτοπορεί με το θέμα της ναυμαχίας
- Πλούσιο αρχικό content 
- Διατίθεται ως free-to-play

Αρνητικά:
- Το RNG στοιχείο αφήνει στην τύχη την έκβαση των μαχών μάχης
- Μέτριος ηχητικός τομέας
- Έλλειψη επαρκούς "βάθους" στο gameplay που θα σας κρατήσει
- Η απαραίτητη συνεργασία μεταξύ τυχαίων συμμάχων δυσκολεύει τις μάχες[/size]
Βαθμολογία
Γραφικά: 7.5
Ήχος: 7
Gameplay: 8
Αντοχή: 8 
Γενικά: 7.4

Αξιόλογος τίτλος για τους λάτρεις της θάλασσας, αλλά δύσκολα θα προτιμηθεί σε σχέση με τον προκάτοχό του. 

πηγή

http://www.best-gaming.net/

Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας Επιστροφή στην κορυφή  Μήνυμα [Σελίδα 1 από 1]


Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης

Δημιουργία Φόρουμ | ©phpBB | Δωρεάν φόρουμ υποστήριξης | Αναφορά κατάχρησης | Πρόσφατες συζητήσεις