Top news community
Καλοσωρίσατε!
Για να έχετε όλες τις λειτουργίες διαθέσιμες θα πρέπει να συνδεθείτε ή να δημιουργήσετε νέο λογαριασμό . Καλή πλογήση!

Top news community
Καλοσωρίσατε!
Για να έχετε όλες τις λειτουργίες διαθέσιμες θα πρέπει να συνδεθείτε ή να δημιουργήσετε νέο λογαριασμό . Καλή πλογήση!

  Θες να γίνεις συντονιστής;   Δες εδώ

Μη Συνδεδεμενος Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε

Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας Πήγαινε κάτω  Μήνυμα [Σελίδα 1 από 1]

#1
  BLUE FOX

BLUE FOX
Ιδρυτής
Ιδρυτής
Πόλεμος για το νερό στους Δελφούς - Δεν πληρώνω λέει ο δήμαρχος, τα χρήματα έγιναν έργα 2391375

Πόλεμος για το νερό στους Δελφούς - Δεν πληρώνω λέει ο δήμαρχος, τα χρήματα έγιναν έργα Tlo0j10
Μείζον ζήτημα έχει προκύψει στον Δήμο Δελφών, ο οποίος απειλείται με χρεωκοπία. Έπειτα από την απόφαση της ΕΥΔΑΠ Παγίων να δεσμεύσει όλους τους λογαριασμούς του καλλικρατικού δήμου, αφού τα χρέη του ξεπερνούν τα τρία εκατομμύρια ευρώ, οι πολίτες της ευρύτερης περιοχής της Φωκίδας αλλά και η διοίκηση του δήμου έχουν κυριολεκτικά ανησυχήσει.

Το πρόβλημα όμως με τα χρέη του δήμου προς την ΕΥΔΑΠ δεν είναι τωρινό. Συσσωρεύτηκαν κατά βάθος χρόνων, με αποτέλεσμα η ανοχή της διοίκησης της ΕΥΔΑΠ Παγίων να φτάσει στο τέλος της, αφού τα στελέχη της εταιρείας πρέπει να εξασφαλίσουν τα συμφέροντα του Δημοσίου. 

Ο ίδιος ο πρόεδρος της ΕΥΔΑΠ Παγίων, Στέλιος Κοροβέσης, μιλώντας στο zougla.gr ανέφερε πως ο δήμος Δελφών δεν έχει πληρώσει ποτέ νερό. Παράλληλα εξήγησε πως δεν μπορεί ο συγκεκριμένος δήμος να αποτελέσει εξαίρεση με τα χρέη διότι υπάρχει ενδεχόμενο να ακολουθήσουν και άλλοι δήμοι την ίδια τακτική. Εν τω μεταξύ διευκρίνισε πως επανειλημμένα έχει ενημερώσει τον δήμο πως η διοίκηση της εταιρείας θα προχωρήσει σε ενέργειες αλλά χωρίς να εισακουστεί. 

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Δελφών κάνει λόγο για εκβιασμό από την πλευρά της εταιρείας. Με τη φράση «μας χρεοκοπούν για να μας εκβιάσουν», μιλώντας στο zougla.gr εξήγησε πως δεν αναγνωρίζει κανένα χρέος προς την ΕΥΔΑΠ. Διευκρίνισε δε πως οι δημότες πληρώνουν τους λογαριασμούς του νερού κανονικά, αλλά τα χρήματα τα οποία εισπράττονται γίνονται έργα στην περιοχή. 


Οι δηλώσεις όμως του δημάρχου Δελφών σχετικά με το πού αξιοποιούνται τα χρήματα από την είσπραξη των τελών ύδρευσης, αφού δεν πληρώνεται η ΕΥΔΑΠ Παγίων, έχουν προκαλέσει προβληματισμό. Κι αυτό γιατί πηγές της μείζονος αντιπολίτευσης, τονίζουν στο zougla.gr πως τα χρήματα είναι πάρα πολλά για να έχουν γίνει όλα έργα. Κι αν όντως, κάποιοι διευκρινίζουν πως θα ζητήσουν άμεσα αναλυτικές καταστάσεις σχετικά με τα έργα αυτά που υποστηρίζει ο δήμαρχος Δελφών ότι γίνονται ή έγιναν με τα χρήματα των πολιτών.

Πόλεμος για το νερό στους Δελφούς - Δεν πληρώνω λέει ο δήμαρχος, τα χρήματα έγιναν έργα Image

Όπως είναι σε θέση να γνωρίζει το zougla.gr, δικαστικές πηγές, αλλά και πηγές του υπουργείου Εσωτερικών, ήδη ενημερώθηκαν για το θέμα που προέκυψε με τα χρέη του δήμου Δελφών, ενώ δεν αποκλείεται τις προσεχείς ημέρες να υπάρξουν και ανάλογες ενέργειες προκειμένου να διαπιστωθεί εάν όντως τα χρήματα που έχει εισπράξει και συνεχίζει να εισπράττει ο δήμος από τους πολίτες για το νερό, γίνονται έργα και γι αυτό τον λόγο δεν πληρώνεται η ΕΥΔΑΠ Παγίων. 

Πόλεμος για το νερό στους Δελφούς - Δεν πληρώνω λέει ο δήμαρχος, τα χρήματα έγιναν έργα Image

Χθες μάλιστα πραγματοποιήθηκε και έκτακτο δημοτικό συμβούλιο στην περιοχή για το συγκεκριμένο θέμα.



Πηγή: Zougla

Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας Επιστροφή στην κορυφή  Μήνυμα [Σελίδα 1 από 1]


Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης

phpBB2 forum με ForumGreek | ©phpBB | Δωρεάν φόρουμ υποστήριξης | Αναφορά κατάχρησης | Πρόσφατες συζητήσεις