Top news community
Καλοσωρίσατε!
Για να έχετε όλες τις λειτουργίες διαθέσιμες θα πρέπει να συνδεθείτε ή να δημιουργήσετε νέο λογαριασμό . Καλή πλογήση!

Top news community
Καλοσωρίσατε!
Για να έχετε όλες τις λειτουργίες διαθέσιμες θα πρέπει να συνδεθείτε ή να δημιουργήσετε νέο λογαριασμό . Καλή πλογήση!

  Θες να γίνεις συντονιστής;   Δες εδώ

Μη Συνδεδεμενος Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε

Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας Πήγαινε κάτω  Μήνυμα [Σελίδα 1 από 1]

#1
  BLUE FOX

BLUE FOX
Ιδρυτής
Ιδρυτής
Πύργος: Προφυλακιστέος ο 67χρονος που κατηγορείται για αποπλάνηση ανηλίκων 2404452

Πύργος: Προφυλακιστέος ο 67χρονος που κατηγορείται για αποπλάνηση ανηλίκων Tlo0j10
Προφυλακιστέος κρίθηκε, με τη σύμφωνη γνώμη Εισαγγελέα και Ανακριτή του Πρωτοδικείου Ηλείας, ο 67χρονος που συνελήφθη την περασμένη εβδομάδα ύστερα από ένταλμα σύλληψης για αποπλάνηση ανηλίκου κατά συρροή και κατ΄εξακολούθηση σε χωριό του δήμου Πύργου.

Ο 67χρονος είχε πάρει προθεσμία την περασμένη Πέμπτη και τη Μ. Δευτέρα πέρασε ξανά την πόρτα του γραφείου του Ανακριτή για να απολογηθεί. Με τη σύμφωνη γνώμη Εισαγγελέα, αποφασίστηκε η προσωρινή κράτησή του μέχρι να οριστεί η τακτική δικάσιμος.

Από την Εισαγγελία τού ασκήθηκε ποινική δίωξη για δύο κακουργήματα, της ασελγούς πράξης σε άτομο με νοητικό πρόβλημα και της αποπλάνησης ανηλίκου κάτω των 12 ετών, βάσει των άρθρων 338 και 339 του Ποινικού Κώδικα. Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει η δικογραφία, ο 67χρονος κατηγορείται για τα προαναφερθέντα κακουργήματα σε βάρος του ανήλικου κοριτσιού, καθώς για τον ανήλικο αδελφό της δεν προέκυψαν ευρήματα που να οδηγήσουν στην άσκηση της ποινικής δίωξης.

Ο δικηγόρος Νίκος Παναγόπουλος, ο οποίος διορίστηκε αυτεπάγγελτα συνήγορος υπεράσπισης, δήλωσε στην εφ. «Πατρίς»:

«Ο δικηγόρος είναι συλλειτουργός της δικαιοσύνης και υπό την ιδιότητά μου αποδέχθηκα τον αυτεπάγγελτο διορισμό μου από τον Ανακριτή Ηλείας και παρέστην στη διαδικασία της ανάκρισης και αυτή είναι η οποιαδήποτε ανάμιξή μου με τη συγκεκριμένη υπόθεση. Ο κατηγορούμενος εξαρχής είχε ομολογήσει το μεγαλύτερο σκέλος των κατηγοριών επομένως η σημερινή απόφαση του Ανακριτή, με τη σύμφωνη γνώμη του Εισαγγελέως, που αφορά την προσωρινή κράτηση μέχρι να γίνει το δικαστήριο, είναι σεβαστή και βεβαίως όλη η κοινωνία οφείλει να σέβεται τις αποφάσεις του Ανακριτή και της δικαιοσύνης γενικότερα», είπε ο κ. Παναγόπουλος και πρόσθεσε σχετικά με τις κατηγορίες που βαρύνουν τον 67χρονο:

«Η δίωξη αφορά δύο κακουργήματα, το ένα είναι το άρθρο 338, παρ. 1α, που αφορά την ασελγή πράξη σε άτομο που έχει νοητικό πρόβλημα και το δεύτερο κακούργημα που αφορά το άρθρο 339 την αποπλάνηση ανηλίκου κάτω των 12 ετών. Η ποινική δίωξη αφορά μόνο το κοριτσάκι, δεν έχει ασκηθεί δίωξη για τον μεγαλύτερο αδελφό της, επομένως μας ενδιαφέρει μόνο η μικρή. Πάντως και τα δυο παιδιά, όπως προκύπτει από τη δικογραφία, έχουν νοητικό πρόβλημα», σημείωσε ο κ. Παναγόπουλος.
[/]


Πηγή: patrisnews

Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας Επιστροφή στην κορυφή  Μήνυμα [Σελίδα 1 από 1]


Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης

Forumgreek.com | ©phpBB | Δωρεάν φόρουμ υποστήριξης | Αναφορά κατάχρησης | Πρόσφατες συζητήσεις