Top news community
Καλοσωρίσατε!
Για να έχετε όλες τις λειτουργίες διαθέσιμες θα πρέπει να συνδεθείτε ή να δημιουργήσετε νέο λογαριασμό . Καλή πλογήση!

Top news community
Καλοσωρίσατε!
Για να έχετε όλες τις λειτουργίες διαθέσιμες θα πρέπει να συνδεθείτε ή να δημιουργήσετε νέο λογαριασμό . Καλή πλογήση!

  Θες να γίνεις συντονιστής;   Δες εδώ

Μη Συνδεδεμενος Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε

Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας Πήγαινε κάτω  Μήνυμα [Σελίδα 1 από 1]

#1
  BLUE FOX

BLUE FOX
Ιδρυτής
Ιδρυτής
Η "ομάδα των πέντε" και η ληστεία στην Κηφισιά 2405390

Η "ομάδα των πέντε" και η ληστεία στην Κηφισιά Tlo0j10
Στους φακέλους ένοπλων ληστειών που «συνοδεύονταν» από ομηρία σε νότια και βόρεια προάστια αναζητούν τη λύση στην ταυτοποίηση των επικίνδυνων ληστών του 52χρονου επιχειρηματία Αλέξανδρου Σταματιάδη στην Κηφισιά οι αξιωματικοί του Τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά της Ιδιοκτησίας.

Πρόκειται για ληστές συμμορίας που έχει «έδρα» τη δυτική Αττική και κινείται στον οδικό άξονα της παραλιακής λεωφόρου προς τα νότια προάστια και σε αυτόν της Εθνικής Οδού Αθηνών-Λαμίας προς τις βόρειες συνοικίες της πρωτεύουσας, με τα μέλη να φέρονται βασικοί ύποπτοι της αιματηρής εισβολής στο σπίτι στην Κηφισιά. Ο λόγος για πέντε άτομα, τα οποία με διαφορετική σύνθεση κάθε φορά εισβάλλουν σε πολυτελείς κατοικίες, κρατούν ομήρους τους ενοίκους και δεν διστάζουν να βασανίσουν τα θύματά τους προκειμένου να ανοίξουν τα χρηματοκιβώτια που διαθέτουν.

Η "ομάδα των πέντε" και η ληστεία στην Κηφισιά Image

Αστυνομικές πηγές αναφέρουν πως τα μέλη που αποτελούν τον βασικό «κορμό» της ομάδας είναι έγκλειστοι σε σωφρονιστικά καταστήματα, ωστόσο υπάρχουν κάποια περιφερειακά μέλη κι άλλοι πρόσφατα αποφυλακισμένοι που, όπως φαίνεται, έχουν συγκροτήσει νέα ομάδα «κρούσης», με παρόμοια βίαια χαρακτηριστικά στη δράση της.

Οι αξιωματικοί που χειρίζονται την υπόθεση δίνουν βάρος στα αποτελέσματα των αναλύσεων ευρημάτων στα εργαστήρια της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών, σε μια προσπάθεια ταυτοποίησης γενετικού υλικού και αποτυπωμάτων, που πήραν τα συνεργεία της Σήμανσης από τους χώρους τέλεσης των ύποπτων ένοπλων ληστειών, με αντίστοιχα ευρήματα από τα ρούχα του 52χρονου επιχειρηματία και τους χώρους της κατοικίας του.

Η "ομάδα των πέντε" και η ληστεία στην Κηφισιά Image

Στο μικροσκόπιο των Αρχών έχουν μπει έξι περιπτώσεις ληστειών που σημειώθηκαν τον Μάρτιο στα νότια και βόρεια προάστια, με τους κακοποιούς να έχουν κοινά χαρακτηριστικά δράσης, αμφίεσης, οπλισμού και βίαιης συμπεριφοράς.

Υπό ανάλυση βρίσκεται μία ληστεία που σημειώθηκε στις 11 Μαρτίου 2018 επί της οδού Λυτούς στη Βουλιαγμένη με θύμα μια 43χρονη δικηγόρο, η οποία γύριζε από διασκέδαση. Όταν το θύμα μπήκε στο σπίτι του στις 06.00 το πρωί, οι δράστες έσπασαν την πόρτα και εισέβαλαν στο εσωτερικό του. Με την απειλή όπλου ακινητοποίησαν την άτυχη γυναίκα και την πίεσαν να τους αποκαλύψει πού είχε χρήματα. Λίγο αργότερα έφυγαν με λεία 10.000 ευρώ σε μετρητά και κοσμήματα.

Χαρακτηριστική είναι και η ληστεία που καταγράφηκε στις 03.00 τα ξημερώματα της 29ης Μαρτίου 2018, όταν τρεις άγνωστοι εισέβαλαν σε μονοκατοικία 54χρονης πρώην συζύγου γνωστού εφοπλιστή στη Γλυφάδα. Με την απειλή πιστολιών ακινητοποίησαν την ίδια, τις δύο κόρες της και την οικιακή βοηθό, και την ανάγκασαν να ανοίξει το χρηματοκιβώτιο, απ' όπου, σύμφωνα με την καταγγελία, άρπαξαν 250.000 ευρώ σε μετρητά και κοσμήματα η αξία των οποίων υπερβαίνει τα 4.000.000 ευρώ.



Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας Επιστροφή στην κορυφή  Μήνυμα [Σελίδα 1 από 1]


Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης

Forumgreek.com | ©phpBB | Δωρεάν φόρουμ υποστήριξης | Αναφορά κατάχρησης | Πρόσφατες συζητήσεις