Top news community
Καλοσωρίσατε!
Για να έχετε όλες τις λειτουργίες διαθέσιμες θα πρέπει να συνδεθείτε ή να δημιουργήσετε νέο λογαριασμό . Καλή πλογήση!

Top news community
Καλοσωρίσατε!
Για να έχετε όλες τις λειτουργίες διαθέσιμες θα πρέπει να συνδεθείτε ή να δημιουργήσετε νέο λογαριασμό . Καλή πλογήση!

  Θες να γίνεις συντονιστής;   Δες εδώ

Μη Συνδεδεμενος Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε

Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας Πήγαινε κάτω  Μήνυμα [Σελίδα 1 από 1]

#1
  GAMSgr

GAMSgr
Ιδρυτής
Ιδρυτής
O βασιλιάς του ΜΜΑ επέστρεψε. Ufc-2-review

O βασιλιάς του ΜΜΑ επέστρεψε.







O βασιλιάς του ΜΜΑ επέστρεψε.
Το EA Sports UFC 2 είναι ένα MMA Fighting της EA Canada. Κυκλοφόρησε στις 17 Μαρτίου 2016 και αποτελεί τον διάδοχο του πρώτου EA Sports UFC που γνωρίσαμε τον Ιούνιο του 2014. Και τα δύο games είναι οι πνευματικοί συνεχιστές της σειράς UFC Undisputed, η οποία σταμάτησε λόγω χρεοκοπίας της THQ, publisher των τριών Undisputed. Και τα τέσσερα games αφορούν καθαρά το UFC με εξαίρεση το Undisputed 3, που περιείχε επίσης αθλητές από το PRIDE, πρωτάθλημα MMA που αργότερα εξαγόρασε η ZUFFA, εταιρεία που έχει τα δικαιώματα του UFC.

Οι δύο αθλητές που κοσμούν το εξώφυλλο του UFC 2 είναι η Ronda Rousey και ο Conor McGregor. Τόσο η Rousey (Bantamweight κατηγορία γυναικών), όσο και ο McGregor (κάτοχος του τίτλου στην κατηγορία Featherweight) θεωρούνται εκ των πιο εμπορικών αθλητών στο UFC. Να σημειωθεί πως με βάση τις στατιστικές, το MMA είναι το No1 ανερχόμενο άθλημα στον κόσμο, καθώς τα έσοδα της κορυφαίας διοργάνωσης του (UFC) αυξάνονται σταδιακά κάθε χρόνο.
O βασιλιάς του ΜΜΑ επέστρεψε. Ufc-2-1
[size]

Στην αρχή πρέπει να μάθετε τα βασικά
Αρχικά, ας ξεκινήσουμε με το βασικότερο όλων, τις κατηγορίες. Το UFC χωρίζεται σε οκτώ κατηγορίες αντρών και δύο γυναικών. Συγκεκριμένα, στους άντρες υπάρχουν οι Flyweight (56 κιλά), Bantamweight (61 κιλά), Featherweight (65 κιλά), Lightweight (70 κιλά), Welterweight (77 κιλά), Middleweight (84 κιλά), Light Heavyweight (93 κιλά) και τέλος η Heavyweight που φτάνει έως τα 120 κιλά. Στις γυναίκες έχουμε τις Strawweight (52 κιλά) και Bantamweight (61 κιλά). Στο UFC 2 έχετε φυσικά την δυνατότητα να αγωνιστείτε σε οποιαδήποτε από τις παραπάνω κατηγορίες, αλλά θα πρέπει να έχετε στο νου σας κάποια πράγματα.

Είστε σε θέση να παίξετε με περισσότερους από 250 διαφορετικούς αθλητές και αθλήτριες, μερικοί εκ των οποίων μπορούν να συμμετάσχουν σε αγώνα με αντίπαλο μεγαλύτερης ή μικρότερης κατηγορίας. Για παράδειγμα, ο Conor McGregor μπορεί να διαγωνιστεί επιπλέον στις Lightweight και Welterweight κλάσεις, εκτός της Featherweight στην οποία αρχικά ανήκει. Όμως, αν επιλέξετε έναν αθλητή σε κλάση που δεν είναι εκείνη στην οποία αγωνίζεται τώρα, εκείνος δεν θα αποδώσει τόσο καλά. Συγκεκριμένα, ένας αθλητής που έχει για παράδειγμα αξιολόγηση 90, στην μεγαλύτερη κατηγορία είναι πιθανόν να έχει 85 σε μία μικρότερη, πράγμα που σημαίνει οτι είναι λιγότερο ικανός και δυνατός. Αυτό είναι κάτι που θα πρέπει να έχετε υπόψιν όταν ξεκινήσετε να παίζετε.



Στο MMA αγωνίζονται αθλητές οι οποίοι γνωρίζουν μία ή περισσότερες πολεμικές τέχνες. Γι’ αυτό, όταν κάποιος αθλητής πέσει στο καναβάτσο, ο αγώνας συνεχίζεται κανονικά. Άλλωστε, πολλές πολεμικές τέχνες απαιτούν την επαφή με το έδαφος. Φυσικό επακόλουθο είναι στο UFC οι αθλητές να προπονούνται πολύ σκληρά ώστε να είναι σε θέση να αντεπεξέλθουν στους αμέτρητους διαφορετικούς τρόπους με τους οποίους μπορεί να τους βλάψει ο αντίπαλος. Για την EA, αυτό ήταν μια τεράστια πρόκληση, καθώς θα έπρεπε να μεταφέρει αυτή την πολυπλοκότητα στα πλαίσια ενός video game. Το επιχείρησε αρχικά με το EA Sports MMA που κυκλοφόρησε το 2010 και αργότερα με το EA Sports UFC. Στην τρίτη απόπειρα της, το EA Sports UFC 2, οι βελτιώσεις είναι αισθητές.

Πριν αναλύσουμε τις βελτιώσεις και το gameplay, ένα ερώτημα που πρέπει να απαντηθεί είναι το πώς θα μάθετε εσείς να παίζετε το UFC 2, εφόσον υπάρχουν τόσες πολλές διαφορετικές κινήσεις. Αν έχετε παίξει ένα εκ των προηγούμενων UFC games και ιδιαίτερα το EA Sports UFC, τότε θα μπείτε γρήγορα στο κλίμα. Ο χειρισμός είναι σχεδόν ίδιος με εκείνον του πρώτου UFC της EA, άρα δεν θα έχετε πρόβλημα να μπείτε γρήγορα στο οκτάγωνο και να αντιμετωπίσετε τους αντιπάλους. Αν είναι η πρώτη σας φορά, η EA έχει κάνει τις κατάλληλες… διευθετήσεις ώστε να μάθετε εύκολα και σύντομα.
[/size]
O βασιλιάς του ΜΜΑ επέστρεψε. Ufc-2-2
[size]

Με το που βάλετε το UFC 2 στην κονσόλα σας και ξεκινήσετε (ή το έχετε σε ψηφιακή έκδοση και απλώς ξεκινήσετε), θα παίξετε έναν αγώνα ώστε να μάθετε τις βασικές κινήσεις. Καλείστε να χειριστείτε τον Robbie Lawler, όταν εκείνος υπερασπίστηκε τον τίτλο του (κατηγορία Welterweight) απέναντι στον Rory MacDonald το καλοκαίρι του 2015 (UFC 189 Co-main Event). Από τον αγώνα θα μάθετε εν συντομία πως να αμύνεστε, να ρίχνετε γροθιές και να κλοτσάτε στα πόδια, το σώμα και το κεφάλι. Ο αγώνας θα τελειώσει με νικητή τον Lawler, δηλαδή εσάς, που πρέπει να βγάλετε νοκ άουτ τον MacDonald. Από εκεί και πέρα, μπορείτε να μάθετε περισσότερα στο Skill Challenges, όπου θα μυηθείτε στον κόσμο του MMA. Με την βοήθεια απλών οδηγιών, θα μάθετε πως να είστε αποτελεσματικοί τόσο όρθιοι, όσο και στο έδαφος. Θα δείτε πως μπορείτε να εξουδετερώνετε τους αντιπάλους με λακτίσματα, γροθιές, λαβές, κινήσεις πάλης, Τζούντο, Βραζιλιάνικου Ζίου Ζίτσου και πολλών ακόμα. Τέλος, για να προπονηθείτε, μπορείτε να μπείτε στο Practice Mode ώστε να τελειοποιήσετε τις κινήσεις που έχετε μάθει.

Παίζοντας τους πρώτους αγώνες
Όταν αισθανθείτε έτοιμοι, μπορείτε πλέον να επιλέξετε τον αθλητή που θέλετε, να διαλέξετε τον αντίπαλο σας και να εισέλθετε στο οκτάγωνο. Αρχικά θα μπείτε στο Fight Now mode, για να παίξετε έναν απλό αγώνα. Όπως προαναφέρθηκε, αν έχετε κάποιον αγαπημένο αθλητή ο οποίος είναι διαθέσιμος σε περισσότερες από μια κατηγορίες, καλό θα είναι τις πρώτες φορές να παίζετε μαζί του στην κατηγορία που βρίσκεται και στην πραγματικότητα. Αφού έχετε ορίσει τον αθλητή που θα πάρετε και τον αντίπαλο του, διαλέγετε τον αριθμό των γύρων, την διάρκεια τους, το μέρος που θα διεξαχθεί το παιχνίδι, τον διαιτητή και το επίπεδο δυσκολίας. Ποιό είναι όμως το κατάλληλο επίπεδο για εσάς;
[/size]
O βασιλιάς του ΜΜΑ επέστρεψε. Ufc-2-3
[size]

Εδώ είναι ένα σημείο στο οποίο η EA έχει κάνει πολύ καλή δουλειά. Ένα βασικό στοιχείο που χαρακτηρίζει το MMA ως άθλημα είναι πως όλα μπορούν να συμβούν. Υπάρχουν μεν φαβορί σε έναν αγώνα, αλλά κανείς δεν θεωρεί σίγουρη την επικράτησή τους. Όλα μπορούν να αλλάξουν από μια σωστά τοποθετημένη γροθιά, ένα γρήγορο λάκτισμα, μια υπέροχη προσποίηση ή μια ξαφνική λαβή. Στο UFC 2, κάτι τέτοιο σημαίνει πως σε οποιοδήποτε επίπεδο και να παίξετε, μπορείτε να χάσετε. Βέβαια, είναι σαφώς ευκολότερο το Beginner από το Medium, αλλά αν απλά κάθεστε μέσα στο οκτάγωνο με τον αθλητή σας και βαράτε όπου τύχει, δεν θα εξασφαλίσετε την νίκη. Η αλήθεια είναι όμως πως στο Beginner είναι εξαιρετικά δύσκολο να χάσετε. Ακόμα και το Easy δεν θα σας αποφέρει το αίσθημα του ανταγωνισμού. Αυτό γιατί μπορεί μεν ο αντίπαλος να σας βλάψει με κάποια χτυπήματα ή ακόμα και να σας ρίξει στο καναβάτσο, το μεγαλύτερο διάστημα όμως θα είναι ευάλωτος σε ό,τι και αν επιχειρήσετε πάνω του. Οπότε, ίσως είναι καλό να ξεκινήσετε από το Medium και να δείτε αν αυτό σας είναι δύσκολο, ανταγωνιστικό ή εύκολο.

Εφόσον, όπως προαναφέρθηκε, στο UFC 2 υπάρχουν περισσότεροι από 250 αθλητές και αθλήτριες, αν δεν έχετε κάποια προτίμηση, πρέπει να αποφασίσετε ποιον θα πάρετε στην αρχή. Αν επιλέξετε έναν εκ των καλύτερων και διαγωνιστείτε με έναν μέτριο, ίσως δυσκολευτείτε λίγο, αλλά κυρίως θα σας φανεί εύκολο. Αν όμως αντιστρέψετε τους ρόλους, δηλαδή επιλέξετε εσείς έναν μέτριο αθλητή και βάλετε ως αντίπαλο τον πρωταθλητή για παράδειγμα, τότε θα ευχαριστηθείτε το EA Sports UFC 2. Τα παραπάνω ισχύουν όλο και λιγότερο όσο αυξάνετε το επίπεδο δυσκολίας. Στο πιο μεγάλο, το Pro, το μόνο που μετράει είναι το πόσο καλά ξέρετε τον τρόπο παιχνιδιού του UFC 2 και τον αθλητή συγκεκριμένα. Όπως και να έχει, πρέπει να είστε προσεκτικοί και να γνωρίζετε την τέχνη στην οποία ειδικεύεται ο αντίπαλος, αλλά φυσικά να έχετε επίγνωση και των δυνατοτήτων του δικού σας αθλητή. Ένα από τα μεγαλύτερα μυστικά στο UFC 2 για να πετύχετε είναι ακριβώς αυτό, οτι θα πρέπει δηλαδή να γνωρίζετε τις πολεμικές τέχνες που ασκεί τόσο ο αθλητής σας, όσο και ο αντίπαλος. Έτσι θα ξέρετε αν είναι καλό να τον ρίξετε στο έδαφος και να αναμετρηθείτε εκεί ή να κρατήσετε το παιχνίδι ψηλά.
[/size]
O βασιλιάς του ΜΜΑ επέστρεψε. Ufc-2-4
[size]

Αφού παίξετε μερικούς αγώνες και μπείτε στο κλίμα, σε γενικές γραμμές θα έχετε μάθει το UFC 2. Θα συνειδητοποιήσετε πως είναι πολύ εύκολο τελικά, ενώ στην αρχή έμοιαζε δύσκολο το να θυμάστε τους συνδυασμούς των κουμπιών του χειριστηρίου. Σε αυτό βοηθάει και η EA, αφού κατά την διάρκεια του αγώνα, αν πέσετε στο έδαφος, υπάρχουν συνεχείς οδηγίες για τις λαβές. Ανάλογα με την θέση και την κατάσταση σας, θα χρησιμοποιείτε το δεξί αναλογικό είτε για να αποφύγετε τον αντίπαλο σας, είτε για να τον πληγώσετε. Κατά καιρούς μπορείτε να τον κλοτσάτε ή να τον χτυπάτε (ειδικά αν είστε στα σύρματα) και ίσως χρειαστεί να κουνάτε και το αριστερό αναλογικό, κυρίως σε περιπτώσεις submission, όπου δηλαδή ο αθλητής αναγκάζει τον αντίπαλο να παραδοθεί λόγω επίπονης λαβής. Εν ολίγοις, έτσι όπως έχει χτίσει η EA τόσο το σύστημα εκμάθησης, όσο και το ίδιο το UFC 2, δεν θα δυσκολευτείτε να μάθετε, ούτε θα ξεχάσετε εύκολα πως να παίζετε.

Ρεαλιστικό όσο ποτέ
Τι συμβαίνει μέσα στο οκτάγωνο; Ομολογουμένως, η EA έχει εργαστεί πολύ πάνω στο UFC 2 και αυτό είναι φανερό. Βασικά, όλη η μαγεία του βρίσκεται στον αγώνα. Φυσικά, τα game modes θα κρατήσουν ζωντανό το ενδιαφέρον για το UFC 2, αλλά η ουσία του νέου Fighting της EA βρίσκεται κυρίως στα λεπτά που είστε μέσα στο οκτάγωνο. Το πρώτο EA Sports UFC είχε ήδη θέσει ψηλά τον πήχη. Αν κάποιος παρακολουθούσε έναν αγώνα, θα νόμιζε πως έβλεπε πραγματικό UFC και γι’ αυτό δεν παίζουν ρόλο μόνο τα γραφικά και ο ήχος. Είναι και το σύστημα μάχης, ο τρόπος δηλαδή με τον οποίο θα παίξουν και θα κινηθούν οι δύο αθλητές μέσα στο οκτάγωνο. Οι σημαντικές βελτιώσεις σε αυτό τον τομέα καθιστούν το UFC 2 πολύ καλύτερο σε σχέση με τον προκάτοχό του.
[/size]
O βασιλιάς του ΜΜΑ επέστρεψε. Ufc-2-5
[size]

Συγκεκριμένα, η EA άκουσε τα παράπονα και τα σχόλια των κατόχων του πρώτου UFC σχετικά με το παιχνίδι στο έδαφος και κοντά στα σύρματα. Πλέον, όταν πέφτετε κάτω ή ρίχνετε τον αντίπαλο σας, έχετε περισσότερους τρόπους με τους οποίους θα συνεχίσετε την μάχη. Έχει δοθεί ιδιαίτερη προσοχή στην επαφή των δύο αθλητών ώστε να φαίνεται όσο πιο ρεαλιστική γίνεται. Όσο κουνιέστε στο έδαφος ή όσο προσπαθείτε να ξεφύγετε από τα σύρματα, αλλάζουν και οι διαθέσιμες επιλογές, τόσο του αθλητή σας, όσο και του αντιπάλου σας. Σχεδόν σε κάθε μετακίνηση αλλάζουν και οι διαθέσιμες κινήσεις. Από την άλλη, όταν είστε όρθιοι, η EA έχει φτιάξει το UFC 2 με τέτοιο τρόπο ώστε να χρειάζεται πάντα η σωστή άμυνα και τα ζυγισμένα χτυπήματα, τα οποία πρέπει να γίνονται με σύνεση, αφού η αντοχή σας θα μειώνεται. Όπως έχει ήδη αναφερθεί, έχετε αμέτρητες διαφορετικές κινήσεις - από γροθιές και λακτίσματα, μέχρι προσποιήσεις - που θα σας κάνει να θέλετε να μάθετε ακόμα περισσότερους αθλητές. Το διαφορετικό στιλ του κάθε αθλητή σας υποκινεί να θέλετε να τους δοκιμάσετε όλους, μηδενός εξαιρουμένου.

Μεγάλο ρόλο στην επιτυχία παίζει και το A.I.. Οι αντίπαλοι είναι σαν να γνωρίζουν τις βασικές σας κινήσεις και προσαρμόζονται σε εκείνες από την αρχή του αγώνα. Φυσικά, όσο πιο ανεβασμένο είναι το επίπεδο δυσκολίας, τόσο περισσότερα θα… γνωρίζουν για εσάς από το ξεκίνημα της μάχης. Όμως, εκείνοι θα συνεχίσουν να μαθαίνουν και κατά την διάρκεια του αγώνα. Αν για παράδειγμα χτυπάτε τον αντίπαλο σας μόνιμα στο κεφάλι, εκείνος θα το καλύπτει συνεχώς, αναγκάζοντας σας να βρείτε άλλο τρόπο για να τον τραυματίσετε. Το εξελιγμένο A.I. δηλώνει το παρόν ακόμα και στο πιο εύκολο επίπεδο, ώστε ακόμα και εκεί να μην χτυπάτε τον αντίπαλο λες και είναι κούκλα (για αυτό υπάρχει το Practice Mode). Κυριότερο από όλα βέβαια είναι το ένστικτο του αντιπάλου. Όσο πιο δύσκολο είναι το επίπεδο που έχετε επιλέξει, ο αθλητής που έχετε απέναντι σας θα βρίσκει τρόπους ώστε να σας στείλει στο καναβάτσο αναίσθητους. Αν “ζείτε” ακόμα, εκείνος θα έρθει από πάνω σας και θα σας τιμωρήσει. Όσο παίζετε, θα βρείτε το A.I. να μαθαίνει από εσάς, αλλά εσείς δεν θα μπορείτε να μάθετε και πολλά από εκείνο, αφού προσαρμόζεται διαρκώς στον τρόπο με τον οποίο παίζετε. Εν ολίγοις, θα θέλετε να παίζετε ξανά και ξανά, αφού θα περιμένετε έναν εντελώς διαφορετικό αγώνα κάθε φορά. Δεν θα ήταν υπερβολή να χαρακτηρίσουμε το A.I. του UFC 2 εξαιρετικό, δίνοντας φυσικά τα εύσημα στην EA.
[/size]
O βασιλιάς του ΜΜΑ επέστρεψε. Ufc-2-6
[size]

Όλα τα παραπάνω συνδυασμένα συνθέτουν ένα εθιστικό gameplay. Οι αγώνες μπορούν να τελειώσουν με οποιονδήποτε τρόπο και γι’ αυτό θα σας είναι δύσκολο να αφήσετε το UFC 2. Μπορεί εκείνοι που είχαν στην κατοχή τους και το πρώτο EA Sports UFC να ξετρελαθούν λόγω της ομοιότητας του UFC 2 με εκείνο, οι βελτιώσεις όμως στο τελευταίο θα τους παρακινήσουν να παίζουν με ενδιαφέρον. Δυστυχώς, από κάποια στιγμή και μετά, ίσως βαρεθείτε. Όσο και αν παίξετε, στο τέλος θα κάνετε το ίδιο πράγμα. Όσους αθλητές και αν δοκιμάσετε, πάλι σε κάποια φάση θα κουραστείτε. Ό,τι διαφορετικό και αν επιχειρήσετε, δεν παύετε να παίζετε ξύλο μέσα σε ένα οκτάγωνο. Είναι κάτι το αναμενόμενο άλλωστε. Δύσκολα θα μείνει κάποιος μόνιμα εθισμένος με ένα Fighting ή Sports game. Όμως, η EA έχει κάνει ό,τι καλύτερο γίνεται για να αποτρέψει ένα πρόωρο… παράτημα του UFC 2.

Ο απόλυτος mixed martial arts Simulator.


Δεν απογοητεύουν τα offline modes, σίγουρα καλύτερα όμως τα online
Εκτός του απλού Fight Now και των Skills Challenge / Practice, έχετε άλλα τέσσερα offline και τρία online modes από τα οποία μπορείτε να διαλέξετε. Κατόπιν αυτού, έχετε την δυνατότητα να αγωνιστείτε στο Live Events για να παίξετε τους αγώνες που είναι προγραμματισμένοι στο πραγματικό UFC, να προβλέψετε τους νικητές και να κερδίσετε πόντους. Αρκετά ενδιαφέρον είναι το Custom Events, στο οποίο ουσιαστικά διοργανώνετε ένα δικό σας UFC event.

Πληροφοριακά, όλοι οι αγώνες UFC γίνονται ανά events που λαμβάνουν χώρα σε διάφορα μέρη του κόσμου και κατά κύριο λόγο στις ΗΠΑ. Κάθε event έχει αρκετές αναμετρήσεις. Συνήθως υπάρχουν τα Prelims, αγώνες με λιγότερο γνωστούς αθλητές και η Main Card όπου συγκρούονται οι κορυφαίοι διαγωνιζόμενοι. Οι δύο τελευταίοι αγώνες ονομάζονται Co-main και Main της βραδιάς. Οπότε, στο Custom Events mode θα διοργανώσετε το δικό σας event με αγώνες της επιλογής σας. Είναι μια ωραία λύση αν θέλετε να παίξετε για πολλή ώρα με έναν φίλο. Μεγάλο αρνητικό του Custom Events είναι πως δεν μπορείτε να αποθηκεύσετε την πρόοδο που έχετε κάνει σε ένα event, ώστε να παίξετε στο μέλλον. Θα πρέπει να αρχίσετε από την αρχή, αν επιλέξετε να βγείτε.
[/size]
O βασιλιάς του ΜΜΑ επέστρεψε. Ufc-2-7
[size]

Προχωρώντας, έχουμε το Knockout Mode. Εδώ μπορείτε να παίξετε έναν αγώνα με αθλητή και αντίπαλο της επιλογής σας, μόνο που τα πράγματα είναι λίγο διαφορετικά. Τόσο εσείς, όσο ο αντίπαλος έχετε μπάρες ζωής, τις οποίες χάνετε όταν δεχθείτε ένα χτύπημα (ή όταν περάσετε ένα χτύπημα). Όποιος χάσει όλες τις μπάρες πρώτος, χάνει τον γύρο. Αν κανένας δεν χάσει όλες τις μπάρες ζωής του έως το τέλος του γύρου, νικητής είναι εκείνος που έχει τις περισσότερες. Όποιος φτάσει πρώτος στους δύο γύρους ως νικητής (ή τρεις αν το επιλέξετε), παίρνει και το παιχνίδι. Μπορείτε επίσης να επιλέξετε το Sudden Death, στο οποίο κερδίζει όποιος πάρει τον ένα γύρο. Ουσιαστικά, το Knockout Mode είναι όπως ένας αγώνας στο Tekken ή το Street Fighter. 

Τελευταίο offline mode είναι το Career Mode. Εκεί μπορείτε να επιλέξετε έναν από τους ήδη υπάρχοντες αθλητές ή να δημιουργήσετε έναν δικό σας και να ξεκινήσετε την καριέρα σας ως αθλητής των mixed martial arts. Να σημειωθεί πως μπορείτε να δημιουργήσετε τον δικό σας αθλητή ανεξάρτητα από το Career Mode και να τον κάνετε όσο δυνατό θέλετε εσείς (έως και με αξιολόγηση 100). Ξεκινώντας λοιπόν, θα παίξετε έναν αγώνα με κάποιον αθλητή χαμηλού επιπέδου και ανάλογα με το πόσο καλά τα πήγατε, θα μπείτε σε μία εκ των δύο διαθέσιμων ομάδων, εκείνη του Robbie Lawler ή του Rory MacDonald. Στην ουσία το Career Mode βασίζεται εντελώς πάνω στο The Ultimate Fighter. Για όσους δεν γνωρίζουν, το The Ultimate Fighter είναι μια τηλεοπτική σειρά παραγωγής της ZUFFA (που έχει το UFC) στην οποία κάθε σεζόν πρωταγωνιστούν δύο εκ των καλύτερων αθλητών του UFC. Ο καθένας έχει την δική του ομάδα με νεότερους αθλητές, οι οποίοι πρέπει να αποδείξουν τις ικανότητες τους ώστε να φτάσουν στην κορυφή και να μπουν με την σειρά τους στην ελίτ των αθλητών του UFC.
[/size]
O βασιλιάς του ΜΜΑ επέστρεψε. Ufc-2-8
[size]

Οπότε, όπως προαναφέρθηκε, εσείς θα μπείτε σε μια από τις δύο ομάδες και θα κυνηγήσετε το όνειρο σας. Θα πρέπει να προπονήστε πριν από κάθε αγώνα, να μάθετε τον τρόπο παιχνιδιού του αντιπάλου και με αυτό τόν τρόπο θα ανεβαίνουν τα στατιστικά σας. Στο UFC 2 μπορείτε να δημιουργήσετε έναν αθλητή με τον δικό του μοναδικό τρόπο παιχνιδιού, χάρις στις αμέτρητες “κάρτες” εκμάθησης πολεμικών τεχνών τις οποίες θα εφαρμόζετε στον αθλητή σας. Εν τέλει, θα έχετε φτιάξει έναν κυριολεκτικά αυτόνομο μαχητή με δικό του στιλ. Οπότε, κάθε προπόνηση μετράει στο Career Mode. Άλλωστε, είναι και υποχρεωτική για να παίξετε με τον αντίπαλο. Αργά αλλά σταθερά, θα έχετε την ευκαιρία να αγωνιστείτε με τους καλύτερους, να τους κερδίσετε και να πάρετε την ευκαιρία για την διεκδίκηση τίτλου. Η αλήθεια είναι πως το Career Mode μπορεί να καταντήσει βαρετό, αφού δεν υπάρχουν πολλές επιλογές, εκτός από την προπόνηση, την εκμάθηση του τρόπου παιχνιδιού του αντιπάλου και τον αγώνα. Ιδιαίτερα αν κερδίσετε τον τίτλο, μετά αισθάνεστε σαν να μην υπάρχει κάτι άλλο να κάνετε. Όσο ενδιαφέρον και αν είναι στην αρχή το Career Mode, τόσο αδιάφορο καταντάει καθώς το παίζετε. 

Τα τρία online modes έρχονται να δώσουν έναν τόνο φρεσκάδας στο UFC 2, αφού αν δεν έχετε έναν φίλο ή αδελφό για να παίζετε καθημερινά, αργά ή γρήγορα θα βαρεθείτε. Όπως προαναφέρθηκε, το gameplay είναι μεν εθιστικό, αλλά από κάποια στιγμή και μετά είναι σαν να επαναλαμβάνετε την ίδια διαδικασία, αφού δεν υπάρχουν και πολλές επιλογές. Μπορεί μεν να έχετε τέσσερα offline modes, αλλά εν τέλει το online είναι απαραίτητο για να μην γίνει το UFC 2 βαρετό. Ξεκινώντας από το The Ultimate Team, αυτό το mode λειτουργεί ακριβώς όπως το Ultimate Team του FIFA ή το MyClub του PES. Στην περίπτωση μας, μπορείτε να δημιουργήσετε πέντε αθλητές του UFC, τους οποίους θα αναπτύξετε. Μέσω των “καρτών” εκμάθησης, θα χτίσετε πέντε ισχυρούς και υπολογίσιμους αθλητές με τους οποίους θα παίζετε online και θα σκαρφαλώνετε διαρκώς στην κορυφή. Είναι ίσως το πιο ενδιαφέρον mode του UFC 2, αφού απαιτεί διαχείριση πόρων (έχετε coins και UFC Points) και κατάλληλη κατανομή των “καρτών” ώστε να αναπτύσσετε τους αθλητές σας, έχοντας τους στο ίδιο επίπεδο.
[/size]
O βασιλιάς του ΜΜΑ επέστρεψε. Ufc-2-9
[size]

Το επόμενο και απλούστερο online mode είναι το Quick Fight. Εκεί μπορείτε να αναμετρηθείτε με έναν άλλο παίκτη απο το διαδίκτυο, επιλέγοντας ο καθένας τον αθλητή της προτίμησης του. Ο αγώνας δεν θα επηρεάσει τα στατιστικά και την κατάταξη σας. Παίζοντας Quick Fight είναι ο καλύτερος τρόπος για να συνηθίσετε στους αγώνες online. Τέλος, έχουμε το Ranked Championships mode. Αυτό λειτουργεί ακριβώς όπως τα Divisions στο FIFA και το PES. Παίρνετε μέρος σε διοργανώσεις, παίζετε αγώνες κατάταξης και όσο κερδίζετε, ανεβαίνετε και Division. Όσο ανεβαίνετε, θα συναντήσετε πιο δύσκολους και έμπειρους παίκτες. Γι’ αυτό, καλό είναι να μάθετε μερικούς αθλητές καλά, να ξέρετε τις κινήσεις τους, ώστε να μην δυσκολευτείτε ιδιαίτερα στον δρόμο προς την κορυφή. Φυσικά, μπορείτε να παίξετε και εναντίον ενός φίλου σας που έχει το UFC 2 στο δικό του PS4 ή Xbox One μέσω του Online Rivalries mode. Αν θεωρείτε ότι είστε από τους καλύτερους και πιο επικίνδυνους μέσα στο οκτάγωνο, τότε σίγουρα δεν έχετε να φοβάστε πολλά από τους φίλους σας.

Εν τέλει, η διάρκεια του UFC 2 θα μπορούσε να χαρακτηριστεί αρκετά μεγάλη. Έχοντας οκτώ game modes συνολικά εκτός εκείνων που επισκέφτεστε για να εξασκηθείτε, το νέο Fighting της EA μπορεί να σας κρατήσει συντροφιά για ατελείωτες ώρες, στην κυριολεξία. Εξαρτάται όμως από τα γούστα του καθενός. Αν έχετε όρεξη να αφιερώσετε πολύ χρόνο στο UFC 2, να δημιουργήσετε δικούς σας αθλητές και να φτάσετε την κορυφή, τότε θα το βρείτε τεράστιο. Αν όμως θέλετε απλά να παίζετε ένα “διπλάκι” με τον φίλο ή τον αδελφό σας όποτε αυτοί μπορούν, τότε σίγουρα θα απογοητευτείτε. Επειδή όμως η πλειοψηφία εκείνων που θα το αγοράσουν δεν σκέφτονται έτσι, το UFC 2 μπορεί αντικειμενικά να θεωρηθεί ώς ένα μεγάλο παιχνίδι.



Κορυφαία γραφικά, πλούσια ηχητικά εφέ και πραγματική περιγραφή
Ένα απο τα μεγαλύτερα ατού του EA Sports UFC ήταν τα τρομερά γραφικά. Στο UFC 2, εκείνα γίνονται ακόμα καλύτερα. Οι διαφορές δεν είναι άμεσα αισθητές, αφού το πρώτο UFC είχε ήδη λεπτομέρη γραφικά. Όμως, αν βάλετε δύο οθόνες δίπλα και παίξετε το UFC στην μία και το UFC 2 στην άλλη, θα καταλάβετε πως το τελευταίο είναι πιο ομαλό. Οι μικρές ατέλειες στους παίκτες έχουν φύγει, ενώ οι εκφράσεις τους είναι ακόμα πιο ρεαλιστικές. Ακόμα και μερικές κινήσεις φαίνονται πλέον καλύτερα. Βέβαια, είναι δύσκολο, αν όχι ακατόρθωτο, να φαίνονται κάποιες κινήσεις ακριβώς όπως στην πραγματικότητα. Για παράδειγμα, όταν βλέπετε σε Slow Motion Replay μια γροθιά, είναι σαν ο αθλητής απλώς να ακουμπάει τον αντίπαλο του. Το ίδιο συμβαίνει και όταν ο ένας είναι πάνω από τον αντίπαλο στο έδαφος (full mount) και τον γρονθοκοπάει. Είναι φανερό πως εκεί το παιχνίδι χρειάζεται βελτίωση, ίσως κάτι που θα δούμε στο UFC 3. Από εκεί και πέρα, ο Bruce Buffer (παρουσιαστής των αγώνων, γνωστός ως η “φωνή του οκτάγωνου”), τα ring girls, οι διαιτητές, οι προπονητές, ακόμα και οι camera men που κρέμονται από τα σύρματα δίνουν στον θεατή / παίκτη την αίσθηση πως παρακολουθεί έναν αληθινό αγώνα.

Ένα από τα σημεία στα οποία η EA έχει κάνει εξαιρετική δουλειά είναι ο ήχος. Τα ηχητικά εφέ είναι πλούσια σε όλους τους τομείς. Μπορείτε να ακούσετε φωνές από το πλήθος να υποστηρίζουν τον έναν αθλητή ή τον άλλο. Κάθε φορά που υπάρχει δυνατή σύγκρουση ή ένας αθλητής τραυματίζεται, η έκπληξη τους είναι έκδηλη και αμέσως ζητωκραυγάζουν. Αν δώσετε προσοχή, θα ακούσετε μερικούς ακόμα και να κοροιδεΰουν μια αποτυχημένη απόπειρα ενός αθλητή να χτυπήσει ή να ρίξει κάτω τον αντίπαλο του. Μέσα στο οκτάγωνο, τα εφέ είναι επίσης προσεγμένα. Πάντα ακούγονται οι γροθιές και τα λακτίσματα, ενώ πολλοί αθλητές βγάζουν σιωπηλούς ήχους καθώς χτυπούν για να δίνουν τον ρυθμό στους εαυτούς τους. Πάνω από όλα όμως, είναι η περιγραφή του αγώνα.
[/size]
O βασιλιάς του ΜΜΑ επέστρεψε. Ufc-2-10
[size]

Οι Joe Rogan και Mike Goldberg έχουν δανείσει τις φωνές τους στο UFC 2, με την EA να τις αξιοποιεί με τον πλέον καλύτερο τρόπο. Η περιγραφή στο νέο Fighting της εταιρείας είναι εκ των καλύτερων σε παιχνίδι. Πλούσια, λεπτομερής και προσεγμένη, δίνει έναν ακόμα πιο ρεαλιστικό τόνο στο UFC 2. Βέβαια, είναι λογικό κάποιες φορές να υπάρχουν δυσλειτουργίες. Οπότε, μην παραξενευτείτε αν ακούσετε τον Rogan να προτείνει “διακοπή του αγώνα”, λόγω ενός “σοβαρού τραυματισμού”, ενώ εσείς έχετε απλώς ρίξει μια γροθιά στον αντίπαλο. Σε γενικές γραμμές όμως, τόσο η περιγραφή, όσο και ο ήχος αγγίζουν την τελειότητα, συγκριτικά με άλλα Sports και Fighting games. 

Το καλύτερο δώρο για τους φίλους του UFC και όχι μόνο
Το EA Sports UFC 2 είναι αδιαμφισβήτητα το καλύτερο Fighting που έχει κυκλοφορήσει στην κατηγορία του.. Είναι ό,τι πιο ρεαλιστικό μπορείτε να συναντήσετε στην αγορά. Το gameplay που σας κάνει να νιώθετε πως είστε οι ίδιοι οι αθλητές, τα τρομερά γραφικά που προσδίδουν αληθοφάνεια και τα ηχητικά εφέ με την περιγραφή που θα ακούσετε μόνο στους πραγματικούς αγώνες, συνθέτουν ένα εξαιρετικό παιχνίδι, με την EA να μπορεί να καυχιέται για το δημιούργημα της.
[/size]
O βασιλιάς του ΜΜΑ επέστρεψε. Ufc-2-11
[size]

Δυστυχώς, το UFC 2 μπορεί να γίνει βαρετό και γι’ αυτό θα πρέπει να έχετε επίγνωση του τι ζητάτε πριν το αγοράσετε. Αν ψάχνετε για ένα Fighting με γρήγορο gameplay και θεαματικές κινήσεις για να περάσετε την ώρα σας, το UFC 2 δεν θα σας ευχαριστήσει. Αν όμως θέλετε ένα ρεαλιστικό παιχνίδι πάλης και μάχης που απαιτεί υπομονή, επιμονή και πάθος για να το μάθετε, να κάνετε μια εικονική καριέρα και να γίνετε ο καλύτερος όλων, τότε το UFC 2 είναι η επόμενη προσθήκη για το PS4 ή το Xbox One σας.

Θετικά:
- Εθιστικό gameplay
- Λεπτομερή και πλούσια περιγραφή αγώνα
- Ικανοποιητικό offline περιεχόμενο
- Μεγάλη συλλογή αθλητών με τους οποίους μπορείτε να παίξετε
- Πολύ έξυπνο A.I. 

Αρνητικά:
- Δεν υπάρχει δυνατότητα αποθήκευσης της προόδου που κάνατε στο Custom Events (πρέπει να το παίξετε όλο εκείνη την στιγμη)
- Ο αγώνας καταντάει μια επαναλαμβανόμενη διαδικασία
- Το Career Mode δεν είναι για όλους, μόνο για τους υπομονετικούς
- Χρειάζονται ακόμα βελτίωση κάποια visuals 

Βαθμολογία
Γραφικά: 9 
Ήχος: 9 
Gameplay: 8.5 
Αντοχή: 8 
Γενικά: 8 

Το πιο ρεαλιστικό Fighting στην κατηγορία του. 

πηγή
[/size]

http://www.best-gaming.net/

Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας Επιστροφή στην κορυφή  Μήνυμα [Σελίδα 1 από 1]


Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης

Forumgreek.com | ©phpBB | Δωρεάν φόρουμ υποστήριξης | Αναφορά κατάχρησης | Πρόσφατες συζητήσεις