Top news community
Καλοσωρίσατε!
Για να έχετε όλες τις λειτουργίες διαθέσιμες θα πρέπει να συνδεθείτε ή να δημιουργήσετε νέο λογαριασμό . Καλή πλογήση!

Top news community
Καλοσωρίσατε!
Για να έχετε όλες τις λειτουργίες διαθέσιμες θα πρέπει να συνδεθείτε ή να δημιουργήσετε νέο λογαριασμό . Καλή πλογήση!

  Θες να γίνεις συντονιστής;   Δες εδώ

Μη Συνδεδεμενος Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε

Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας Πήγαινε κάτω  Μήνυμα [Σελίδα 1 από 1]

#1
  GAMSgr

GAMSgr
Ιδρυτής
Ιδρυτής
Ubisoft: Εκμετάλλευση πληροφοριών από στελέχη Yannis-mallat-28-1479207526

[size=33]Ubisoft: Εκμετάλλευση πληροφοριών από στελέχη[/size]


1,2 εκατομμύρια ευρώ το πρόστιμο στους πρώην υπαλλήλους. [UPDATE]
 Ο ρυθμιστικός φορέας χρηματιστηριακής αγοράς της Γαλλίας (AMF) κατηγορεί πέντε στελέχη της Ubisoft για πώληση μετοχών μέσω εκμετάλλευσης εμπιστευτικών πληροφοριών (insider trading).
Μεταξύ των κατηγορουμένων βρίσκεται και ο CEO της Ubisoft Montreal, Yannis Mallat που μαζί με άλλα τέσσερα στελέχη φαίνεται να πούλησαν μετοχές της Ubisoft μερικές εβδομάδες πριν από την υποχώρηση της αξίας της μετοχής κατά 32%. Η υποχώρηση ήρθε ως αποτέλεσμα της ανακοίνωσης καθυστέρησης στις κυκλοφορίες των Watch Dogs και The Crew στις 15 Οκτώβριου του 2013. Ο φορέας ισχυρίζεται ότι όλοι τους γνώριζαν για την επερχόμενη καθυστέρηση όταν πούλησαν τις μετοχές τους, κάτι που απαγορεύεται αυστηρά από την υπάρχουσα νομοθεσία.
Από την πλευρά του ο Mallat δήλωσε ότι δεν εκμεταλλεύτηκε εμπιστευτικές πληροφορίες, ενώ αντιπρόσωπος της Ubisoft είπε ότι όλα τα στελέχη που κατηγορούνται αρνούνται τις κατηγορίες αυτές. Ο συνιδρυτής και CEO της Ubisoft, Yves Guillemot δήλωσε ότι δεν αμφισβητεί τα στελέχη αυτά και τους διαβεβαίωσε ότι θα λάβουν την πλήρη υποστήριξή του.
Η υπόθεση θα συνεχίσει να διερευνάται μέσα στον μήνα στο Παρίσι και ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η δήλωση της Ubisoft ότι δεν κατηγορείται η ίδια, αλλά κάποια στελέχη της. Ενδεχομένως αυτό να σηματοδοτεί την προληπτική αποστασιοποίηση της εταιρείας από τους κατηγορούμενους σε περίπτωση που κριθούν ένοχοι.

[UPDATE: 16/11/16 - Άρνηση των κατηγοριών] Μετά το μεγάλο νομικό θέμα που δημιουργήθηκε στο εσωτερικό της Ubisoft, ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Yannis Mallat αρνείται τις κατηγορίες που του προσάπτονται.

Μιλώντας στην γαλλική εφημερίδα La Presse, ο Mallat αναφέρει χαρακτηριστικά: “Δεν είχα καμία πληροφορία για την καθυστέρηση στη κυκλοφορία του Watch Dogs όταν πουλήθηκαν οι μετοχές. Το ίδιο ισχύει και για το The Crew. Όλες οι εξηγήσεις μας, οι δηλώσεις και τα emails μας αγνοήθηκαν συστηματικά. Τα πάντα δείχνουν ότι ο AMF δεν γνωρίζει πώς αναπτύσσονται τα games”.

Η ακροαματική διαδικασία θα λάβει χώρα την Παρασκευή 18 Νοεμβρίου, εκεί όπου και τα πέντε στελέχη θα παραβρεθούν για να δώσουν κατάθεση για το θέμα που προέκυψε.
[ 9/12/16 - 1,2 εκατομμύρια ευρώ πρόστιμο] Ο ρυθμιστικός φορέας χρηματιστηριακής αγοράς της Γαλλίας (AMF) έκρινε ότι οι υπάλληλοι της Ubisoft ήταν ένοχοι για τις κατηγορίες πώλησης μετοχών και αποφάσισε να επιβληθούν πρόστιμα συνολικής αξίας 1,2 εκατομμυρίων ευρώ για συνολικά πέντε άτομα!
[size=18]Τα πρόστιμα έχουν ως εξής:
Yannis Mallat -- 700,000 ευρώ
Christine Burgess -- 200,000 ευρώ
Olivier Paris -- 100,000 ευρώ
Francis Baillet -- 200,000 ευρώ
Damien Moret -- 15,000 ευρώ

Η Ubisoft ωστόσο δήλωσε ότι αποδέχεται την απόφαση του AMF αλλά δηλώνει ότι οι υπάλληλοι της εταιρείες "έδρασαν με καλή θέληση χωρίς να παραβιάσουν τους κανόνες της αγοράς και μάλιστα σε χρονική στιγμή όπου οι καθυστερήσεις των Watch Dogs και The Crew δεν είχε πιστοποιηθεί επίσημα από τον διευθύνων σύμβουλο Yves Guillemot στις 11 Οκτωβρίου 2013, καθώς μόνο εκείνος μπορεί να επικυρώσει μια αλλαγή σε ημερομηνία κυκλοφορίας".
 
Τέσσερα μέλη -και συγκεκριμένα όσα έλαβαν τα μεγαλύτερα ποσά σε χρηματικά πρόστιμα- δήλωσαν ότι θα ασκήσουν έφεση για την απόφαση. "Η όλη διαδικασία είναι αδικαιολόγητη, αβάσιμη και παράνομη" δήλωσε ο Yannis Mallat. Τα στελέχη της Ubisoft θα προσπαθήσουν μέσω του Κεμπέκ του Καναδά να ασκήσουν έφεση για απόφαση που επιβλήθηκε από Γαλλικό δικαστήριο και που έχει ισχύ και στις δύο χώρες.
 http://www.gameworld.gr/component/content/article/179-2014-05-19-05-44-56/26065-ubisoft-staff-information-leak[/size]

http://www.best-gaming.net/

Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας Επιστροφή στην κορυφή  Μήνυμα [Σελίδα 1 από 1]


Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης

Forumgreek.com | ©phpBB | Δωρεάν φόρουμ υποστήριξης | Αναφορά κατάχρησης | Πρόσφατες συζητήσεις