Top news community
Καλοσωρίσατε!
Για να έχετε όλες τις λειτουργίες διαθέσιμες θα πρέπει να συνδεθείτε ή να δημιουργήσετε νέο λογαριασμό . Καλή πλογήση!

Top news community
Καλοσωρίσατε!
Για να έχετε όλες τις λειτουργίες διαθέσιμες θα πρέπει να συνδεθείτε ή να δημιουργήσετε νέο λογαριασμό . Καλή πλογήση!

  Θες να γίνεις συντονιστής;   Δες εδώ

Μη Συνδεδεμενος Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε

Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας Πήγαινε κάτω  Μήνυμα [Σελίδα 1 από 1]

#1
  BLUE FOX

BLUE FOX
Ιδρυτής
Ιδρυτής
[Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτή την εικόνα.]
Τα τελευταία δέκα χρόνια, οι περιπτώσεις αλλεργίας στις πρωτεΐνες του αγελαδινού γάλακτος έχουν διπλασιαστεί.

Η εν λόγω αλλεργία αντιπροσωπεύει το 13% των τροφικών αλλεργιών σε παιδιά.

Πώς θα αναγνωρίσουμε τη συγκεκριμένη αλλεργία;

Οι ενδείξεις της ποικίλουν και παρουσιάζουν πολλά κοινά με άλλες παθολογικές καταστάσεις.

Οι τρεις μεγάλες κατηγορίες συμπτωμάτων της αλλεργίας στις πρωτεΐνες του αγελαδινού γάλακτος είναι:

• Δερματικές: Κνίδωση, έκζεμα, κοκκίνισμα ή ωχρότητα της επιδερμίδας, οίδημα.
• Πεπτικές: Αναγωγή γάλακτος (γουλιές), εμετοί, δυσκοιλιότητα, χρόνιες διάρροιες (στα βρέφη), κοιλιακοί πόνοι (στα μικρά παιδιά).
• Αναπνευστικές (στο 20% με 30% των περιπτώσεων): Βήχας με συριγμό, άσθμα, δυσκολία στην αναπνοή.
Πολύ πιο σπάνια, ευτυχώς, εμφανίζεται αναφυλαξία (σοβαρή διαταραχή της κυκλοφορίας του αίματος σε συνδυασμό με απότομη πτώση της αρτηριακής πίεσης) η οποία απαιτεί άμεση εισαγωγή στο νοσοκομείο.

Για να επιβεβαιωθούν οι υποψίες του γιατρού ή του παιδιάτρου, είναι απαραίτητη η πραγματοποίηση μιας πλήρους εξέτασης για αλλεργίες σε κάποιον ειδικό αλλεργιολόγο.



Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας Επιστροφή στην κορυφή  Μήνυμα [Σελίδα 1 από 1]


Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης

Δωρεάν φόρουμ | ©phpBB | Δωρεάν φόρουμ υποστήριξης | Αναφορά κατάχρησης | Cookies | Πρόσφατες συζητήσεις