Top news community
Καλοσωρίσατε!
Για να έχετε όλες τις λειτουργίες διαθέσιμες θα πρέπει να συνδεθείτε ή να δημιουργήσετε νέο λογαριασμό . Καλή πλογήση!

Top news community
Καλοσωρίσατε!
Για να έχετε όλες τις λειτουργίες διαθέσιμες θα πρέπει να συνδεθείτε ή να δημιουργήσετε νέο λογαριασμό . Καλή πλογήση!

  Θες να γίνεις συντονιστής;   Δες εδώ

Μη Συνδεδεμενος Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε

Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας Πήγαινε κάτω  Μήνυμα [Σελίδα 1 από 1]

#1
  BLUE FOX

BLUE FOX
Ιδρυτής
Ιδρυτής
[Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτή την εικόνα.]
Δεκαπέντε χρόνια πέρασαν κιόλας από τον θάνατο του Δημήτρη Ποταμίτη, του ηθοποιού, σκηνοθέτη, συγγραφέα και ποιητή που πάντα πρωτοπορούσε με τις θεατρικές επιλογές του.

Χαρακτήριζε τον εαυτό του «Ιδεοποιό», γιατί όπως έλεγε «Ονειρεύτηκα τον ρόλο ενός μύστη, όχι την τάξη ενός επαγγελματία ή το ρομαντισμό ενός ερασιτέχνη. Αναζητώ μια τέχνη ανταγωνιστική της ζωής κι όχι απομιμητική».

Τη Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου, στις 20.00, στο θέατρο Στοά (Μπισκίνη 55), ανήμερα της επετείου του θανάτου του, διοργανώνεται με αφορμή και την εβδομηντάχρονη επέτειο του Δήμου Ζωγράφου, μία βραδιά αφιερωμένη στον Δημήτρη Ποταμίτη και στο θέατρό του.

[Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτή την εικόνα.]

Το Θέατρο Έρευνας υπήρξε ένας από τους βασικότερους πολιτιστικούς πυρήνες της πόλης στα χρόνια της μεταπολίτευσης και στεγαζόταν στην οδό Ιλισίων 21, στου Ζωγράφου. Πρόσφατα, το θέατρο αγοράστηκε από τον Δήμο Ζωγράφου, για να διασωθεί και να συντηρηθεί, ώστε να αποτελέσει εκ νέου φορέα πολιτισμού της πόλης.

Την εκδήλωση – αφιέρωμα στον Δημήτρη Ποταμίτη διοργανώνει ο Δήμος Ζωγράφου και επιμελείται ο σκηνοθέτης, ηθοποιός και ιδρυτής του θεάτρου «Στοά» Θανάσης Παπαγεωργίου.

Για τον Δημήτρη Ποταμίτη θα μιλήσουν οι: Κώστας Γεωργουσόπουλος (συγγραφέας,κριτικός,δάσκαλος), Θανάσης Νιάρχος (εκδότης,συγγραφέας), Γιάννης Ξανθούλης (συγγραφέας), Άννα Ανδριανού(ηθοποιός) και Χρήστος Προσύλης(σκηνοθέτης, συγγραφέας).

Θα προβληθεί σπάνιο οπτικοακουστικό υλικό καθώς και απόσπασμα από το βιωματικό ντοκιμαντέρ του Χρήστου Προσύλη για τον Ποταμίτη «Ο Ιδεοποιός».

Στη διάρκεια της εκδήλωσης θα ακουστούν τραγούδια του Μάνου Χατζιδάκι που υπήρξε ο αγαπημένος συνθέτης του Δημήτρη Ποταμίτη.

Στο πιάνο θα είναι ο Θωμάς Κοντογεώργης, στην κιθάρα και το τραγούδι ο Σταύρος Παπασταύρου, στην ερμηνεία τραγουδιών η Ανδριανή Κυλάφη, η Ιωάννα Παυλίδου, καθώς και τα παιδιά από τα θεατρικά εργαστήρια της «Στοά».



Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας Επιστροφή στην κορυφή  Μήνυμα [Σελίδα 1 από 1]


Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης

Δωρεάν φόρουμ | Video games | Internet games | ©phpBB | Δωρεάν φόρουμ υποστήριξης | Αναφορά κατάχρησης | Πρόσφατες συζητήσεις