Top news community
Καλοσωρίσατε!
Για να έχετε όλες τις λειτουργίες διαθέσιμες θα πρέπει να συνδεθείτε ή να δημιουργήσετε νέο λογαριασμό . Καλή πλογήση!

  Θες να γίνεις συντονιστής;   Δες εδώ

Μη Συνδεδεμενος Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε

Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας Πήγαινε κάτω  Μήνυμα [Σελίδα 1 από 1]

#1
  BLUE FOX

BLUE FOX
Ιδρυτής
Ιδρυτής
Παραδοσιακή γαλατόπιτα Θεσσαλίας με φύλλο και αλεύρι 289487

Παραδοσιακή γαλατόπιτα Θεσσαλίας με φύλλο και αλεύρι Tlo0j10
Υλικά

1 φλιτζάνι του τσαγιού καρύδια
κανέλα
μισό κιλό φύλλο πίτας
βούτυρο για τα φύλλα
1/2 φλιτζάνι ζάχαρη για πασπάλισμα
Για την κρέμα
2 κιλά γάλα
αλεύρι όσο πάρει (ή μισό αλεύρι και μισό σιμιγδάλι ψιλό)
4 αυγά
2 κουταλιές της σούπας βούτυρο φρέσκο
1 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού ζάχαρη

Εκτέλεση:

Βάζουμε το γάλα σε κατσαρόλα στη φωτιά.
Προσθέτουμε τη ζάχαρη και το βούτυρο.
Ρίχνουμε το αλεύρι λίγο - λίγο και ανακατεύουμε συνεχώς, μη σβωλιάσει.
Αφού πήξει, τραβάμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέτουμε τα αυγά καλά χτυπημένα.
Βουτυρώνουμε το ταψί, στρώνουμε ένα φύλλο και το περιχύνουμε με λίγο βούτυρο.
Στρώνουμε άλλο φύλλο και ρίχνουμε πάνω σε αυτό λίγα καρύδια και λίγη ζάχαρη.
Και πάλι το ίδιο δηλ. φύλλο - καρύδι, ζάχαρη, ώσπου να τελειώσουν τα φύλλα.
Ρίχνουμε έπειτα την κρέμα, προσέχοντας γύρω - γύρω να εξέχουν λίγο τα φύλλα.
Αυτά που εξέχουν, τα τυλίγουμε κάνοντας ένα μικρό ρολάκι.
Επάνω στην κρέμα ρίχνουμε 1 αυγό χτυπημένο, κανέλα και ζάχαρη για να πιάσει κρούστα.
Την ψήνουμε σε φούρνο με θερμοκρασία 200 βαθμών, περίπου μία ώρα.



Πηγή: Υumyum



Παραδοσιακή γαλατόπιτα Θεσσαλίας με φύλλο και αλεύρι 49379m10

Παραδοσιακή γαλατόπιτα Θεσσαλίας με φύλλο και αλεύρι 17134311
TopNewsCommunity Staff Team

Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας Επιστροφή στην κορυφή  Μήνυμα [Σελίδα 1 από 1]


Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης

Δημιουργία Φόρουμ | © PunBB | Δωρεάν φόρουμ υποστήριξης | Επαφή | Αναφορά κατάχρησης | Πρόσφατες συζητήσεις