Top news community
Καλοσωρίσατε!
Για να έχετε όλες τις λειτουργίες διαθέσιμες θα πρέπει να συνδεθείτε ή να δημιουργήσετε νέο λογαριασμό . Καλή πλογήση!

Top news community
Καλοσωρίσατε!
Για να έχετε όλες τις λειτουργίες διαθέσιμες θα πρέπει να συνδεθείτε ή να δημιουργήσετε νέο λογαριασμό . Καλή πλογήση!

  Θες να γίνεις συντονιστής;   Δες εδώ

Μη Συνδεδεμενος Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε

Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας Πήγαινε κάτω  Μήνυμα [Σελίδα 1 από 1]

#1
  BLUE FOX

BLUE FOX
Ιδρυτής
Ιδρυτής
«Άπλετο φως, αλλά χωρίς δυσφήμηση» ζητούν οι γιατροί για τη Novartis  2382380

«Άπλετο φως, αλλά χωρίς δυσφήμηση» ζητούν οι γιατροί για τη Novartis  Tlo0j10
Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών, με ανακοίνωσή του ζητεί να χυθεί άπλετο φως στην υπόθεση της Novartis και η πολιτεία να λάβει τα απαραίτητα μέτρα, προκειμένου να αποτρέπονται παράνομες και επιζήμιες πρακτικές.

Ο ΙΣΑ επισημαίνει ότι είναι «υποχρέωση και ευθύνη της πολιτείας, να δημιουργήσει τις αναγκαίες ασφαλιστικές δικλίδες, προκειμένου να αποτρέπονται παράνομες και επιζήμιες πρακτικές, όπως αυτές που οδήγησαν στο σκάνδαλο της Novartis».

Ωστόσο, τονίζει πως οι υπερβολικές απόψεις που έχουν εκφραστεί με αφορμή αυτή την υπόθεση, εναντίον όλων των μελών του ιατρικού σώματος, «αποτελούν πλήγμα, για τη δημόσια υγεία καθώς διαρρηγνύουν τη σχέση εμπιστοσύνης του γιατρού με τον ασθενή που αποτελεί προϋπόθεση για τη συμμόρφωση στη θεραπεία. Επιπρόσθετα γίνεται άκριτη δυσφήμηση της διαδικασίας της συνεχιζόμενης εκπαίδευσης που αποτελεί καθήκον του γιατρού και προϋπόθεση ορθής άσκησης του επιστημονικού του έργου».

Σύμφωνα με τον Ιατρικό Σύλλογο, η πολιτεία οφείλει να παρέχει τη συνεχιζόμενη εκπαίδευση μέσα από τον έλεγχο των διαδικασιών που ορίζει ο νόμος και να διασφαλίζει ορθές πρακτικές και διαφάνεια.

Αναφέρει δε πως, παρότι ήδη έχει προτείνει συγκεκριμένα μέτρα, για την αντιμετώπιση της κατευθυνόμενης συνταγογράφησης, όπως είναι η θέσπιση των θεραπευτικών διαγνωστικών πρωτοκόλλων, η διενέργεια δημόσιων διαγωνισμών κ.λπ., «η πολιτεία έχει επιδείξει πρωτοφανή αδυναμία και αδιαφορία να τα υλοποιήσει τα τελευταία χρόνια».

«Θα πρέπει να σταματήσει η δυσφήμηση όλου του ιατρικού σώματος, να εντοπιστούν όσοι εμπλέκονται σε παράνομες πρακτικές και να τιμωρηθούν με όλες τις διαδικασίες που προβλέπει ο νόμος», καταλήγει η ανακοίνωση του Ιατρικού Συλλόγου της Αθήνας.



Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας Επιστροφή στην κορυφή  Μήνυμα [Σελίδα 1 από 1]


Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης

Δωρεάν forum σε punBB | Video games | Internet games | ©phpBB | Δωρεάν φόρουμ υποστήριξης | Αναφορά κατάχρησης | Πρόσφατες συζητήσεις