Top news community
Καλοσωρίσατε!
Για να έχετε όλες τις λειτουργίες διαθέσιμες θα πρέπει να συνδεθείτε ή να δημιουργήσετε νέο λογαριασμό . Καλή πλογήση!

Top news community
Καλοσωρίσατε!
Για να έχετε όλες τις λειτουργίες διαθέσιμες θα πρέπει να συνδεθείτε ή να δημιουργήσετε νέο λογαριασμό . Καλή πλογήση!

  Θες να γίνεις συντονιστής;   Δες εδώ

Μη Συνδεδεμενος Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε

Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας Πήγαινε κάτω  Μήνυμα [Σελίδα 1 από 1]

#1
  BLUE FOX

BLUE FOX
Ιδρυτής
Ιδρυτής
Χανιά: Εκδήλωση για τα 40 χρόνια από την ίδρυση του Πολυτεχνείου Κρήτης 2385959

Χανιά: Εκδήλωση για τα 40 χρόνια από την ίδρυση του Πολυτεχνείου Κρήτης Tlo0j10
Η προσέλκυση νέων επιστημόνων είναι ο βασικός στόχος της πρυτανικής αρχής του Πολυτεχνείου Κρήτης που σαράντα χρόνια μετά την ίδρυσή του πατώντας σε στέρεες βάσεις χαράζει τη στρατηγική του για τα επόμενα χρόνια, επεσήμανε απόψε ο πρύτανης του ιδρύματος, καθηγητής Ευάγγελος Διαμαντόπουλος σε δηλώσεις του κατά τη διάρκεια εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων για τη συμπλήρωση 40 χρόνων από την ίδρυση του Πολυτεχνείου

«Η Κρήτη και τα ακαδημαϊκά της ιδρύματα είναι ένας τόπος που μπορεί να προσελκύσει νέους επιστήμονες» ανέφερε χαρακτηριστικά ενώ μιλώντας για την επόμενη ημέρα δεν έκρυψε την αισιοδοξία του για την πορεία του ιδρύματος. «Είμαστε ένα από τα πλέον υγιή ιδρύματα και από ακαδημαϊκής και από οικονομικής πλευράς, οι προοπτικές είναι εξαιρετικές και είμαι πεπεισμένος ότι και για τα επόμενα 40 χρόνια το Πολυτεχνείο θα πηγαίνει ακόμα καλύτερα» τόνισε.

Η εκδήλωση στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων ήταν ουσιαστικά μια καταγραφή της 40χρονης πορείας του πανεπιστημίου

Ο Μανώλης Βανδουλάκης ήταν εκ των ομιλητών ως ο πρώτος τακτικός υπάλληλος που διορίστηκε στο Πολυτεχνείο Κρήτης το 1979.

Γυρίζοντας το ρολόι του χρόνου πίσω θυμάται μια στιγμή που, όπως δήλωσε, δεν θα ξεχάσει ποτέ.

«Μια από τις καλύτερες στιγμές ήταν τότε που ήρθε στο Πολυτεχνείο ο πρώτος καθηγητής το 1983. Τότε που μέσα στον ενθουσιασμό που είχε όλο το προσωπικό , οργανωμένοι με πανό και πλακάτ, πήγαμε στο αεροδρόμιο, τον υποδεχτήκαμε και με αυτοκινητοπομπή τον φέραμε στα Χανιά».

Ο περιφερειάρχης Σταύρος Αρναουτάκης που έδωσε το «παρών» στην εκδήλωση, αφού αναφέρθηκε στη συνεργασία της Περιφέρειας με όλα τα ακαδημαϊκά ιδρύματα του νησιού, τόνισε ότι «η έρευνα και η καινοτομία αποτελούν σήμερα τους βασικούς πυλώνες για την ανάπτυξη της χώρας».

H εκδήλωση πραγματοποιήθηκε παρουσία του αρχιεπισκόπου Κρήτης Ειρηναίου, του συνόλου των τοπικών αρχών, μελών της ακαδημαϊκής κοινότητας και πολλών πολιτών.



Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας Επιστροφή στην κορυφή  Μήνυμα [Σελίδα 1 από 1]


Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης

Δωρεάν φόρουμ | Video games | Internet games | ©phpBB | Δωρεάν φόρουμ υποστήριξης | Αναφορά κατάχρησης | Πρόσφατες συζητήσεις