Top news community
Καλοσωρίσατε!
Για να έχετε όλες τις λειτουργίες διαθέσιμες θα πρέπει να συνδεθείτε ή να δημιουργήσετε νέο λογαριασμό . Καλή πλογήση!

Top news community
Καλοσωρίσατε!
Για να έχετε όλες τις λειτουργίες διαθέσιμες θα πρέπει να συνδεθείτε ή να δημιουργήσετε νέο λογαριασμό . Καλή πλογήση!

  Θες να γίνεις συντονιστής;   Δες εδώ

Μη Συνδεδεμενος Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε

Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας Πήγαινε κάτω  Μήνυμα [Σελίδα 1 από 1]

#1
  BLUE FOX

BLUE FOX
Ιδρυτής
Ιδρυτής
Με τον δήμαρχο Ιωαννιτών συναντήθηκε ο πρέσβης των ΗΠΑ Τζ. Πάιατ 2392078

Με τον δήμαρχο Ιωαννιτών συναντήθηκε ο πρέσβης των ΗΠΑ Τζ. Πάιατ Tlo0j10
Συνάντηση με τον πρέσβη των ΗΠΑ στην Ελλάδα, Τζέφρι Πάιατ, είχαν το πρωί ο δήμαρχος Ιωαννίνων, Θωμάς Μπέγκας, και ο αντιδήμαρχος Παιδείας, Παντελής Κολόκας, στο πλαίσιο επίσημης επίσκεψης που πραγματοποιεί ο Αμερικανός διπλωμάτης στα Ιωάννινα.

Ο κ. Πάιατ εμφανίστηκε ενθουσιασμένος από τον πολυπολιτισμικό χαρακτήρα της πόλης και εξήρε τις πρωτοβουλίες του Δήμου Ιωαννιτών για την ισχυροποίηση των δεσμών του με το Ισραήλ. Ο Αμερικανός διπλωμάτης τόνισε ότι η χώρα του ενδιαφέρεται για την ανάπτυξη της Ελλάδας, στηρίζει τις προσπάθειες που γίνονται και από την Τοπική Αυτοδιοίκηση, καθώς επίσης και τις πρωτοβουλίες που αφορούν την ανάπτυξη της Τεχνολογίας, του Τουρισμού, της Εκπαίδευσης και άλλων τομέων. Επίσης, έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τις προοπτικές που παρουσιάζει η περιοχή σε ό,τι αφορά τον αθλητικό, τον θρησκευτικό και τον πολιτισμικό τουρισμό, επισημαίνοντας ότι υπάρχει ένα πολύ μεγάλο πεδίο δράσης.

Όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση του δήμου, ο κ. Πάιατ εκτιμά πως τα Ιωάννινα μπορούν να αποτελέσουν κομβικό σημείο ανάπτυξης της τεχνολογίας για όλη την Ελλάδα, καθώς τόσο η γεωγραφική τους θέση όσο και το πανεπιστήμιό τους αποτελούν πολύ γερές βάσεις προς αυτή την κατεύθυνση.

Ο δήμαρχος ανέπτυξε στον πρέσβη τη στρατηγική του Δήμου Ιωαννιτών σε ό,τι αφορά τομείς Ανάπτυξης, τονίζοντας: «Θέλουμε τα Γιάννενα να είναι μια ανοιχτή πόλη». Παρέθεσε τις ενέργειες που έχουν γίνει το προηγούμενο διάστημα, τόσο στον τομέα του Τουρισμού, όσο και σε επίπεδο διπλωματίας πόλεων, για να εισπράξει το σχόλιο του κ. Πάιατ ότι «οι κινήσεις αυτές είναι στη σωστή κατεύθυνση».

Επιπλέον, ο κ. Μπέγκας εξήγησε πως η διαχείριση του Προσφυγικού ήταν αρκετά δύσκολη υπόθεση, αλλά παρά τα προβλήματα, ο δήμος κατάφερε σε συνεργασία με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, να ανταποκριθεί με τον καλύτερο τρόπο, ενώ ειδική αναφορά έκανε και στους πολίτες των Ιωαννίνων, οι οποίοι κράτησαν μια εξαιρετικά ψύχραιμη στάση.

Ο αντιδήμαρχος Παιδείας από τη πλευρά του, περιέγραψε λεπτομερώς τις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει ο δήμος τα τελευταία χρόνια στην εκπαίδευση, τομέα για τον οποίο, άλλωστε, έχει δεχτεί και τα δημόσια συγχαρητήρια του Ευρωπαίου Επιτρόπου, Χρήστου Στυλιανίδη. Ο κ. Πάιατ ενημέρωσε ότι η αμερικανική διπλωματική αποστολή στην Ελλάδα και ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός Ματαρόα, φέρνουν για πρώτη φορά στα Ιωάννινα το CodeGirls, ένα καινοτόμο πρόγραμμα εξέλιξης στον Προγραμματισμό, που απευθύνεται σε κορίτσια 10-16 ετών.

Μετά το τέλος της συνάντησης, ο Αμερικανός διπλωμάτης είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με την Αλεξάνδρα Πλιακοπάνου, μαθήτρια της πρώτης τάξης του 7ου Λυκείου Ιωαννίνων, η οποία κέρδισε την υποτροφία Benjamin Franklin, που χορηγείται από το Wake Forest University of North Carolina και της δίνει δυνατότητα να επισκεφτεί για έναν μήνα το αμερικανικό πανεπιστήμιο.



Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας Επιστροφή στην κορυφή  Μήνυμα [Σελίδα 1 από 1]


Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης

Forumgreek.com | ©phpBB | Δωρεάν φόρουμ υποστήριξης | Αναφορά κατάχρησης | Πρόσφατες συζητήσεις