Top news community
Καλοσωρίσατε!
Για να έχετε όλες τις λειτουργίες διαθέσιμες θα πρέπει να συνδεθείτε ή να δημιουργήσετε νέο λογαριασμό . Καλή πλογήση!

Top news community
Καλοσωρίσατε!
Για να έχετε όλες τις λειτουργίες διαθέσιμες θα πρέπει να συνδεθείτε ή να δημιουργήσετε νέο λογαριασμό . Καλή πλογήση!

  Θες να γίνεις συντονιστής;   Δες εδώ

Μη Συνδεδεμενος Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε

Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας Πήγαινε κάτω  Μήνυμα [Σελίδα 1 από 1]

#1
  BLUE FOX

BLUE FOX
Ιδρυτής
Ιδρυτής
Θεσσαλονίκη: Για το προσφυγικό ενημερώθηκε ο πρέσβης της Νορβηγίας 2397391

Θεσσαλονίκη: Για το προσφυγικό ενημερώθηκε ο πρέσβης της Νορβηγίας Tlo0j10
Για τις δράσεις που σχεδιάζει και υλοποιεί ο δήμος Θεσσαλονίκης με στόχο την κοινωνική υποστήριξη προσφύγων και μεταναστών, ενημερώθηκε ο πρέσβης της Νορβηγίας στην Ελλάδα, Γιορν Γκέλσταντ κατά την επίσκεψή του την Παρασκευή στο δημαρχείο Θεσσαλονίκης.

Ο πρέσβης της Νορβηγίας, επικεφαλής αντιπροσωπείας, συναντήθηκε με τον αντιδήμαρχο Αστικής Ανθεκτικότητας και Αναπτυξιακών Προγραμμάτων, Γιώργο Δημαρέλο, την εντεταλμένη δημοτική σύμβουλο για την υποστήριξη προσφύγων και μεταναστών και πρόεδρο του Συμβουλίου Ένταξης Μεταναστών, Σοφία Ασλανίδου, καθώς και με μέλη της Ομάδας Έργου για τον σχεδιασμό των αντίστοιχων δράσεων.

Στη συνάντηση εργασίας παρουσιάστηκε στη νορβηγική αντιπροσωπεία το Τοπικό Σχέδιο Ένταξης Προσφύγων και Μεταναστών που εκπονεί ο δήμος Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με φορείς και οργανώσεις της πόλης, καθώς και οι δράσεις που ήδη υλοποιούνται στο συγκεκριμένο πεδίο.

Συζητήθηκαν οι προοπτικές των προγραμμάτων στέγασης προσφύγων που υλοποιούνται στη Θεσσαλονίκη και η ανάγκη ανάπτυξης μιας συνολικότερης πολιτικής στο πεδίο της κοινωνικής κατοικίας, οι δράσεις προώθησης της απασχόλησης, καθώς και η στήριξη που θα μπορούσε να λάβει ο κεντρικός δήμος, ώστε να βελτιώσει την επιχειρησιακή του ικανότητα.

Ο Γιώργος Δημαρέλος αναφέρθηκε στη σύνδεση των παραπάνω στοιχείων με τη στρατηγική του δήμου για την Αστική Ανθεκτικότητα, στις προσπάθειες που καταβάλλονται για την εξεύρεση δυνητικών πηγών χρηματοδότησης για την υλοποίηση των σχεδιαζόμενων δράσεων και τόνισε ότι σταθερή επιδίωξη της διοίκησης παραμένει η αρμονική συμβίωση των προσφύγων με τους πολίτες της Θεσσαλονίκης.

Τον Νορβηγό πρέσβη συνόδευαν ο επίτιμος Πρόξενος της Νορβηγίας στη Θεσσαλονίκη, Ιωάννης Ακκάς και στελέχη της νορβηγικής πρεσβείας και του νορβηγικού υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής.



Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας Επιστροφή στην κορυφή  Μήνυμα [Σελίδα 1 από 1]


Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης

phpBB2 forum με ForumGreek | ©phpBB | Δωρεάν φόρουμ υποστήριξης | Αναφορά κατάχρησης | Πρόσφατες συζητήσεις