Top news community
Καλοσωρίσατε!
Για να έχετε όλες τις λειτουργίες διαθέσιμες θα πρέπει να συνδεθείτε ή να δημιουργήσετε νέο λογαριασμό . Καλή πλογήση!

Top news community
Καλοσωρίσατε!
Για να έχετε όλες τις λειτουργίες διαθέσιμες θα πρέπει να συνδεθείτε ή να δημιουργήσετε νέο λογαριασμό . Καλή πλογήση!

  Θες να γίνεις συντονιστής;   Δες εδώ

Μη Συνδεδεμενος Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε

Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας Πήγαινε κάτω  Μήνυμα [Σελίδα 1 από 1]

#1
  BLUE FOX

BLUE FOX
Ιδρυτής
Ιδρυτής
Πώς ο ΣΥΡΙΖΑ κατέλαβε την «εξουσία» στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου Nosokomeio-papageorgiou-500

Πώς ο ΣΥΡΙΖΑ κατέλαβε την «εξουσία» στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου Tlo0j10

«Πόλεμος» ξέσπασε ανάμεσα στον αναπληρωτή υπουργό Υγείας Παύλο Πολάκη και τον πρόεδρο του νοσοκομείου «Παπαγεωργίου» της Θεσσαλονίκης, Βασίλη Παπά. Αφορμή στάθηκε η μονομερής ενέργεια του υπουργείου να αλλάξει τον τρόπο πρόσληψης του γενικού διευθυντή.
Το κλίμα ανάμεσα στις δύο πλευρές ήταν από την αρχή κακό και σχετίζεται με τον διαφορετικό τρόπο προσέγγισης της έννοιας της παροχής δημόσιας υγείας.
Το νοσοκομείο διοικείται από επταμελές συμβούλιο. Τρία αποτελούν επιλογή του «Ιδρύματος Παπαγεωργίου», τρία επιλογή του εκάστοτε υπουργού Υγείας και ένα μέλος εκπροσωπεί το ΑΠΘ, καθώς το νοσοκομείο φιλοξενεί και πανεπιστημιακές κλινικές.

Σύγκρουση στο Δ.Σ.


Για πρώτη φορά στη 18χρονη πορεία του νοσοκομείου τα διορισμένα από το υπουργείο μέλη είναι σε σύγκρουση με τα υπόλοιπα μέλη του Δ.Σ. και δημιουργούν συνέχεια προβλήματα. Πρόκειται για τη συνταξιούχο, πρώην διοικητική υπάλληλο στο «Παπανικολάου» και συνδικαλίστρια του ΣΥΡΙΖΑ, Ελένη Χατζηγεωργίου. Επιπλέον προσόν της κ. Χατζηγεωργίου είναι η… κόρη της, Ελευθερία, η οποία ήταν υποψήφια βουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ και σήμερα είναι διευθύντρια του πολιτικού γραφείου του Δημήτρη Τζανακόπουλου. Στο «Παπαγεωργίου» μέλος της διοίκησης είναι και ο φαρμακοποιός Παράσχος Λαδάς, ο οποίος ήταν υποψήφιος με τον ΣΥΡΙΖΑ στον δήμο Αμπελοκήπων – Μενεμένης. Ενώ ο τρίτος της «κρατικής τρόικας» στη διοίκηση είναι ο πλαστικός χειρουργός και στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, Ανδρέας Μουρατίδης.

Πριν από λίγες μέρες επιτέθηκαν στον πρόεδρο του νοσοκομείου κατηγορώντας τον για κωλυσιεργία, κλίμα εκφοβισμού και απειλής, ευνοιοκρατία και εσκεμμένες παραλείψεις. Ο κ. Παπάς, αν και προκλήθηκε, δεν απάντησε επίσημα. Ωστόσο, η κατάσταση ξέφυγε από τον έλεγχο, όταν είδε τον νέο κανονισμό λειτουργίας του νοσοκομείου. Τα τελευταία χρόνια το «Παπαγεωργίου» ζητούσε επιτακτικά από την εκάστοτε ηγεσία του υπουργείου Υγείας επικαιροποίηση του κανονισμού λειτουργίας, ώστε να γίνει πιο σύγχρονο και ευέλικτο.

Η υπάρχουσα ηγεσία ικανοποίησε το αίτημα, αλλά στο ΦΕΚ που δημοσιεύτηκε στις 26 Ιανουαρίου πέρασε… «υπογείως» στο άρθρο 11 η πρόσληψη του εκάστοτε γενικού διευθυντή του νοσοκομείου να γίνεται από τον υπουργό Υγείας και όχι από το Διοικητικό Συμβούλιο, όπως σήμερα. Ο κ. Παπάς θεωρεί ότι σκοπός του υπουργείου είναι να διορίσει άτομο δικής του επιλογής. «Και αυτό, όπως είναι γνωστό, έρχεται σε αντίθεση με τη σύμβαση που έχει υπογράψει και ψηφίσει ομόφωνα από το ελληνικό κοινοβούλιο και δεν είναι δυνατόν, δεν είναι σύννομο να τροποποιηθεί μονομερώς με απόφαση υπουργού», πρόσθεσε. Ετσι τόσο το νοσοκομείο όσο και το «Ιδρυμα Παπαγεωργίου» προσέφυγαν στο ΣτΕ ζητώντας να μην ισχύσει το συγκεκριμένο άρθρο.


Ανακοίνωση


Φυσικά αυτό έκανε τον κ. Πολάκη να «εκραγεί» και την περασμένη Πέμπτη, με ανακοίνωσή του, επιτέθηκε στον κ. Παπά. «Να μην έχει κανένας αμφιβολία και δη το Δ.Σ. του νοσοκομείου πως εντός αυτού του νέου συμβολαίου που επιχειρούμε να διαμορφώσουμε στον χώρο της Υγείας δεν χωράνε ούτε εκβιασμοί ούτε μικροπολιτικά παιχνίδια που αποσκοπούν στη διατήρηση της αδιαφάνειας και διατήρησης μικροεξουσιών», ανέφερε μεταξύ άλλων.
Η ανταπάντηση του κ. Παπά ήρθε χθες και δόθηκε επίσης στη δημοσιότητα. «Σας ενημερώνω πως τα όσα ατεκμηρίωτα, γενικά και αόριστα αναφέρετε στην ανακοίνωση, περί μικροπολιτικών παιχνιδιών, αδιαφάνειας και εκβιασμών, είναι παντελώς άγνωστα στον τρόπο διοίκησης του “Παπαγεωργίου”. Πιστεύω πως όλα αυτά εκπορεύονται από την πληροφόρηση που έχετε από τα τρία διορισμένα από εσάς μέλη στο Διοικητικό Συμβούλιο του νοσοκομείου και στοχεύουν σε ό,τι τους ενοχλεί. Στην αποκαθήλωση του προέδρου που αντιστέκεται στην προτεινόμενη υποβάθμιση του νοσοκομείου. Εάν έχετε διαπιστώσει την παραμικρή δυσλειτουργία στο Παπαγεωργίου θα πρέπει να την καταθέσετε άμεσα και συγκεκριμένα στον αρμόδιο εισαγγελέα», αναφέρει.
Το νοσοκομείο «Παπαγεωργίου» είναι ΝΠΙΔ, το οποίο «απολαύει οικονομικής και διοικητικής αυτοτέλειας και λειτουργεί βάσει των αρχών της ιδιωτικής οικονομίας» και των νόμων που διέπουν τη λειτουργία του ΕΣΥ. Σε αυτό το πλαίσιο διαφέρει σημαντικά με τα υπόλοιπα νοσοκομεία, καθώς η σχέση εργασίας των υπαλλήλων είναι με το «Παπαγεωργίου» και όχι άμεσα με το υπουργείο Υγείας, όπως συμβαίνει με τα υπόλοιπα νοσοκομεία.



Πηγή: eleftherostypos

Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας Επιστροφή στην κορυφή  Μήνυμα [Σελίδα 1 από 1]


Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης

Forumgreek.com | ©phpBB | Δωρεάν φόρουμ υποστήριξης | Αναφορά κατάχρησης | Πρόσφατες συζητήσεις