Top news community
Καλοσωρίσατε!
Για να έχετε όλες τις λειτουργίες διαθέσιμες θα πρέπει να συνδεθείτε ή να δημιουργήσετε νέο λογαριασμό . Καλή πλογήση!

Top news community
Καλοσωρίσατε!
Για να έχετε όλες τις λειτουργίες διαθέσιμες θα πρέπει να συνδεθείτε ή να δημιουργήσετε νέο λογαριασμό . Καλή πλογήση!

  Θες να γίνεις συντονιστής;   Δες εδώ

Μη Συνδεδεμενος Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε

Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας Πήγαινε κάτω  Μήνυμα [Σελίδα 1 από 1]

#1
  BLUE FOX

BLUE FOX
Ιδρυτής
Ιδρυτής
Στην Κρήτη ο 12χρονος Ινδός σκακιστής - φαινόμενο  2407796

Στην Κρήτη ο 12χρονος Ινδός σκακιστής - φαινόμενο  Tlo0j10
Κορυφαίοι σκακιστές ανάμεσά τους ο φημισμένος 12χρονος Ινδός Rameshbabu Praggnanandhaa, δίνουν το παρών στο 23ο διεθνές σκακιστικό τουρνουά Ηρακλείου, που ξεκίνησε στο Ηράκλειο.

“Είσαι και εσύ κομμάτι” είναι το γνωστό πια σύνθημα του τουρνουά το οποίο διοργανώνεται από τον «Ηράκλειο» ΟΑΑ, τον Σκακιστικό Όμιλο Ηρακλείου, τον Σκακιστικό Όμιλο Λέων Κάντια και σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κρήτης και τον Δήμο Ηρακλείου.

Με μεγάλο ενδιαφέρον για την εγχώρια και διεθνή κοινότητα αναμένονται και τα δυο “κλειστά” τουρνουά που θα διεξαχθούν στο πλαίσιο της διοργάνωσης για την επίτευξη νόρμας διεθνούς μαιτρ και γκαν μαιτρ.

Τα συγκεκριμένα τουρνουά έχουν αυξημένο βαθμό δυσκολίας και στην Ελλάδα διοργανώνονται αποκλειστικά στο Ηράκλειο και τα Ανώγεια και κατάφεραν σε μόλις ένα χρόνο ύπαρξης να θεωρούνται ανάμεσα στα 10 κορυφαία τουρνουά του πλανήτη στο είδος τους.

Στην Κρήτη ο 12χρονος Ινδός σκακιστής - φαινόμενο  Image

Ο προπονητής στο σκάκι Κώστας Κλόκας με τον παίκτη - φαινόμενο

Αυτός είναι και ο λόγος, σύμφωνα με τους διοργανωτές, που το τουρνουά αυτό επέλεξε για να συμμετάσχει και ο περίφημος 12χρονος Ινδός Rameshbabu Praggnanandhaa. Ο 12χρονος έχει το ρεκόρ του νεότερου διεθνή μαιτρ στην ιστορία του σκακιού καθώς έλαβε τη συγκεκριμένη διάκριση σε ηλικία 10 ετών και 8 μηνών και φυσικά είναι παγκόσμιος πρωταθλητής στις νεανικές κατηγορίες. Έρχεται στο Ηράκλειο με στόχο να κατακτήσει το τελευταίο κομμάτι για τον τίτλο του γκραν μαιτρ.

Η παρουσία του Praggnanandhaa θα προσελκύσει αρκετές χιλιάδες διαδικτυακούς επισκέπτες που ακολουθούν με πολύ ενδιαφέρον τα σκακιστικά επιτεύγματα του παιδιού θαύματος.

Τα δύο αυτά τουρνουά δίνουν τη δυνατότητα σε ταλαντούχους Έλληνες και ξένους παίκτες να διεκδικήσουν τους δύο κορυφαίους τίτλους στο σκάκι. Καθένα από αυτά είναι αφιερωμένα στη μνήμη δύο σπουδαίων πρώην παγκόσμιων πρωταθλητών. Του Κουβανού Χοσέ Ραούλ Καπαμπλάνκα και του Αμερικανού Ρόμπερτ Τζέιμς Φίσερ.

Τόσο τα ανοιχτά τουρνουά –που διεξάγονται σε 2 διαφορετικής δυναμικότητας γκρουπ- όσο και τα κλειστά τουρνουά ξεκίνησαν τη Δευτέρα 9 Απριλίου και ολοκληρώνονται τα μεν open την Κυριακή 15 Απριλίου και τα κλειστά τη Τρίτη 17 Απριλίου.

Οι συμμετοχές αναμένεται να ξεπεράσουν τις 200 από 11 χώρες ενώ ανάμεσά τους θα είναι παίκτες διεθνούς φήμης, 6 γκραν μαιτρ, 6 διεθνείς μαιτρ και 10 φιντέ μαιτρ. Μαζί τους θα είναι και πλήθος μικρών παιδιών από αρχάριο έως και προχωρημένο επίπεδο που θα επωφεληθούν από την ευκαιρία να λάβουν πλούσιες αγωνιστικές παραστάσεις υψηλού επιπέδου.



Πηγή: cretalive

Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας Επιστροφή στην κορυφή  Μήνυμα [Σελίδα 1 από 1]


Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης

Forumgreek.com | ©phpBB | Δωρεάν φόρουμ υποστήριξης | Αναφορά κατάχρησης | Πρόσφατες συζητήσεις