Δημοσιεύθηκε Τετ 14 Φεβ - 10:50:49
Υλικά
2 μελιτζάνες
3 σκελίδες σκόρδου
½ ματσάκι φρέσκου βασιλικού
1 κουταλάκι αποξηραμένη ρίγανη
1 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένες νιφάδες τσίλι
1 κουταλιά της σούπας κάππαρη
1 κουταλιά ξίδι από κόκκινο κρασί
1 κονσέρβα (400γρ) ντομάτες ψιλοκομμένες στο χυμό τους
320 γρ. σπαγγέτι
50 γραμμάρια τυρί pecorino
έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Κόβουμε τις μελιτζάνες σε κομμάτια 2 εκατοστών. Τις τοποθετούμε σε ένα σουρωτήρι στον νεροχύτη, πασπαλίζουμε με αλάτι για να τραβήξουμε την υγρασία και στη συνέχεια τις αφήνουμε στην άκρη για περίπου 20 λεπτά.
Ξεφλουδίζουμε και ψιλοκόβουμε το σκόρδο. Στη συνέχεια, παίρνουμε τα φύλλα του βασιλικού και κόβουμε τα κοτσάνια.
Ξεπλένουμε τη μελιτζάνα και τη στεγνώνουμε με χαρτί κουζίνας. Στη συνέχεια την τοποθετούμε σε ένα μεγάλο μπολ με τη ρίγανη, τις νιφάδες τσίλι, λίγο ελαιόλαδο και αλατοπίπερο.
Ζεσταίνουμε μια λίγο ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Αφού ζεσταθεί, προσθέτουμε τις μελιτζάνες σε μια στρώση και τηγανίζουμε για 5 έως 8 λεπτά, ή μέχρι να μαλακώσουν και να πάρουν ένα χρυσαφί χρώμα. Συνεχίζουμε μέχρι να τις τηγανίσουμε όλες.
Προσθέτουμε λίγο ακόμα ελαιόλαδο, το σκόρδο, την κάππαρη και τον βασιλικό και μαγειρεύουμε για 2 λεπτά ακόμα.
Ανακατεύουμε το ξύδι και τις ντομάτες και τα προσθέτουμε στο τηγάνι. Μειώνουμε τη θερμοκρασία και σιγοβράζουμε για 15 έως 20 λεπτά.
Βράζουμε τα μακαρόνια σε μια κατσαρόλα αλατισμένου νερού σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και τα στραγγίζουμε κρατώντας ένα φλιτζάνι από το νερό, το οποίο ρίχνουμε στη σάλτσα μελιτζάνας. Προσθέτουμε το τυρί και τα μακαρόνια στη σάλτσα και ανακατεύουμε καλά.
Πηγή: Υumyum