Δημοσιεύθηκε Τρι 28 Ιουν - 18:46:04
Κοτόπουλο με κάππαρη και φασολάκια
Ένας διαφορετικός τρόπος να φάμε φασολάκια. Φασολάκια με κοτόπουλο σε κόκκινη σάλτσα.
ΠΗΓΗ
Περιγραφή
Ένας διαφορετικός τρόπος να φάμε φασολάκια. Φασολάκια με κοτόπουλο σε κόκκινη σάλτσα.
Τι χρειαζόμαστε:
- 4 ολόκληρα μπούτια κοτόπουλο
- ελαιόλαδο
- 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 750 γρ. πράσινα φασολάκια καθαρισμένα και κομμένα σε κομμάτια 4-5 εκ.
- 1/2 φλ. λευκό κρασί
- 1 φλ. φρέσκιες ντομάτες ξυσμένες στον τρίφτη
- 3 κ.σ. κάππαρη
- 1/2 φλ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
Πώς το κάνουμε:
- Σε απλωτή κατσαρόλα ζεστάνετε 3 κ.σ. λάδι και σοτάρετε το κοτόπουλο να ροδίσει από όλες τις πλευρές.
- Προσθέστε το κρεμμύδι και σοτάρετε, ανακατεύοντας για 5', να μαλακώσει. Βάλτε αλάτι και πιπέρι και περιχύστε με το κρασί.
- Μόλις πάρει βράση, προσθέστε τα φασολάκια και τη ντομάτα. Κουνήστε την κατσαρόλα να πάει παντού η σάλτσα, προσθέστε 1 φλ. ζεστό νερό και μόλις πάρει βράση ξανά, χαμηλώστε πολύ τη φωτιά, σκεπάστε και βράστε για 10'.
- Γυρίστε τα κομμάτια του κοτόπουλου, σκεπάστε ξανά και βράστε για άλλα 5'. Προσθέστε την κάππαρη και τον περισσότερο μαϊντανό, κρατώντας λίγο για το στόλισμα και βράστε για άλλα 5', δυναμώνοντας τη φωτιά αν το φαγητό έχει μπόλικα υγρά.
- Δοκιμάστε, διορθώστε τη γεύση, πασπαλίστε με τον υπόλοιπο μαϊντανό και σερβίρετε.
Λίγα μυστικά ακόμα
Ταιριάζει πολύ ωραία με βραστές ταλιατέλες περιχυμένες με έξτρα παρθένο ελαιόλαδο.ΠΗΓΗ