Δημοσιεύθηκε Τετ 14 Φεβ - 10:38:23
Υλικά
2 κρεμμύδια
6 σκελίδες σκόρδου
ελαιόλαδο
450 γραμμάρια φρέσκα εποχιακά χόρτα
450 γρ. κατεψυγμένο ψιλοκομμένο σπανάκι
1 ολόκληρο μοσχοκάρυδο, για τρίψιμο
½ λεμόνι
250 γραμμάρια κανελόνια
1 φρέσκο κόκκινο τσίλι
1 ματσάκι φρέσκο βασιλικό
3 κονσέρβες (των 400g η καθεμία) ψιλοκομμένη ντομάτα
30 γραμμάρια τυρί παρμεζάνα
250γρ τυρί ρικότα
1 μεγάλο αυγό
200 ml ημι-αποβουτυρωμένο γάλα
Εκτέλεση
Ξεφλουδίζουμε και ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια και 4 σκελίδες σκόρδο και τα τοποθετούμε σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά με 1 κουταλιά της σούπας λάδι.
Εντωμεταξύ έχουμε πλύνει και κόψει τα χόρτα και τα προσθέτουμε στο τηγάνι όπου έχει ροδίσει το κρεμμύδι με το σκόρδο. Προσθέτουμε το κατεψυγμένο σπανάκι και λίγο τριμμένο μοσχοκάρυδο.
Μαγειρεύουμε για 15 λεπτά ανακατεύοντας τακτικά ή μέχρι να μαλακώσουν τα χόρτα. Τα τοποθετούμε όλα σε ένα μίξερ, προσθέτουμε το χυμό του μισού λεμονιού και χτυπάμε μέχρι να έχουμε ένα ομοιόμορφο μίγμα. Αλατοπιπερώνουμε και γεμίζουμε τα κανελόνια με το μίγμα των χόρτων.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 ° C. Επιστρέφουμε το τηγάνι στην εστία με 1 κουταλιά της σούπας λάδι. Ξεφλουδίζουμε το υπόλοιπο σκόρδο, ψιλοκόβουμε το τσίλι και τα φύλλα του βασιλικού, τα προσθέτουμε στο τηγάνι και τσιγαρίζουμε.
Αδειάζουμε τις κονσέρβες ντομάτας σε μια κατσαρόλα, αλατοπιπερώνουμε και σιγοβράζουμε για 10 λεπτά.
Αδειάζουμε σε ένα ταψί (25cm x 30cm) τη σάλτσα ντομάτας και προσθέτουμε τα κανελόνια από πάνω, πιέζοντάς τα μέσα στη σάλτσα.
Χτυπάμε την παρμεζάνα στο μίξερ. Προσθέτουμε τη ρικότα, το αυγό, το γάλα, τα φύλλα βασιλικού και μια πρέζα αλατιού και μαύρο πιπέρι, και χτυπάμε μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μίγμα.
Ρίχνουμε το μίγμα πάνω από τα κανελόνια και ψήνουμε στο κάτω ράφι του φούρνου για 40 λεπτά περίπου.
Πηγή: Υumyum